reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Beacia82 i mnie rozbawilo to co Ci powiedziala babcia M:-D:-D:-D:-D
ja wogole nie wierze w przesady i opierniczam wszystkich rowno jak ktos probuje sie madrzyc. uwazam ze co ma byc to bedzie i wszystko jest juz nam z gory ustalone! kupienie ubranek w 1 trym czy tez lozeczko ktore bedzie stalo nawet 3 miesiace przed porodem (jak u mnie:-D) niczego nie zmieni....
i jak napisala kaciuszka "najgorsza rzecz to w to uwierzyc"
Gustlicek z facetami to chyba tak juz jest...czemu oni zawsze dokladaja nam zmartwien na glowie:confused: wtedy kiedy nam jest najtrudniej.
ja ostatnio chwalilam swojego i wczoraj uslyszalam ze on juz mysli o sobocie, jaka to imprezke urzadzic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ja mu dam imprezke!!!!!!
przy moich 16 kg na plusie niech uwaza! bo moje dlonie wyladaja teraz jak u boksera :-D
fioletowa tez mysle ze wszystko jest ok z dzidzia, nie bede chyba panikowac na zapas
kaciuszka ja tez ciagle to slysze od M, czego to jeszcze nam brakuje, codziennie sprawdza mi torbe do szpitala:baffled: ciagle wymysla coraz to nowsze rzeczy ktore on chcialby kupic.....masakra. pokoj mielismy w pelni urzadzony prawie 3 miesiace temu:-D:-D:-D

reklama
kacuszka te terminki z usg to moim zdaniem lipa bo on jest po prostu wziety z wielkości i wagi naszej dzidzi.Ja miałam termin z usg na 3 lipca to już powinnam miec wory pod oczami z powodu nieprzespanych nocek,łudziłam sie ze mały szybciej sie udodzi jak takie dorodne chłopisko,zreszto tak mi też lekarze mówili,A tu co mały bryka sobie w brzuszku,nie mam zadnych bóli ani skurczów,czop mi nie odchodzi,pewnie jeszcze przechodze i na siłe go beda uparciucha wyciągac:-)

ja też mam pytanko...sorki,że na tym wątku ale nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat wózków x-lander 3 kołowych...słyszałyście może coś???wady zalety???:confused:

kaciuszka terminy wg usg to chyba są wiarygodne mniej więcej w pierwszym trymestrze
mi z ostatniego usg wyszedł termin między 30.06 a 07.08 - jak urodzę do 7.08 to znaczy że był wiarygodny ;-) :-D :-D

chyba własnie to chciała usłyszeć Beacia :-)
ja mam terminy z usg kilka dni po tym z miesiączki i zauważyłam, że na każdym kolejnym usg termin przesuwa się o dwa dni-trzy później. gdzieś czytałam, że dzieci w różnym tempie sie rozwijają... stąd te rozbieżności

chyba własnie to chciała usłyszeć Beacia :-)
ja mam terminy z usg kilka dni po tym z miesiączki i zauważyłam, że na każdym kolejnym usg termin przesuwa się o dwa dni-trzy później. gdzieś czytałam, że dzieci w różnym tempie sie rozwijają... stąd te rozbieżności
mi lekarz ustalil termin wg usg w 13 tyg na 31 lipiec po pomiarach malej i na kolejnych usg juz nic nie zmienial w terminie. na podstawie wymiarow z 1 usg stwierdzil jak sie bedzie mala rozwijac. a termin wg miesiaczki mam na 1.08 wiec prawie nie ma roznicy.
swoja droga fioletowa ale masz rozbieg w terminie :baffled:

reklama
Do góry