reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam sie wieczornie. A ja poczytałam ale już zapomniałam co komu napisać.
Kinga gratuluję!!!
U nas także duchota, ale jakoś trzeba przeżyć:-)
W jakieś ró:-)żne śmieszne zabobony to ja nie wierzę. Gdybym teraz miała wszystko kupować to chyba bym oszalała.....a po porodzie to już w ogóle.
Ja dzis po wizycie i wsio ok, ale to na odpowiednim wątku.
A gdzie Stopi??? Poszła rodzić, czy w szpitalu:confused: Trzymam kciuki aby wszystko było ok.

reklama
GABIAZ blisko jestes..... jestem ale juz jutro szpital

A ja mam juz dosc:wściekła/y::-:)-:)-:)-(
Bylam na tym USG u swojego doktorka od usg, co mi sie jechac na ten Ursynow do niego nie chcialo tydzien temu. Mala w pomiarach troszke odbiega, ale nie tak jak tamtym lekarzom wyszlo!! Jemu wyszly pomiary znacznie lepiej. Poakzal mi jak pewnie mierzyli brzuszek i wtedy faktycznie wychodzi 33, 34tyg. A on dokladnie zrobil pomiary z roznych perspektyw i Lena wazy ok 3300 (brzuszek 37tydz :-D)
Powiedzialam, mu tez o tym wczorajszym KTG, a ten ze kretyni nie powinni mnie ze szpitala wypisac, nawet jakby te dwa ostanie KTG byly wzorcowe!!
Porobil wszystkie przeplywy, z ktorych wynika,ze Lena ma male niedotelnienie mozgu.Siedzial z 40min i sprawdzal wszystko na usg!!! Ogolnie rzecz biorac wszystko zaczelo ukladac sie w calosc - moje lozysko cos zle pracuje ostatnio i stad te wszystkie numery!!!.Powiedzial, ze im szybciej mi rozwiaza ciaze tym lepiej, zeby mi dziecka nie zmarnowali. (nie wiem o co dokladnie chodzi :confused::confused:):-(
Powinni jak najszybciej zrobic probe OXY. Tak by bylo najlepiej. On niestety nie pracuje w szpitalu :-( :-( Wiec ja z jednego konca Warszawy biegiem na drugi do swojego gina po skierowanie do szpitala na patologie ciazy, zeby mnie przyjeli jutro.

Jutro o 10-tej mam sie stawic w szpitalu na patologii, ale moj gin. uprzedzil mnie, ze watpi, ze przed terminem wywolaja mi porod, chyba ze faktycznie wyniki badan beda tragiczne.Pieprzone procedury!!!!!!!lepiej leczyc niz zapobiegac.

Wiec dziewczyny pls. trzymajcie kciuki, zebym trafila na dobrego lekarza w szpitalu, ktory rozwiaze ciaze wczesniej, bo ja juz mam dosc tego wszystkiego.I
tego calego zmieszania i stresow!!!

KINGA - gratulacje!!!!!!!!!!!!!

info od JO - ANNY " Nasz Michalek urodzil sie dzis o17:30.wazy 3250, ma 53cm, dostal 10pkt"

KINGA JO ANNA GRATULUJE DZIEWCZYNY DZIECIACZKÓW:-):-):-):-):-)

stopi a ja liczyłam ze koniec twoich zmartwien:no:trzymaj sie i mysl pozytywnie bo tylko to cie podtrzyma na duchu,oj przydałaby sie teraz twoja połóweczka a tak musisz borykac sie z tym sama.Kciuki mocno zacisniete zeby ci ten poród wywołali.myslami bedziemy jutro z toba .POWODZENIA.

Dziewczynki, poniewaz IWON jeszcze jest w szpitalu i nie wiadomo kiedy wyjdzie, jak ktoras juz bedzie miala dzidziusia przy sobie :-) to piszcie nam prywatne wiadomosci z danymi , to jak juz wyjdziemy ze szpitali to bedziemy uzupelniac liste rozpakowanych mamus :-)

wiesci od IWON:wyniki Dominika sa dosc kiepskie. Wlasnie dostal kroplowke! Krew za gesta to raz. Dwa ze w wodach plodowych byly bakterie ktorych nie powinno byc, mimo iz wodybyly czyste! I czeka ich najprawdopodobniej tydzien darmowych "wczasow", ktore przyjemne cholera nie sa!Najgorsze jest to , ze Iwonka zapytala podczas porodu poloznej o ten jej posiew, a ta zdziwiona, bo o niczym nie wiedziala. zaden wynik nie byl wpisany w karte, nic!!!! I gdyby nie ten fakt to by nikt nie zrobil badan w kierunku tej baterii!!

