reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

ja to w sumie sie zastanawiam, ale w pierwszej ciazy ani w tej (bo mam tego samego lekarza prowadzacego) nie bralam zadnych jakichs zestawow witamin.. myslalam ze ten gino-tardyferon to byly witaminy ale teraz widze zr to kwas foliowy i cos jeszcze, do tego pije wapno i po 3 miesiacu zelazo bede brala, wam lekarze zalecaja brac w drugim trmestrze cos wiecej??

reklama
iwon3004, e_mama Jesli chodzi o witaminy w ciazy to moj gin uzaleznil ich branie od moich wymiotow :) Stwierdzil, ze skoro nie wymiotuje to moge i biore je praktycznie od poczatku. Moze to o to chodzi z tym drugim trymestrem - w pierwszym zwykle dziewczyny wymiotuja, wiec nie ma wiekszego sensu lykac witamin. Pozdrawiam!

witam mamuski:)
ja biore folik i jakies witaminki mi tutaj przepisali...
wczoraj mnie kluli znowu i cisnienie sprawdzali...
mowia ze martwia sie niskim cisnieniem i poziomem cukru:(
no a ja nastepna wizyte mam 23 stycznia:baffled: usg i cala reszte, troche musze czekac:-(
a propo ruchow...
mi powieddziano ze czesto pierwsze ruchu mamusie myla z ruchami jelit i gazami, ale moja mamuska mowi ze zawsze miala problem z jelitami i gazami wiec bez problemu rozpoznala ruchy moje i moich braci okolo 11 i 12 tygodnia ciazy...
wiec kto wie??
to jest indywidualna sprawa...
z reszta fajnie jest myslec ze malenstwo sie rusza i too czujemy, poprawia nastroj:-D

Ja swoja nastepna wizyte mam 18 grudnia. Nigdy nie sadzilam, ze nie bede mogla sie doczekac wizyty u ginekologa :)))
Troche przestraszylyscie mnie tym - brac czy nie brac witamin... Biore Prenatal Complex Prenatal Complex - Holbex sp. z o. o. - witaminy,suplementy - wyłączny importer w Polsce amerykańskich preparatów witaminowych marki Puritan's Pride. Nasze produkty to: Vita-Femin Prenatal Complex Oli-Femin Aqua-Femin OmegaCardio Enzym Laktaza CRP Sa i faktycznie jest tam witamina A (150% zalecanego dziennego spożycia!) ... mam nadzieje, ze nie truje swojego dziecka :(((

Zaczynam się zastanawiać czy my tu się troszkę za bardzo same nie nakręcamy na jakieś dziwne rzeczy.:confused::confused::confused:
Jak już napisałam w wątku "nasze dolegliwości..." każda z Nas, kobiet w ciąży jest inna. Inne zapotrzebowania organizmów w witaminy i inne składniki. Inne smaki, inna dieta..... Po za tym, Nasi lekarze też są inni..... :oo2:

http://www.resmedica.pl/zdart89912.html

Ostatnia edycja:
Witam
Tez sie zastanawialam zanim przystapilam do forum czy to nie bedzie tylko nakrecanie sie - grupowe martwienie:crazy:
Ale ja sie jakos nie martwie
Wierze w to ze tak bardzo chcialam dziecko ze nic nie moze sie stac Moja wiara czyni cuda:-)Zreszta wszystko to co dotyczy mnie i mojego chlopa to cud wiec nic nie moze pojsc zle
Wierzcie w cuda dziewczynki bedzie dobrze ;-)

Według mnie dziewczyny z forum właśnie pomagają mi myslec pozytywnie:tak:
A jeśli chodzi o witaminy i całą resztę rzeczy to uważam że najważniejsze to zaufac własnej intuicji i lekarzowi:tak: To jest naprawdę ważne:tak: szczególnie w przyszłości jak już maluszki będą na świecie. Pamiętajcie, że ile lekarzy i matek tyle opinii:tak:

e ja tez sie jakos nie martwie, w sumie to tylko sie martwie jak to z porodem bedzie, a tak po za tym to chyba za "swiezo" po poprzedniej ciazy jestem i jakos jestem "W ciagu" ciazowym :) druga ciaza musze przyznac rozni sie diametralnie od pierwszej.. raz mam zupelnie inne samopoczucie, dwa juz duzo wieksze wyobrazenie co sie dzieje i co mnie czeka, takze nie ma co sie martwic :) tylko zamknac te pierwsze 3 miesiace i juz spokojnie cieszyc sie ciaza :)

Witajcie dziewczynki z wieczora.... wielka szkoda, że już sie weekend kończy.....

Jesli chodzi o witaminy ja byłam w piątek na wizycie i nie dostałam... ale myśle że lekarze wiedzą co robią wiec sie tym na zapas nie martwię... narazie biorę tylko folik, no i luteinę...

Netgirl kochana dziewczyny chyba rzeczywiście mają rację.. to mało możliwe żeby było już czuć maleństwo... ale wierzę ze każda z nas już by chciała....;-)

Ale ten weekend szybko zleciał, jutro znowu do pracy..... mam nadzieję, że chociaż pogoda sie polepszy i nie będzie tak ponuro jak dzisiaj....

miłego wieczorku....

reklama
No to ja jako pierwsza witam Was poniedziałkowo :-).

Weekend zleciał jak szalony i dobrze, bo ja nie mogłam doczekać się tego poniedziałku. Dziś na 11.00 idę do pani doktor :-). To faktycznie troszkę śmieszne - nie móc się doczekać wizyty u ginekologa :-D.

Przeczytałam sobie wszystko co naprodukowałyście przez weekend. Co do witaminek, to ja tez póki co biorę tylko kwas foliowy, dziś się zapytam mojej pani dr czy jeszcze czegoś nie zażywać. Z resztą najpierw niech obejrzy wyniki moich badań.

Miłego dnia Wam życzę i pewnie odezwę się jakoś po wizycie :-).

Do góry