Tak mi się jeszcze przypomniało - radziłabym wziąć ze sobą do porodu glukometr. Ja ponieważ miałam wywoływany to musiałam być na czczo i gdyby nie to że 2 razy w czasie I fazy zmierzyłam poziom cukru to nie wiem czy miałabym siłę rodzić bo był niski - raz dali mi glukozę a raz kazali zjeść cukierka więc jeszcze trochę przyjemności miałam ;-)
reklama
beata1973
Fanka BB :)
Witamy się i my wieczorową porą :-) Goście pognani do domku , niunia nakarmiona słodko śpi , więc mamcia na chwilkę na forum :-)
Słoneczko było super :-) to był mój prezencik urodzinowy (co prawda dzień przed) więc radość jeszcze większa :-) W cesareczkach na życzenie już odpisałam co prawda kruciutko ale cóż innego mogę napisać jak tylko to że jestem naprawdę bardzo zadowolona i szcześliwa ze swojego wyboru :-) To najlepiej wydana kaska w mojm życiu :-):-):-)
fioletowa zdrówka kochanie :-):-):-) i zdradz tajemnicę jaka to herbatka ... ja jedyną uspakajającą jaką znalazłam to była dopiero od 1 miesiąca ...
Lecę teraz poczytać inne wątki co tam ciekwaego u Was słychować :-):-):-)
Słodziutkich snów buziaczki :-):-):-)
BEATKO super, ze jeses zadowolona z koncertu. U mnie na Bielanach bylo slychac koncert !!! W szoku bylam.Oj musialo byc rewelacyjnie;-)
Podsylam Ci zapytanie dziewczyny o prod, jak dobrze mysle, tam gdzie Ty rodzilas.
https://www.babyboom.pl/forum/zlota-lista-f51/iatros-warszawa-29724/#post4045747
Słoneczko było super :-) to był mój prezencik urodzinowy (co prawda dzień przed) więc radość jeszcze większa :-) W cesareczkach na życzenie już odpisałam co prawda kruciutko ale cóż innego mogę napisać jak tylko to że jestem naprawdę bardzo zadowolona i szcześliwa ze swojego wyboru :-) To najlepiej wydana kaska w mojm życiu :-):-):-)
fioletowa zdrówka kochanie :-):-):-) i zdradz tajemnicę jaka to herbatka ... ja jedyną uspakajającą jaką znalazłam to była dopiero od 1 miesiąca ...
Lecę teraz poczytać inne wątki co tam ciekwaego u Was słychować :-):-):-)
Słodziutkich snów buziaczki :-):-):-)
M
MALENSTWO 33
Gość
Witam
Dziś jestem padnieta po wczorajszych chrzcinach i zastanawiam sie po co sprzatalam cale mieszkanie bo dziś wygląda jakby przeszło tornado
Dziś jestem padnieta po wczorajszych chrzcinach i zastanawiam sie po co sprzatalam cale mieszkanie bo dziś wygląda jakby przeszło tornado
witam się poweekendowo.. miałam sie pokazac wczoraj, ale padłam! a od babci wróciłam dopiero po 19 (normalnie wracam przed poludniem), więc tym bardziej nie miałam na nic siły, a sie okazało, że u nas pod domem jeszcze na grila się zahaczyłam;-) a że 15było dla nas dodatkowe święto, bo babcia miala urodziny i imieniny, to przez 3dni gosci miała... a ja przynajmniej sobie od domu odpoczęłam...
