reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

FELA ty mnie tu nie strasz z tym chudnieciem!!! Jak tak sie chudnie to ja juz sie boje.... Nie mam zamiaru zjechac z wagi ponizej tej sprzed ciazy. A cos mam zle przeczucia, ze tak bedzie.

Dziewczyny ile kg odchodzi po samym proodzie - waga dziecka + wody, ktore ile waz???

reklama
Dziewczyny ile kg odchodzi po samym proodzie - waga dziecka + wody, ktore ile waz???

Znalazłam coś takiego
3,5 kg - dziecko
3 kg - krew i dodatkowe płyny
2 kg - warstwa tłuszczu na pośladkach, biodrach i udach
1 kg - powiększona macica
1 kg - wody płodowe
1 kg - łożysko
Razem 12,5 kg

Ja bym doliczyła jeszcze dodatkowo mleczne piersi...:-D

Ostatnia edycja:
ja akurat przybralam 13 kg wiec jesli tyle by mi spadlo to bylabym zadowolona :)
nic ide sie polozyc, i czekam az moj wroci z pracy i przedysktujemy pojscie do szpitala, z jednej strony bardzo nie chce tam jest nudno, poza tym moj pracuje w takich godzinach ze nawet nie mogl by mnie odwiedzic (wizyty od 14-17), z drugiej strony lepiej byc pod stala opieka lekarzy......
aa co do lozek z tego co wiem to w moim szpitalu nie ma jeszcze zle,
ehh...

hej lipcóweczki. ja właśnie wróciłam od gina i nic już nie rozumiem. powiedział, że jak czop odchodzi to jechać do szpitala, jak wody to też i jak skurcze 3 w ciągu 15 minut. a u was czopy odchodzą, skurcze postępują i spokojnie czekacie?:baffled:

u mnie od wczoraj boli w krzyżu i podbrzuszu, jakbym miała dostać okresu. miednica boli, zresztą mama wczoraj zauważyła, że wyraźnie brzuszek jest niżej. no ale zgaga ciągle mnie męczy. piję więc imbirową herbę.
acha, ja przytyłam w sumie 14,5 kg...

Witam dziewczyny........

I PYTAM CZY KTÓRAŚ PRZYTYŁA 20 KG. bo ja tu załamkę przeżywam jak to wszystko czytam:-:)-:)-(
Jak ja to zrzucę???
I wogóle załamkę przeżywam że wszystkie już prawie po, sypią sie te nasze lipcóweczki jak liście na jesień:-):-):-),a ja jak zwykle nic-może też czas męża pomęczyć trzeba tylko z tym moim przuchalkiem to jakoś tak o .........;-)

Pozdrawiam

Witam dziewczyny........

I PYTAM CZY KTÓRAŚ PRZYTYŁA 20 KG. bo ja tu załamkę przeżywam jak to wszystko czytam:-:)-:)-(
Jak ja to zrzucę???
I wogóle załamkę przeżywam że wszystkie już prawie po, sypią sie te nasze lipcóweczki jak liście na jesień:-):-):-),a ja jak zwykle nic-może też czas męża pomęczyć trzeba tylko z tym moim przuchalkiem to jakoś tak o .........;-)

Pozdrawiam
...no mi przybyło 18...ale na samym początku schudłam 7,bo bardzo wymiotowałam...
...spokojnie...ja się jeszcze nie sypie...choć coś zaczyna się dziać...ale myślę,że to kolejna zabawa mojej Gustebaldy :tak:

Fela no to jak przytyłaś 10 kg to nie dziw,ze juz prawie nic Ci nie zostało, takod zanjomych słyszę, ze odrazu po porodzie tak okolo 7-8 kg schodzi , potem jeszcze kilka w ciągu następnego tygodnia -dwóch...

ja mam w tej chwili 13,8 kg na plusie...

dziewczynyu ło matko sąsiadka własnie poprosiła mnie przyjsci zostac z jej 1,5 miesięcznym dzieckiem na 15 min,bo musi wyjść z pieskiem... idę.... ło matko, boje sie...
trzymajcie kciuki

Witajcie, jeny jak się tak chudnie po porodzie, to co ze mnie zostanie:confused: Ja mam 8,5+ i też tak jak stopi nie chciałabym zejść niżej bo wtedy na twarzy wyglądam jak kościotrup:wściekła/y:
Daisy jak u Feli tak szybko zeszło 11kg. to czym ty się przejmujesz, chwila dłużej i będziesz miała swoją wagę:tak:
Kaciuszka u mnie z kolei powiedział, że jak skurcze co 5 min lub jak wody odejdą to do szpitala, a o czopie to nie słyszałam, bo to może upłynąć sporo czasu do porodu więc trochę dziwne:confused:
Addaa to masz fajnie, już wiesz że coś się dzieje w tym tygodniu a u mnie to wielki znak zapytania, jeny ja marudzę już a tu dziewczyny niektóre po terminie cierpliwie czekają:tak:
Karola mam nadzieję że już po i cała szczęśliwa:tak::tak:
Valija Gratulacje, fajnie, że wszystko poszło wg. planu, no i że mały tak ładnie ci śpi:-), też bym tak chciała, bo tych nocy nieprzespanych to się boję.

reklama
A ja tam sie nie przejmuje czy schudne czy nie....co ma byc to bedzie :-D:tak:;-)tak tylko pisze ale co do czego to bedzie pewnie inaczej ;-)....teraz przytylam 12 kilo i poszlo mi tylko w brzusio a z Wiką przytylam 27 kg i poszlo mi od stóp po czubek głowy :tak: i zaraz po porodzie wazyłam 15 kilo mniej. Wiec laseczki nie przejmujcie sie i glowy do gory,myslec bedziemy o tym pozniej ;-)...

Do góry