reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2008

cześc dziewczyny z objawów ciąży oprócz braku @, to mam jeszcze obolałe piersi, i sporadycznie mnie mdli .

Maggie2412 ja też ograniczyłam picie kawy- pije jedną dziennie i to nie za mocną, herbaty same owocowe chociaż ich nielubie , ale jakoś to przeżyje,
a co do ćwiczeń to sobie odpuszcze , przy pierwszym dziecku nie ćwiczylam tylko potem jakoś samo zeszło - za leniwa jestem:-D

dziewczyny jak wy sobie liczycie co będzie chłopiec czy dziewczynka!!!!

reklama
Ja dzisiaj leniu****ę w domku, mam wolny dzień i spędzam go na nic nierobieniu:-D
Co do kawy - piję, ale taką słabiutką, pół na pół z mlekiem, mam nadzieję że nie zaszkodzi fasolce.
MAGGIE2412 - z książek kupiłam sobie tylko " w oczekiwaniu na dziecko ", bardzo czytelnie i drobiazgowo napisana...resztę róznych poradniczków mam od młodszej siostry, która urodziła dziewuszkę w marcu 2007.
Co do ćwiczeń - myslę że na pewno można,ale ja pewnie się za to nie zabiorę, też jestem leniwcem ogromnym:blink:

Mi ciezko odpowiedziec bo podobnie jak przy pierwszej odrzuciło mnie od kawy a piłam z 4 dziennie i niestety teraz ani jednej nawet słabej nie wypije bo mi ne smakuje ale za to wciagam herbate taka słabsza z cytryna bez teo sie nie moge obejsc.
Co do ksiazek ja nie kupowałam poprzednio zednej cianełam na pismach typu Dziecko mamo to ja i takie tam.
Co do Cwiczen to wydaje mi sie ze jak zgłosisz na siłowni jaka jest sytacja to powiedza na jakich sprzetach mozesz cwiczyc. a miałam podobnie przy pierwszej ciazy wykupiłam karnet a potem niestety poszłam z ksiazeczka ciązowom poprosiłam o przepisanie mnie na cwiczenia dla kbiet ciazy a jak takich nie meli to poprosiłam o zwrot kosztów. chociaz połowy.

jedno co teraz mam inne to nie moge patrzec na alkohol a tak to piwko co drugi dzien mmm wspomnienie podobnie teraz nie smakuje fujj...
Jak ten smak sie błyskawicznie zmienia.

hej babeczki, i ja się nieśmiało dołączam chociaż jestem tylko po teście z dwiema kreskami a do nia @ pozostało jeszcze 2 dni. Mam jednak nadzieję, że już się nie będę wykreślać z grona lipcóweczek 2008 he he. Termin wstepnie na 23 lipiec.
serdecznie pozdrawiam przyszłe mamusie
lipcówka 2006

dzięki, prawdę mówiąc już czas żeby mój Danonek miał rodzeństwo.
jak widzę są tu zarówno przyszłe mamusie, po raz pierwszy w ciąży jak i weteranki. Mam nadzieję, że nasz ten nowy wątek będzie dla nas przyjemnością w pisaniu i czytaniu oraz że będziemy się wzajemnie wspierać.

Witam Lipcóweczki :-)

Wpadłam zobaczyć, czy tu już coś się zaczęło na Lipcóweczkach i jestem mile zaskoczona :tak: Ja również zostanę mamusią najprawdopodobniej 1-wszego Kwietnia :-D Na początek chciałabym szczerze pogratulować zafasolkowania oraz życzyć spokojnej, bezproblemowej i niezapomnianej ciąży !!!

Maggie2412 co do kawy, to mnie odrzuciło strasznie na początku i tak już mi zostało do tej pory... Piję baaaaaaaaaardzo sporadycznie dla towarzystwa najczęściej, ale czytałam dużo na ten temat i jestem pewna, że jedna filiżanka kawusi z mleczkiem zupełnie nie przeszkadza Maluszkowi :tak: Jeżeli chodzi o lekturę, to popieram zdanie Heksy :tak: Też mam " W oczekiwaniu na dziecko " i wszystko jest świetnie, po ludzku wytłumaczone. Także polecam :tak: Ćwiczenia oczywiście możesz wykonywać: Ćwiczenia w ciąży poczytaj :-)

Mam nadzieję, że nie pomogłam :-)

Pozdrawiam.
Silka :happy2:

reklama
Maggie - nie bede orginalna - odrzuca mnie od kawy
cwiczenia - cwiczylam dotychczas ale po plamieniach zaprzestalam
poprzednia ciaze do samego konca jezdzilam na rowerku stacjonarnym:tak: napewno wskazane. Jezdzilam 10 km dziennie. I basen tez wskazany - z tym ze po basenie zawsze jakias infekcje lapalam

co do ksiazek - mnie akurat w oczekiwaniu na dziecko sie nei podoba - mam inna - ciaza - 40 kolejnych tygodni. Opisany tydzien po tygodniu z info co rozwija sie u baby, jaka ma mase ciala, dlugosc itp:tak: Bardzo fajna. W pierwszej ciazy linijka i olowkiem zaznaczalam w danym tygodniu odcinek rowny dlugosci Agatki:tak:
W Oczekiwaniu...moge komus odsprzedac jesli jest zainteresowany:tak:

Do góry