szkoda tyklo ze w sobote Natala tak szalała, że głową walnęła w kant szafki i sie dodatkowo zestresowałam, a wczesniej mnie D wkurzył nieziemsko, bo zamiast z nami siedziec (wkoncu przyjechal do mojej rodziny) to polazł piętro nizej do lokatorów babci i popijał z nimi piwo a wczesniej mowil ze nic nie bedzie pil, wiec dobrze ze moja mam ne pila, bo nie bylo by jak jechal z Nati na pogotowie... którego i tak nie bylo tam gdziepojechalismy, ale na szczescie już wszystko dobrze z nią... tylko ja z D jestesmy na wojennej ścieżce
a teraz Szymonecki spi, Natka ogląda bajki, a ja nadrabiam te 3dni na BB:-)
beata świetnie ze sie dobrze bawilas i wszystkiego najlepszego
fioletowa dobrze, że już jesteś:-)zdrówka i spokoju życzę;-)
slonce my chrzciny mamy jeszcze przed sobą, ale na szczescie sprzątanie "po" nie bedzie dla mnie takie straszne, bo pewnie i tak "impreze"zrobimy u tesciów, bo u nas za duże skosy z dachu(mieszkamy na poddaszu), więc ludzie by chyba na czworaka chodzili
szkoda tyklo ze w sobote Natala tak szalała, że głową walnęła w kant szafki i sie dodatkowo zestresowałam, a wczesniej mnie D wkurzył nieziemsko, bo zamiast z nami siedziec (wkoncu przyjechal do mojej rodziny) to polazł piętro nizej do lokatorów babci i popijał z nimi piwo a wczesniej mowil ze nic nie bedzie pil, wiec dobrze ze moja mam ne pila, bo nie bylo by jak jechal z Nati na pogotowie... którego i tak nie bylo tam gdziepojechalismy, ale na szczescie już wszystko dobrze z nią... tylko ja z D jestesmy na wojennej ścieżce
a teraz Szymonecki spi, Natka ogląda bajki, a ja nadrabiam te 3dni na BB:-)
beata świetnie ze sie dobrze bawilas i wszystkiego najlepszego
fioletowa dobrze, że już jesteś:-)zdrówka i spokoju życzę;-)
slonce my chrzciny mamy jeszcze przed sobą, ale na szczescie sprzątanie "po" nie bedzie dla mnie takie straszne, bo pewnie i tak "impreze"zrobimy u tesciów, bo u nas za duże skosy z dachu(mieszkamy na poddaszu), więc ludzie by chyba na czworaka chodzili
Dziewczyny, dziękuję za słowa wsparcia
Fela - ja jestem już na insulinie... czy to ma znaczenie?
Antkowa - widzę, że jesteś z Wawy, w którym szpitalu rodziłaś? Czy byłaś na insulinie?[/QUOTE U mnie też wykrytą tą przypadłość , urodziłam 3 tygodnie prędzej dużego zdrowego bobasa , mały miał 3600 i 56 cm wzrostu, w moim przypadku poród odbył się bez komplikacji z ta różnicą , że przy porodzie był też pediatra. Mam koleżanki które brały insulinę, wywoływano im 10 dni prędzej poród i dzieci po narodzinach dostawały kroplówkę z glukozą i to tyle!
maylah
Słonce fajnie że już po chrzcinach, my narazie się zastanawiamy, nie mamy ślubu kościelnego, i pewnie będą księża robić problem, mieszkamy w takiej małej wioseczce ,ale jak coś to tak za dwa miesiące może.
Beatko zazdroszczę Ci tego koncertu , pewnie było świetnie
Mam pytanko, czy podajecie Waszym dzieciaczkom jakieś herbatki? Ja niestety musiałam przejść na karmienie mieszane, bo mało pokarmu, i mały z głodu płakał, a na dodatek ma chyba skaze i muszę mu nutramigen podawac, robi zielone kupki, i wogole męczy się czsaem ,tak stęka strasznie jak chce kupkę zrobić, nie wiem czy podawać jakieś herbatki.
