reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam się po kilku dniach. Brak netu i ogólnie jkoś tak ....
Beatko Wszystkiego najlepszego- spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe:tak::-):-) i zazdroszczę koncertu;-)
Ewa witam na BB:tak:
Miałam jeszcze coś napisać ale wypadło z głowy....
A ja się zastanawiam czy mam karmić moją Karolkę na żądanie czy wybudzać co 3 godziny. Bo tak szczerze to wygodniej na żądanie bo potrafi pospać dłużej, a ja ją wyrywam ze snu a potem ma problemy z zaśnięciem... Pod koniec tyg. mamy pójść na kontrolę wagi, ale wydaje mi się że przybiera dobrze na wadze, bo nawet ja zauważam powoli jak "rośnie";-)
Stopi zdróweńka dla Was!!!!
Zmykam podczytać coś jeszcze.

reklama
No to i my się meldujemy standardowo nocną porą :-):-):-) Dziś to znaczy wczoraj udało nam się zarejestrować Roksankę więc jest pełnoprawnym obywatelem naszego kraju :-) teraz tylko musimy poczekać miesiąc czasu na pesel :tak: ale co by było nie tak słodko to kobiałki poradzcie mi jak rozpoznać przeziębienie u maluszka ??? Roksanka czasami kicha , a dziś troszkę podkasływała nie mam pojęcia czy to ta duchota czy jakieś choróbsko się chce przypałętać ... No dobra koniec mojego ględzenia ;-) lecę poczytać co tam u Was słychować :-)
Ewa85 WITAMY SERDECZNIE CIEBIE I TWOJĄ KOCHANĄ DWÓJECZKĘ MALUSZKÓW :-):-):-)
karola615 troszkę odpoczniesz jak TŻ wyjedzie :tak: przemyślisz wszystko na spokojnie może po powrocie cosik się wyklaruje i będzie dobrze :-):-):-)
AsiaJan86 witaj słoneczko po długiej nieobecności no i oczywiście maxik zdrówka dla Haneczki :-)
kaciuszka u mnie też problem z kalorycznością pokarmu ... niunia dostaje cycunia do pomemłania , a potem wciąga nosem butlę z bebikiem :-)
Kasiurek1983 rośnie Ci kochanie synuś na super faceta :-) tylko pozazdrościć :-)
juluszka główka do góry :-):-):-) wszystko będzie dobrze dasz sobie znakomicie radę :-)
gabiaz ślicznie dziękuję kochane słoneczko :-):-):-) Co do rośnięcia naszych słoneczek to też doznałam szkoku ;-) ostatnio chciałam założyć Roksance bodziaka w którym wychodziła ze szpitalka i co ...:szok: zamały :-) pajacyki na 62 leżą jak ulał więc niunia chyba rośnie i to całkiem szybko :-)
Uff udało się i niunia dalej śpi :tak: lecę teraz szybko się kąpnąć , przewinę i nakarmię niunię i zmykam spać bo zmęczenie mnie ostro przygniata :-)
Słodziutkich snów kochane :-):-):-) buziaczki :-):-):-)

Witam z ranka :-)

Nas takze czeka szczepionka za dwz dni,mam nadzieje ze mlody jakos ja zniesie...pytanko co do szczepionek-dziewczyny ktore juz szczepily-bo ja sie jeszcze zastanawaim czy normalna czy platna-przechylam sie ku platnej szczepionce,jedno klucie i po bolu.....

ja wzięłam te niepłatne i w przychodni patrzyli na mnie jak na jakąś patologię.
Stać mnie na te wszystkie płatne ale nie chciałam nimi szczepić. Lekarka do mnie z tekstem, że nie pamięta już kiedy szczepili tymi zwykłymi.
Miała 3 wkłucia, płakała ale dało się przeżyć a pielęgniarka mi powiedziała, że żółtaczka jest bardzo boląca i jak bym wzięła pakiet 5 w1 to i tak by ją bolało, bo ten zastrzyk też by miała.
Także jeszcze ciągle intensywnie myślę o tych rotawirusach ale sama nie wiem.
Ale przed chwilą moje dziecko się rozgadało aż żałuję, że tego nie nagrałam.
A tak w ogóle dzień dobry:-D:-D:-D

