reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipiec 2009

Witajcie sobotnio przyszłe mamusie. Ja dziś siedzę sama i się nudzę. Mój mały pojechał z ciocią i kuzynkami do zoo, myślałam,że sobię troche poodpoczywam, ale teraz mi trochę smutno. Zawsze tak mam, pierwsze dwie godziny się cieszę, że mam trochę czasu dla siebie, a potem to mi się tęskni za tym małym rozbójnikiem, :tak:. Nie wiem czy zaglądałyscie na wózki, jest tam post od Lucy, pisze, że wszystko ok, widziała fasolkę i bijące serduszko:-)

Witam
Ja swojego Kacperka przenosiłam 14 dni, i miała poród wywoływany. Pamiętam jak wszyscy mi żyć nie dawali z pytaniami kiedy kiedy. mam nadzieję że teraz tak nie bedzie i ten termin 2 lipiec nie przesuni sie na 16. Strasznie było chodzić w sierpniu z wielkkim brzuchem i 30 kg do przodu i dotego opuchnięte nogi. Jak narazie waga stoi w miejscu mam nadzieję że tym tazem nie przytyje aż tyle.
Mam pytanie czy wam już brzuszki troszkę urosły:confused:
Bo pamiętam ja dziewczyny tu wklejałay zdięcia i już takie ładne a ja nadal mieszczę się w swoje spodnie i nieczuję żadnej różnicy.
Madguska dobry pomysł z tym wątkiem.
Call gratuluję udanej wizyty, ja mam w poniedziałąek i mam nadzieję że tym razem założy mi kartę ciąży

Izabell, ja w pierwszej ciąży miałam brzuch dopiero po piątym miesiącu i w ogóle mało przytyłam( 9kg), teraz też jeszcze sie miesczę we wszystkie nawet ciasne dżinsy. Jedynie wieczorem trochę puchne:szok:, ale nie wiem, czy to przez ciąże, czy dlatego, że za dużo jem:tak:.

Tasior, ja biorę folik od pół roku, a witaminy, według zaleceń ginki, zacznę od drugiego trymestru. Nie wiem dlaczego tak, ale znam dziewczyny co biorą od początku, na pewno zależy to od gina.

Netgirl, nie mieszkam w Rzymie, a na peryferiach, nie wiem czy znasz Fiano Romano? Mam z centrum Rzymu do domu 15km autostrady del sole (A1) w kierunku Florencja, zjazd z auto. Roma nord, nie wiem czy coś z tego rozumiesz? Ty którą część Rzymu znasz? Mieszkałaś tu?

Ostatnia edycja:
reklama
Mam tylko pytanie czy bierzecie jakies witaminy?bo ja tylko kwas foliowy Folik ktory mi jeszcze przepisal moj lekarz z Rzeszowa

Ja też tylko kwas foliowy. Niby w sklepie są jakieś witaminy dla ciężarnych ale ja jakoś boję się na własną rękę je zażywac:baffled: Wogóle niecierpie tabletek:wściekła/y: Wolę świeże owoce i warzywa:tak:

Tomtom ma to samo co Ty jak podeślę Marcela mojej mamie:-D W pierwszej chwili radośc i ulga że można trochę poleniuchowac ale za chwilę sie zastanawiam co on tam robi:-D:-D
Z brzuchem to samo. Z wieczora puchnę jak w zaawansowanej ciązy:szok::szok:
Za to w dzień mieszczę się w stare spodnie tylko jak siadam to muszę guzik poluzowac:-D:-D

Lucy bardzo się cieszę, że wszystko jest ok:-):-) No i chyba juz troszkę sie podleczyliście z nałogu, więc możesz do nas cosik napisac:-p:-p Chociaż jednego mega długaśnego posta:-D:-D

Ja pytałam się pani w aptece o witaminy i też mi powiedziała, że od 2 trymestru a to podobno dlatego, że te wszystkie zestawy witamin zawierają witaminę A - tak mi poradziła z własnych doświadczeń.