p.s. dziewczyny robcie posiew i pamietajcie, zeby pokazac wynik na IP!!!

czesc dziewczyny, jest 4,30 a ja od pół godziny już przy laptopie i spać nie mogę :-:)-( jest taka uchota, że szok :szok::szok::szok:

GABIAZ blisko jestes..... jestem ale juz jutro szpital

Powiedzial, ze im szybciej mi rozwiaza ciaze tym lepiej, zeby mi dziecka nie zmarnowali. (nie wiem o co dokladnie chodzi :confused::confused:):-(
Powinni jak najszybciej zrobic probe OXY. Tak by bylo najlepiej. On niestety nie pracuje w szpitalu :-( :-( Wiec ja z jednego konca Warszawy biegiem na drugi do swojego gina po skierowanie do szpitala na patologie ciazy, zeby mnie przyjeli jutro.

Jutro o 10-tej mam sie stawic w szpitalu na patologii, ale moj gin. uprzedzil mnie, ze watpi, ze przed terminem wywolaja mi porod, chyba ze faktycznie wyniki badan beda tragiczne.Pieprzone procedury!!!!!!!lepiej leczyc niz zapobiegac.

wiec dziewczyny pls. trzymajcie kciuki, zebym trafila na dobrego lekarza w szpitalu, ktory rozwiaze ciaze wczesniej, bo ja juz mam dosc tego wszystkiego.I
tego calego zmieszania i stresow!!!

info od JO - ANNY " Nasz Michalek urodzil sie dzis o17:30.wazy 3250, ma 53cm, dostal 10pkt"

po pierwssze Jo-anna wielkie gratulacje niech Michaś rośnie szybciutko i zdrówka dla was obojga.

po drugie Stopi oczywiście kciuki zaciśnięte będą. szkoda, że twoj gin w tym szpitalu nie pracuje, bo moze dziś mogłabyś już maleństwo tulić, ale miejmy nadzieje, ze ci lekarze w szpitalu też nie każą ci czekać do końca, skoro są jakieś przesłanki, żeby ciążę zakończyć przed czasem.

trzymam kciuki zaciśnięte mocno !!!!

miłego dnia zycze wszystkim

Dzień dobry...czwartkowo:baffled:

Na początek gratuluję rozpakowanym mamusiom:-D:-D:-D:-D

Stopi...oczywiście trzymamy kciuki...i na pewno będzie dobrze...:tak:

Już myslałam,że dziś będę tuliła Adusie...kolejne skurcze które rozeszły się po kościach...zaczęły się ok 15tej i trzymały całą noc...nieregularne i nie nasilające się...modliłam się,żeby kolejny skurcz był silniejszy a tu d***pa..:angry:
...a dziś tępy ból brzucha...:baffled:
Dziś idę na usg do swojej lekarki...zobaczymy co powie...pewnie NIC:baffled:

Jo-anna Gratulacje wielkie!!!
Stopi trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. I życzę Ci abyś trafiła w końcu na lekarza, który nie bagatelizuje pewnych spraw i jak najszybszego rozwiązania.
Iwon trzymam kciuki za Was również.
Acha i witam sie z wszystkimi lipcóweczkami rozpakowanymi i oczekującymi. Ja zaraz zmykam do fryzjera i niech robi co chce;-) Miłego dzionka Wam życzę pomoimo pochmurno deszczowej pogody. :-)

Dziś idę na usg do swojej lekarki...zobaczymy co powie...pewnie NIC:baffled:
Też mam dzisiaj wieczorkiem ostatnią już chyba wizytę u swojej gin, L4 się kończy więc muszę iśc po nowe, i też się zastanawiam co ta moja lekarka mi powie... może w końcu poda datę kiedy się rozsypie...;-);-);-)...oby jak najszybciej bo u mnie od wczoraj duchota taka, że już mi nawet domowy wiatraczek nie wystarcza :-:)-:)-(

może u was jest trochę inne powietrze...

reklama
hej, świeżo upieczone mamuśki! serdeczne gratulacje!

u mnie dzisiaj pogoda po burzy, także nie narzekam.

gustlicku u ciebie to już lada chwila, czuję to ;-)
u siebie nie czuję, ze się zbliża. wiercipiętek wczoraj miał ogromną dawkę wrażeń. poszliśmy do kina na epokę lodowcową 3 w 3d (fajnie było) i przez cały seans maluch okropnie się wiercił. myślałam, że pęknie mi brzuch. a dzisiaj łobuz chyba odpoczywa...:-)

Do góry