reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2008

I jak tam dziewczyny po badaniach?mam nadzieje ze wszystko jest ok!
Kamu jak ja bylam na usg w 12 tyg to moja dzidzia miala 4,5 cm,to ja nie wiem czy twoja jest juz taka duza ,czy moja byla taka malutka, w kazdym badz razie lekarka powiedziala mi ze jest wszystko w normie takze sie nie przejmuje.No a teraz pod koniec 15 tyg napewno jest juz wieksza ,bo i brzusio duzo urosl.
Mni mecza zaparcia.Slyszalam ,ze w ciazy to sie czesto zdarza,a i przed ciaza moj metabolizm byl powolny.Tak mnie dzisiaj brzuch bolal i co chwile jakies skurcze,ze musialam sie zwolnic z pracy ,bo nie dalabym dluzej rady,a jak wrocilam do domu to mi troche ulzylo.Mysle jednak,ze sie tam nic zlego z dzidzia nie dzieje tylko przez te zaparcie mnie tak bolalo.Mam nadzieje ,ze to byl pierwszy i ostatni raz.

reklama
Madzia737- na zaparcia trzeba duzo pic i sliwki suszone sa dobre, jogurty aktywia itp.

Moje obie dzidzie w 12tc i 3 dni mialy dokladnie po 66mm i tez niby w normie :-) ciekawe ile teraz maja???

Kamu, moje zatoki mi tez niedomagaja i to ostro. Od dzis mam brac antybiotyk. Mniejsza dawka i dlatego 14 dni. Mam nadzieje, ze w koncu mi przejdzie i bede mogla sie zajac wszystkim jak nalezy, bo juz nic nie dalam rady zrobic, zmiana pozycji wywolywala okropny bol. Na szczescie do tego dolaczyl sie katar i to taki brzydki, wie nie mozna juz bylo udawac ze nic takiego sie nie dzieje Czas juz bylo przerwac to cierpienie. Wierze, ze za 2-3 dni bedzie lepiej...

Madzia737 no bo to nie ma reguły,jedne dzieci są większe inne mniejsze.Koleżanka która miała termin na 2 dni po mnie czyli na 25 po USG już ma przesunięte na 21 bo dzidzia jest duża.Większa troszke od mojej.Najważniejsze że jeśli lekarz mówi że jest ok to jest ok.Ja i moja siostra urodziłyśmy się bardzo małe,ja się urodziłam przed czasem i waga 2400 a siostra w 7 mies i 1800.

Joaś ja już czuje się dużo lepiej ale miałam robić często inhalacje z OLBAS OIL i czuje zdecydowaną poprawe,ból głowy praktycznie minął.A tak się bałam rano że to się będzie długo za mną wlekło.

d4de37b931.png

Kiwaczka-z jednej strony nam "młodym mamusiom" jest lepiej, bo mamy już uporządkowane w większości życie i już czas na maluszka a z drugiej strony fizycznie przynajmniej dla mnie jest ciężęj niż gdybym miała 24-26 lat.

hejjj wrocilam z pracy i lece oznajmic ze widzialam moja kruszynke i jest zdrowa i sliczna
ma 7 cm i skakala jak zabka i machala raczkami; wszystko widzialam :-D:-D:-D mam zdjecia,ale nie wiem czy jak zrobie zdj to bedzie widac
pozniej sprubuje
dzieki za kciuki
to bylo przezycie :tak::tak::tak::-D:-D:-D z wrazenia zapomnialam wziasc zwolnienia na dzisiaj za to ze w pracy nie bylam :baffled: jutro rano lece; jak nie masz w glowie to miej w nogach :cool2:
mniekreci w nosie i wit c juz bralam
zdrowka wszystkim
Mamusia a jak u Ciebie?
buziaczki wszystkim

Izabelko jasne że mogę, może najpierw stwórzmy listę do zamkniętego, a potem pogadam z adminem :tak:

I bardzo się cieszę że u ciebie wszystko ok, super tak trzymać

Mamusiasynusia a jak u Ciebie???

reklama
Dziewczyny po cc, mam pytanko, czy jest możliwe aby brzuch w miejscu cięcia, mniej więcej, dół brzucha bolał z powodu wcześniejszego cc, czy to coś zupełnie innego? Martwię się trochę bo coś mnie boli, kuje dołem brzucha, a nie wiem co to, a do ginka idę dopiero w poniedziałek, bo niestety już w tym tygodniu nie przyjmuje.:-(

Do góry