reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

no mnie wychodzi chłopak :)
Powiedzcie dziewczyny jak Wy liczycie w którym jesteście tygodniu ciąży??
Od dnia ostatniej miesiączki czy od mniemanego poczęcia?

ciaza trwa 40 tygodni liczac od 1 dnia miesiaczki
a liczy sie to tak dlatego ze bardzo malo kobiet nie wie kiedy nastapilo zaplodninie, natomiast wie kiedy byla ostatnia @. I lekarze tak to uproscili. Mnie np wychodzi ze zaplodnienie nastapilo od 22 dnia cyklu:szok:

reklama
To mi wychodzi córeczka, ale fajnie. Znacie kogoś komu sie to sprawdziło?

Lista lipcowych mamuś 2007

Groszka71 01.07
Milkaaa 02.07. / 24.06
Renek 03.07.
Maggie2412 03.07
Kot… 05.07.
Beaa 05.07.
Agulka_85 08.07.
Liwus 15.07.
Izabelka 23.07.

sorki nie jest profesjonalnie :happy2:
O mnie zapomniałaś kochna - z datką 16 lipca.

Nieweim jak Wy, ale ja nie mam żadnych objawów. No oprócz bólu krzyża i podbrzusza, ale dziś mnie już nie boli. Jutro ide do ginka oficjalnie potwierdzić fasolinke.

witajcie...
Izabelko-moj termin to wedlug ostatniej @ i sama go sobie wyliczylam :-),ale wedlug moich obserwacji to bedzie pewnie ciut wczesniej.... na razie nie czuje nic poza sennoscia,wilczym apetytem i tym razem nie na slono ( marzy mi sie dziewczynka :-D), no i bola mnie niezmiernie piersi - taki jakis dziwny bol trudny do opisania ( poprzednim razem nie bolaly wcale,byly moze ciut wrazliwe)... no i jestem w bardzo mlodej ciazy jeszcze i bardzo sie boje zeby sie utrzymala ( ja bylam latem w ciazy,ktora niestety obumarla w 6t4d)....
wedlug powyzszej tabelki tez powinnam miec dziewczynke :-)... bardzo bym chciala...
do lekarza ide juz jutro jesli uda mi sie rano umowic....

Ewa-Krystyna trzeba byc dobrej mysli, wszystko bedzie dobrze, tylko dbaj o was!
przepraszam Mamusiasynusia :zawstydzona/y: już się poprawiam!
Groszka71 01.07
Milkaaa 02.07. / 24.06

Renek 03.07.
Maggie2412 03.07
Kot… 05.07.
Beaa 05.07.
Agulka_85 08.07.
Liwus 15.07.
Mamusiasynusia 16.07.
Izabelka 23.07.
Ewa-Krystyna 23.07.

Chcialam dolaczyc do grona lipcowek! nie znam jeszcze daty rozwiazania, gdyz w czwartek sie dowiedzialam. Ale z obliczen, wychodzi mi lipiec. Pozdrawiam serdecznie:-)

Witam lipcowiczki!!!
Ja też byłam jestem dumną posiadaczką dwóch kresek na teście :-). Wg ostatniej @ termin 29 czerwiec, ale wg mnie ( wiem kiedy była owu bo robiłam testy progesteronu ) będzie to około 17 lipca!! duza rozbieżność tych terminów, ale to dlatego że owu miałam dopiero po 25 dc:szok:. 19 listopada ide na pierwsze usg, zobaczymy co pokaże. Proszę mnie przyjąć do grona lipcowiczek:-)

Czesc Dziewczyny! Niedzielne pozdrowionka z Helsinek. Marniutko sie dzis czuje, wiec oszczedzam sie jak moge. Bo mi wolno. BO NAM TERAZ WOLNO. Zaskoczona jestem jak gladko i wdziecznie idzie mi odmawianie jezeli ktos stara mi wlepi dodatkowa robote albo usiluje uszczesliwic na przymus. Dbajcie o siebie i o swoje brzuszki.
Izabelka. Dzieki za liste. Pani doktor wyliczyla mi date na 5-tego, ale ja wiem lepiej i zostaje przy 3 lipca. Walcze poki co z wstawieniem suwaczka.

no mnie wychodzi chłopak :)
Powiedzcie dziewczyny jak Wy liczycie w którym jesteście tygodniu ciąży??
Od dnia ostatniej miesiączki czy od mniemanego poczęcia?

ciaza trwa 40 tygodni liczac od 1 dnia miesiaczki
a liczy sie to tak dlatego ze bardzo malo kobiet nie wie kiedy nastapilo zaplodninie, natomiast wie kiedy byla ostatnia @. I lekarze tak to uproscili. Mnie np wychodzi ze zaplodnienie nastapilo od 22 dnia cyklu:szok:

Hmm.. jest to ciekawe bo jesli licząc od ostaniej miesiączki to jestem w 6 tygodniu i 2 dniu ciąży, natomiast suwaczek wylicza chyba od dnia zapłodnienia bo wychodzi 4 tydzień i 5 dzien ciąży.
Mnie wychodzi natomiast że zapłodnienie nastąpiło 23 dc - a jest to niemożliwe :-) a wg mnie było to 20/21 dc a jak się nie mylę 21dc miała się rozpocząć owulka...
więc może córcia ..:-)

reklama
tak to jest z tymi suwaczkami ;-)
Maggie jak chceesz to dawaj na gg to ci pomoge z suwaczkiem-2287126 :-)
witam nowe lipcoweczki :tak:
dzisiaj bylam w szoku, bo moj maz umyl mi okna-bez proszenia :szok: szok

poprawka listy:
Groszka71 01.07
Milkaaa 02.07. / 24.06
Renek 03.07.

Maggie2412 03.07
Kot… 05.07.
Beaa 05.07.
Agulka_85 08.07.
Liwus 15.07.
Mamusiasynusia 16.07.