reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2008

reklama
Melduje się i zdaje relacje co na USG.
Dzidzia zdrowa, krwiaka nie ma, tylko łozysko nie do końca jest jeszcze przyklejone, ale ginek mów, że przyklei się. Powiedział, że jak przyjde w poniedziałek na wizyte to pogadamy co dalej robimy.
Dzidzius był ułozony głowka w dół tak więc zdjęcia mam tylko główki i jedenej rączki (USG miałam dopochwowe i dlatego taki widok), ale wkleje je w zdjęciach.Przesunął mi się termin porodu z 16 lipca na 15 lipca, bo dzidzia wczoraj była większa o jeden dzień.

Ach to super że wszystko dobrze! I dzidzia nawet większa niż spdziewane! Jednak pomaga jak całe forum trzyma kciuki za wizytę : ) Za mnie trzymajcie prosze w poniedziałek rano. Mój maluszek się dobrze sprawował. Na pierwszej wizycie (5tc) już serduszko ładnie pulsowało a maluszek miał cełe 4mm. Potem jeszcze raz go widziałam w 9tc i miał 2,6 cm. Więc dzidzi ładnie rosło i nie było żadnych niepokojących objawów. Ale i tak umieram ze strachu przed poniedziałkiem : ( Nawet nie wiedziałam że taka ze mnie panikara. Ale to chyba dlatego że to taka najważniejsza przecież sprawa w życiu!

witajcie... u mnie tez od kilku dni jakis dziwny nastroj typu wszystko i wszyscy mi przeszkadzaja,wiec wczoraj wzielam sobie dzienwolny... posiedzialam w domku,pewnie zbytnio nie przeszlo,ale chociaz sobie odpoczelam....
Mamusiusynusia
-super wiesci...
bardzo lubie nasze forum,jest przejrzyste i latwo sie w nim poruszac... i jak nigdzie indziej mozna liczyc na pomoc i wsparcie :-)

Madziu ja znalazłam sposób na swoje zaparcia - zawsze przed pójściem spac zjadam jabłko rano bez problemów jak w zegareczku ide do toalety. Moze i Tobie to pomoże, przepróbuji to przez klka dni.Acha i wody duzo pij - to podobno tez pomaga.

Kiwaczka ne dziwie Ci się, że sie denerwujesz, bo ja umierałam ze starchu. Wszystko jest ok i nie martw się na zapas.

Ta lista na zamknięty to dobry pomysł.

Pije od wczoraj duzo wody przegotowanej z cytryna i nawet pomaga na zaparcie,takze czuje sie duzo lepiej niz wczoraj.Jem tez duzo owocow i jogurty.
Ciesze sie dziewczyny ,ze u was po usg wszystko w porzadku.Ja ide dopiero za miesiac i to juz bedzie moje ostatnie usg.Mam nadzieje,ze dzidzia sie ujawni czy jest chlopczykiem czy dziewczynka.Mialam isc za tydzien na badania krwi na wspolczynnik APH,ktory pokaze czy jest wysokie ryzyko syndromu Downa czy nie,a jakby wyszlo ze jest wysokieryzyko to wysylaja na badania prenatalne.Ja ze wzgledu na wiek jestem w grupie niskiego ryzyka,a na te badania prenatalne chyba i tak bym sie nie zdevydowala,bo slyszalam,ze jest ryzyko poronienia,takze na te badania krwi raczj tez nie pojde.Mam madzieje ze moja dzidzia i wasze tez sa zdrowiutkie i nic zlego sie im nie dzieje.
Pozdrawiam

reklama
Super że wynik naszych brzuszków są pozytywne.Mamusiasynusia nas trochę w niepewności potrzymała.
Ja się czuje już lepiej,katar powoli przechodzi i siedzę sobie w pracy

d4de37b931.png

Do góry