No a tak w ogóle, to moja dzidzia sw sobote nam dałą popalić, wykąpaliśmy go o 21 a ona zasnął o 5 rano :O, wczoraj prawie powtórka z rozrywki, zasnął o 2,30
Ja juz nie wiem co robić, żeby on jakoś prędzej zasypiał, w ogóle to on tylko raz dziennie śpi, tak ok 2-3 godzin
Ale jestem padnięta, zmykam i buziaki zostawiam
Beatko zazdroszczę Ci tego koncertu , pewnie było świetnie
Mam pytanko, czy podajecie Waszym dzieciaczkom jakieś herbatki? Ja niestety musiałam przejść na karmienie mieszane, bo mało pokarmu, i mały z głodu płakał, a na dodatek ma chyba skaze i muszę mu nutramigen podawac, robi zielone kupki, i wogole męczy się czsaem ,tak stęka strasznie jak chce kupkę zrobić, nie wiem czy podawać jakieś herbatki.
No a tak w ogóle, to moja dzidzia sw sobote nam dałą popalić, wykąpaliśmy go o 21 a ona zasnął o 5 rano :O, wczoraj prawie powtórka z rozrywki, zasnął o 2,30
Ja juz nie wiem co robić, żeby on jakoś prędzej zasypiał, w ogóle to on tylko raz dziennie śpi, tak ok 2-3 godzin
Ale jestem padnięta, zmykam i buziaki zostawiam
Antkowa - o rany.. z Twojego postu wynika, że sama siebie monitorowałaś, jakiś obłęd
niuta3 - rzeczywiście duże było Twoje maleństwo ;-)mam nadzieję, że zdrowo się chowa! a te Twoje koleżanki - czy one rodziły w szpitalach w jakich chciały, czy miały jakoś ograniczony wybór?
niuta3 - rzeczywiście duże było Twoje maleństwo ;-)mam nadzieję, że zdrowo się chowa! a te Twoje koleżanki - czy one rodziły w szpitalach w jakich chciały, czy miały jakoś ograniczony wybór?
Antkowa - o rany.. z Twojego postu wynika, że sama siebie monitorowałaś, jakiś obłęd
Rodziły w normalnym szpitalu , tam gdzie chciały!
Najlepiej jakbyś porozmawiała na ten temat z lekarzem, bo każdy lekarz postępuje wg siebie!
Najlepiej jakbyś porozmawiała na ten temat z lekarzem, bo każdy lekarz postępuje wg siebie!
włąśnie na tym polega problem - każdy lekarz inaczej postępuje, zna inne normy i to samo leczy całkowicie inaczej o ile w ogóle postawi taką samą diagnozę :-( dlatego próbuję skonfrontować opinie dwóch lekarzy z doświadczonymi dziewczynami, bo lekarzom czasem trudno ufać.. A ja chcę jak najlepiej dla mojej dzidzi, jak każda mama :-) pewnie przejadę sie po szpitalach...
reklama
beata1973
No to i my meldujemy się wieczorową porą :-) U nas duchota jak cholera cały dzionek nie było czym oddychać ... Niunia narazie słodko śpi więc mogę Was troszkę poczytać
slonce1 buziaczki dla Zuzanki :-) może sprzątanka troszkę miałaś, ale masz już z głowy teraz dopiero komunnia Cię czeka :-):-):-)
karola615 ślicznie dziękuję za życzonka :-):-):-) a z małżem napewno wszystko się ułoży w życiu raz pod górkę raz z górki równowaga musi być
maylah Roksanka czasami dostaje rumianek i koperek z hippa ale w małych ilościach
Lecę teraz podczytać inne dzialiki :-) Słodziutkich snów :-) buziaczki :-)
slonce1 buziaczki dla Zuzanki :-) może sprzątanka troszkę miałaś, ale masz już z głowy teraz dopiero komunnia Cię czeka :-):-):-)
karola615 ślicznie dziękuję za życzonka :-):-):-) a z małżem napewno wszystko się ułoży w życiu raz pod górkę raz z górki równowaga musi być
maylah Roksanka czasami dostaje rumianek i koperek z hippa ale w małych ilościach
Lecę teraz podczytać inne dzialiki :-) Słodziutkich snów :-) buziaczki :-)