ja wzięłam te niepłatne i w przychodni patrzyli na mnie jak na jakąś patologię.
Stać mnie na te wszystkie płatne ale nie chciałam nimi szczepić. Lekarka do mnie z tekstem, że nie pamięta już kiedy szczepili tymi zwykłymi.
Miała 3 wkłucia, płakała ale dało się przeżyć a pielęgniarka mi powiedziała, że żółtaczka jest bardzo boląca i jak bym wzięła pakiet 5 w1 to i tak by ją bolało, bo ten zastrzyk też by miała.
Także jeszcze ciągle intensywnie myślę o tych rotawirusach ale sama nie wiem.
Ale przed chwilą moje dziecko się rozgadało aż żałuję, że tego nie nagrałam.
A tak w ogóle dzień dobry:-D:-D:-D

Nie truj dziecka szczepionkami!, Zdrowie i rozwój > Nie truj dziecka szczepionkami!

Witam my dziś byliśmy u lekarza na kontroli wiec Zuzia waży 4450g mierzy 57,5cm a za tydzień na szczepienie i też zastanawiam się nad rotawirusem a reszta szczepień będę robić w ramach kasy chorych twierdzę że jeżeli zapłacę to nikt mi nie zagwarantuje że nie zachoruje

Witam my dziś byliśmy u lekarza na kontroli wiec Zuzia waży 4450g mierzy 57,5cm a za tydzień na szczepienie i też zastanawiam się nad rotawirusem a reszta szczepień będę robić w ramach kasy chorych twierdzę że jeżeli zapłacę to nikt mi nie zagwarantuje że nie zachoruje

tylko jelsi zaplacisz za szczpeionke a dziecko zachoruje mozesz sie sadzic (choc to wiadomo jak wyglada) bo masz pełnopłatna szczpeionke

cześć
w końcu chwila dla siebie, cały dzień coś... ale komu ja to mówię ;-)
powoli poznajemy się z naszym maleństwem i chyba zaczynamy dochodzić do porozumienia ;-)
chyba już mi się nie uda nadrobić tego co tu napisałyście, trochę dużo tego

Kurcze dziewczyny co to może być, mój mały strasznie się męczy żeby prutnąć,tak się wygina, cały czerwony sie robi, czasem aż sobie zapłacze, kupke jak robi , to też tak stęka jak jego tata :-), nie wiem czy to jest zatwardzenie, bo kupka niby normalnej konsystencji, taka plastelinowata, koloru żółtego ( wcześniej była zielona, ale przeszliśmy częściowo na nutramigen, cześciowo cyc )
Aha a wiecie może czy w parówce jest jakiś nabial? głupie pytanie, ale teraz kilka dni z rzędu jadłam na kolacje, bo co mam jeść przez tę skazę, i czy po tym może si,ę tak męczyć?
A co do szczepien , to ja mam jeszcze czas to wtorku by podjać decyzję, moja pediatra powiedziala ze ta skojarzona jest po prostu bardziej oczyszczona, i mniej jest powikłań po szczepieniu, ale 100% gwarancji nie ma że nie będzie powikłań, ale decyzję kazała mi podjać, ją to nie intersuje, jaką ja wybiorę szczepionkę

reklama
Kurcze dziewczyny co to może być, mój mały strasznie się męczy żeby prutnąć,tak się wygina, cały czerwony sie robi, czasem aż sobie zapłacze, kupke jak robi , to też tak stęka jak jego tata :-), nie wiem czy to jest zatwardzenie, bo kupka niby normalnej konsystencji, taka plastelinowata, koloru żółtego ( wcześniej była zielona, ale przeszliśmy częściowo na nutramigen, cześciowo cyc )

Moja córeczka zachowuje się tak samo. Wygina się, pręży, wydaje serie bardzo dziwnych dźwięków, robi się wręcz purpurowa, czasami mnie to przeraża. Bardzo często zachowuje się tak przez sen. Byłam z nią na kontroli i jest zdrowa, czytałam w necie, że dużo dzieci się tak zachowuje... ale jakoś mnie to nie uspokoiło.

P.

Do góry