reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

mm to jak Lucy synek ma 7 miesiecy a moja wlasnie skonczyla 8, a ja bede rodzic na pewno miesiac przed wami to jak Lucy urodzi w terminie to roznica wieku miedzy dzieciaczkami bedzie taka sama:-D

tomtom a w ktorej czesci Rzymu mieszkacie? strrasznie CI zazdroszcze tego Rzymu, podoba CI sie tam?

reklama
Witam sie i ja w piątkowy wieczór:-) w końcu upragniony piątek:-)
Ja dzisiaj w dobrym nastroju, byłam na wizycie u gina, wszystko ok. Zbadał mnie wzdłuż i wszerz :-p, dał badania, założył karte ciąży. No i zrobił usg, czego sie nie spodziewałam bo byłam na wizycie, ale juz przez brzuch i serduszko pięknie bije :tak:
Poza tym mdłości, mdłości ale co tam;-)Tyle u mnie.
Witam oczywiście wszystkie nowe dziewczyny:tak:
Magduska popieram ideę wątku, tutaj rzeczywiście trzeba strony już przerzucac żeby coś znaleźć a tam bedzie dobre miejsce żebyśmy mogły wszystkie pisac info o swoich wynikach itd. O Cliffordzie sie nie wypowiadam - chyba za mało z dziecmi przebywam :zawstydzona/y:- bo takowy mi nie znany... hihi
Tomtom super że masz rodzinę pod ręką, to zawsze pomoce, a jeszcze jeśli mówisz że "nie wchodzą Wam w drogę" i szanują prywatność, to tylko pozazdrościć. Ja co prawda tez na moją teściową narzekać nie mogę, jest dyskretna i nie wchodzi nam z butami w zycie... ale mieszka 100 km od nas....
Iwon3004 ja dzisiaj też miałam przygotowaną karteczkę z pytaniami, ale zapomniałam ją wyjąć... tak się zakreciłam na tej wizycie.. ale najważniejsze ze jestem spokojna...
Wógole tak sobie pomyślałam ze nawet jesli któras z nas o cos zapomni zapytac na swojej wizycie to może wpisujmy wtedy to pytanie na forum, a ta która akurat bedzie szła do gina zawsze może o to dopytać...... jesli oczywiście nie dotyczy to konkretnie danej osoby w sensie przypadku, tylko jest to jakies ogólne pytanie....
Sam bigos.... ja juz nie moge czytać o pysznościach, bo kończy sie tak ze potem produkuje w kuchni........ i wcinam...

Jutro wogóle jade na cały dzień do teściowej, wiec pewnie wróce objedzona za wszystkie czasy.... a co tam....:-p

Czytałam że sporo dziewczyn ma w najblizszych dniach wizyty.... trzymam kciuki, napewno będzie wszystko dobrze i zobaczycie swoje małe sliczności;-)

pozdrowionka i miłego wieczoru

Witam
Ja swojego Kacperka przenosiłam 14 dni, i miała poród wywoływany. Pamiętam jak wszyscy mi żyć nie dawali z pytaniami kiedy kiedy. mam nadzieję że teraz tak nie bedzie i ten termin 2 lipiec nie przesuni sie na 16. Strasznie było chodzić w sierpniu z wielkkim brzuchem i 30 kg do przodu i dotego opuchnięte nogi. Jak narazie waga stoi w miejscu mam nadzieję że tym tazem nie przytyje aż tyle.
Mam pytanie czy wam już brzuszki troszkę urosły:confused:
Bo pamiętam ja dziewczyny tu wklejałay zdięcia i już takie ładne a ja nadal mieszczę się w swoje spodnie i nieczuję żadnej różnicy.
Madguska dobry pomysł z tym wątkiem.
Call gratuluję udanej wizyty, ja mam w poniedziałąek i mam nadzieję że tym razem założy mi kartę ciąży