Izabell, ja w pierwszej ciąży miałam brzuch dopiero po piątym miesiącu i w ogóle mało przytyłam( 9kg), teraz też jeszcze sie miesczę we wszystkie nawet ciasne dżinsy. Jedynie wieczorem trochę puchne:szok:, ale nie wiem, czy to przez ciąże, czy dlatego, że za dużo jem:tak:.
Hehe ja też tak mam że wieczorem puchnę ale ja chyba przez ciąże bo staram się nie objadać bo nie chce powtarzać sytuacji z poprzedniej ciąży. Ja w pierwszej to w 10 tyg już troszkę sie zaokrągliłam a teraz nic, ale może tak ma byc w sumie to nie pierwsza a druga ciąża więc już brzuszek inaczej wygląda. Dzięki za informacje ;-)

Chciałam wam pokazać mój brzuszek, prawie nie widoczny, a po kolacji wkleję ten wieczorny, zobaczycie róznicę.
11se849.jpg

tomtom ja mieszkalam pol roku w Rzymie , przy metrze Giuglio Agricola. gdzie mieszkasz to sobie na mapie zerknelam ale tam akurat nie bylam :) jak bylam to w sumie po za Rzymem odwiedzilam kilka miejscowosci ale nawet nie pamietam ich nazw, tak to Rzym i dwa tygodnie na Sycylii. w sumie to zwiedzalam Rzym codziennie przez miesiac a i tak wszystkiego nie zobaczylam.. po miesiacu ise zmeczylam i troche znudzilam tym zwiedzaniem :p ale i tak tesknie... :(

drogie kolezanki, mi sie wydaje ze wczoraj poczulam ruchy dziecka! ale czy To mozliwe? w pierwszej ciazy to poczulam bardzo pozno, a teraz to bylo tak jak wtedy.. takze w sumie pewna bylam ze to to.. niby czytalam ze w drugiej ciazy szybciej sie czuje ruchy ale zeby az tak?? to mi sie cos wydaje czy moze mozliwe? bo ja jakos niedowierzam ale to bylo takie jakby wyrazne.. w sumie od porodu to czuje 100% wyrazniej wszystko co mi sie w brzuchu dzieje no ale juz sama nie wiem..

Netgirl według mnie to niemożliwe:no::no: dzidzia jest jeszcze strasznie malutka i ma bardzo dużo miejsca w macicy i sobie tam pływa. Ruchy wyczuwalne są chyba dopiero jak a ciaśniej i sie rozpycha.
Mi tez czasami (szczególnie wieczorem) widaje mi sie, że bardziej się wypycha po jednej stronie brzucha ale wtedy rozum mówi, że to niemożliwe:no:
W drugiej ciąży pierwsze ruchy wyczuwalne są chyba dopiero w 16tc:baffled: U niektórych może wczesniej ale na pewno nie w 9tc:no:

co do witamin to ja odkad wiem ze jestem w ciazy tak jak w poprzedniej ciazy biore zestaw witamin gynotardyferon i w poniedzialki, srody i piatki pije megacalcium, o a to nawet nie jest zestaw witamin.. ma jakies dwa skladniki ale za nic nie rozumiem co.. jeden to pewnie kwas foliowy ale drugie to nie mam pojecia.. cos z zelazem w nazwie

sylwia no i mi tak swiadomosc troche kaze nie wierzyc.. ale to takie bylo jak prawdziwe ruchy.. no coz pewnie sie jakies jedzonko przemieszczalo :p

Ostatnia edycja:
reklama
netgirl raczej to niemożliwe żebyś czuła już dzidzię, przecież to maleństwo jeszcze:-) ja Michała poczułam pierwszy raz w 18 tygodniu, w drugiej ciąży to podobno szybciej pewnie dlatego że już mamuśki wiedzą na co zwrócić uwagę hehe. Ja też wieczorkami czuję jakby rozpychanie ale to pewnie gazy ;-) i inne takie
Witaminki ja też brałam od 2 trymestru dopiero w tej ciąży tak samo będzie

Do góry