reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam dziewczynki

z synusiem szwagierki juz coraz lepiej po przetoczeniu krwi moze pod koniec tyg.powinni wyjsc ze szpitala:-):-):-)

u nas tez upał wiec spedze dzien w łóżeczku z wiatrakiem:-)
najgorzej ze brak pomyslu na obiad mam.

Pozdrawiam

Śliczne te wasze szkraby dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)

A miałam zapytać kiedy po urodzeniu bedziecie wychodzic ze swoimi dzieciaczkami na dwór.... za tydz. dwa...bo tak sie zastanawiam od kiedy można juz spacerować....:-)

reklama
Witam,

Fela, gratuluję!
Monia, śliczny ten Twój Skarb

Ja od kilku dni jestem taka senna, że mogłabym ciągle spać, zupełnie jak w I-szym trymestrze :confused:

Dzisiaj w nocy miałam jakieś skurcze przepowiadające, bolało mnie w dole brzucha i czułam skurcze macicy. Nie wiem, co ile były te skurcze i jak długo trwały, bo nie patrzyłam na zegarek, takie miałam spanie :-)
W środę idę do lekarza i zobaczymy czy coś się zaczyna dziać.

witam się z rana:-) nadal w dwupaku...:baffled: humorek dzisiaj taki sobie, bo jakoś dzisiaj czesto na siku wstawałam, a pozniej usnąć nie mogłam:-( a pogoda od rana straszna... upał taki, że się oddychać nie da... ale przynajmniej przez weekend mnie w domu nie było to D się w końcu mrówek pozbył, bo tyle ich było, że:szok:

karola615 ja wczoraj probowalam festynu i super glosnych fajerwerkow a moj nic, ale tobie zycze ze podzialalo :tak:

kurcze, na mojego też nie podziałało:angry:

Gdyby nie ten porod.. badz co badz we wszystkich przypadkach bolesnych. :no:

Podziwiam, ze dalyscie rade :-) Ciekawe czy i ja dam :szok:

każda daje radę;-) trzeba swoje odcierpieć, ale popatrz jakie tego są efekty! śliczne,zdrowe bobaski:tak:

popijam własnie kawusie i skończyłam Big milka

aaaa!! mi się kawucha skończyła, u teściowej też nic nie ma, więc proszę mi tu smaka nie robić;-)

A miałam zapytać kiedy po urodzeniu bedziecie wychodzic ze swoimi dzieciaczkami na dwór.... za tydz. dwa...bo tak sie zastanawiam od kiedy można juz spacerować....:-)

to chyba zależy od tego jak maleństwo i Ty dochodzicie do siebie po wszystkim... moja NAtka na pierwszym spacerze była już po tygodniu :-)

a! monia Kubuś śliczny! a jaki malutki:shocked2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Ja jak urodze i wrócę do domku to bedzie zależeć od pogody ale po tygodniu pójdziemy na pierwszy spacer

Witam sie i ja z rana
Od wczoraj moj mezus postanowil poodpoczywac na zwolnieniu,dlatego nie wiem jak czesto dam rade teraz do Was zagladac,ale postaram sie byc na biezaco i informowac Was o wszystkim na biezaco:-)
Zaraz zbieramy sie na wizyte,zobaczymy co mi powiedza,mam nadzieje,ze dowiem sie jak dlugo jeszcze maksymalnie musze czekac:-)Bo caly czas wielka cisza:-)Ale wiem,ze sie doczekam:-)
Monia piekny ten Twoj synus:-)
Dobrze,ze piszecie o tych spacerach,bo wlasnie tez sie nad tym zastanawialam:-)
Trzymajcie sie cieplutko,milego dzionka wszystkim

aniszka trzymam kciuki, zeby wszystko było ok, i odrazu jak wrócisz to daj znać jak poszło:tak: bo ja niby termin mam na środe i mój gin mi powiedział ze nie przenosze, bo na ostatniej wizycie miałam już rozwarcie na 1cm, ale cos mi sie nie widzi,zeby Junior wyszedl wtedy kiedy trzeba:baffled: a mój gin na urlopie jeszcze siedzi:angry:

Witam i ja z ranka ale bez humorku, bo noc koszmarna...6 razy siku to już chyba lekka przesada:angry::baffled:

Co do spacerków to gdzieś wyczytałam,że latem można wyjść już pod koniec pierwszego tygodnia...ale głównie nie chodzi o pogodę czy też porę roku ale o układ nerwowy maluchów... żeby najpierw zaakceptowały swoje otoczenie w domku a dopiero później można im dostarczać dodatkowe bodźce...teraz nie pamiętam gdzie to czytałam...ale mniej więcej o to chodziło...

Mojemu małżonkowi wczoraj nie było potrzebne ani mydło ani ręcznik...bo przywiózł pięknego sandacza...na szczęście już bez głowy i bez flaków,bo chyba bym go zatłukła:wściekła/y:...kolacja była pyszna:-p

witajcie po weekendzie.podróżowanie autem w 9 miesiącu i na dodatek w upał jest okropne, ale przeżyliśmy. trochę mnie bolą jeszcze nogi.cieszę się, że byliśmy trochę w ruchu i na świeżym powietrzu,bo tu w mieście można jedynie się usmażyc.na wsi jest nie tylko pięknie,ale i zdrowo.
poczytałam,co tam piszecie. popatrzyłam na zdjęcie dzidziusia Moni i tak ciepło się w sercu zrobiło.gratuluję Monia, szczęściaro. hehe ładniutkie masz dzieciątko.
a ja ciągle czekam i się pakuję, przepakowuję hehe w coraz większą torbę do szpitala

miłego dnia!

. Nie wiem dziewczyny czy opisywac porod tutaj czy gdzies na innej stronce, nie bardzo sie orientuje.

Acha mam jeszcze jedno pytanko czy my dalej bedziemy na tej stronie lipcoweczek sie kontaktowac czy juz powinnysmy przejsc gdzies indziej???????

poród to tutaj https://www.babyboom.pl/forum/lipiec-2009-f271/nasze-porody-26823/index4.html

a co do kontaktowania się to jest teraz nowy wątek https://www.babyboom.pl/forum/lipiec-2009-f271/jestem-na-swiecie-porady-i-rady-28364/

ale mysle, że i tak narazie tutaj najwięcej się dzieje;-)

reklama
Witam i ja z ranka,nocka w miare.tylko na dworku niestety jest już bardzo goraco:szok:,Dziś śnił mi sie mój syneczek,jak go karmiłam.oj tak mi było miło jak wstałam,że chce już swoje dzieciatko miec przy sobie.ale już bliżej niż dalej.Mam nadzieje że te moje sny okaża sie prorocze i w tym tygodniu sie spełnią:-)
spadam nastawic kalafiorówke,miłego dzionka:-)

Do góry