Witam w sobote
Wczoraj mialam zabiegany dzien ale dzis znowu nudy Dowiedzialam sie ze pierwsze USG mam na Gwiazdke:)ale dostane super prezent:-)
Juz wczoraj moj kochany Mezczyzna zaklepal popoludnie wolne wiec pojdziemy razem ogladnac nasze dzidzi
Oczywiscie ze znam Mielec:tak:
Dziekuje za mile slowa od Was Dziewczyny
Mam tylko pytanie czy bierzecie jakies witaminy?bo ja tylko kwas foliowy Folik ktory mi jeszcze przepisal moj lekarz z Rzeszowa

Ja narazie też tylko biorę kwas foliowy, a w poniedziałaek ma wizytę i idę z wynikami morfologii i wtedy zobaczę co lekarz powie ale się zapytam od kiedy można brać dodatkowe preparaty witaminowe. Z poprzedniej ciąży mam niemiłe doświadczenia bo te co ja kupowałam były wielkie i ciężko się je połykało. Zaczełam je brać dosyć późno a to z powodu wyników krwi i anemii.

Ja od początku biorę kwas foliowy.... Potem miałam polecenie żeby brać ELEVIT pronatal, bo to zastaw wszystkich witamin i składników mineralnych potrzebnych dla prawidłowego rozwoju dzieciątka.
izabell96 -
te moje witaminki tez są ogromne, a ja zawsze miałam problemy z przełykaniem tabletek, ale te sobie zawsze kroiłam na 2 części i jakoś szło z ooooooooogromną ilością czegoś do przepicia.

Cześć dziewczynki:tak:

Na razie to musimy brać kwas foliowy i tyle. Preparaty witaminowe bierze się dopiero od 2 trymestru ciąży. Ja brałam w pierwszej ciąży Feminatal, piguły nie były jakieś ogromne, a teraz jest jakiś Feminatal chyba z dodatkowymi kwasami? Kurcze nie pamiętam, muszę zapytać moich mamusiek.

Z okazji mikołajek zafundowałam sobie nowy suwaczek:-D:tak:

Sam
- ale mi narobiłaś smaku na bigos, jezuuuuuu:szok::szok::szok::szok: Skąd ja wezmę teraz bigos! Dajcie mi bigosu!!!;-):-p:-p:-p

u mnie to był rytuał najpierw zebrać siły a póżniej szklanka wody i jakoś to szło ale zawsze zmuszała mnie myśl że robie to dla maleństwa i może dlatego jakoś przez to przebrnełam, pamiętam jak sie pytałam w aptece czy sa miejsze to się dowiedziałam że preparaty witaminowe są zawsze w dużej tabletce i ta co ja brałam miały taką dziwną woń ehhh ta skleroza niepamiętam jak się one zwały:zawstydzona/y:. Ja brałam także takie tabletki do ssania z żelazem na receptę i teraz strasznie się boję aby krew była dobra, w czym jest dużo żelaza, które wmiarę dobrze organizm przyswaja:confused: Ja już wolę na zapas jeść hehe :tak: Na dzień dzisiejszy staram się jeść dużo świeżych owoców z warzywami trochę gorzej nnie ten sesom na dobre warzywa

e_mama dlaczego twierdzisz że nie powinno się brać żadnych preparatów witaminowych??:baffled: Zaciekawiło mnie to??

Ja w pierwszej ciąży też brałam witaminy od 2 miesiąca. A teraz prowadzi mnie zupełnie inny lekarz i a ta wręcz zaleciła witaminki.

reklama
e_mama dlaczego twierdzisz że nie powinno się brać żadnych preparatów witaminowych??:baffled: Zaciekawiło mnie to??

Ja w pierwszej ciąży też brałam witaminy od 2 miesiąca. A teraz prowadzi mnie zupełnie inny lekarz i a ta wręcz zaleciła witaminki.

Nie twierdzę że żadnych, tylko że dopiero od 2 trymestru ciąży. Takie mam doświadczenie wyniesione z pierwszej ciąży i potwierdzone teraz przez moją obecną ginkę.
Nie wiem może jest to indywidualna sprawa każdej ciężarnej? Jeśli Tobie zalecono witaminy już teraz to widocznie są ku temu powody. Uważam że najważniejsze to ufać swojemu lekarzowi.

Do góry