reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2008

mamusiasynusia to jestesmy na tym samym zestawie:) duphaston i nospa,a juz myslalam ze tylko ja jestem jakas lekomanka,nospa z dnia na dzien wydaje mi sie coraz wstretniejsza:)

Normalnie mam to samo, teraz to już ona zaczyna mi się cofac jest taka ochydna. Jeszcze jak dołoże do tego folik 3x dziennie to nic innego tylko leki łykam.
Rudka to współczuje Ci łącze się z Tobą, bo wiem co czujesz - fujjj. Ja to wogóle nienawidze łykać jakichkolwek tabletek i dlatego też narazie witaminy odstawiłam, bo jak miałbym jescze tą gigantyczną tablete w siebie wepchnąć to bym padła. Gin powiedział, że moge nie łykać.

Izabelka główka do góry, opoczniesz sobe teraz i może będzie lepiej.

reklama
Witajcie dziewczyny,ja właśnie biore te witaminy ale się zastanawiam czy nie odstawić.Mojej koleżance lekarz powiedział że jak dziecko dobrze się rozwija to lepiej nie brać tych witamin,a zastąpić je naturalnymi czyli owocami warzywami,sokami.
Podobno po tych witamnach dzieci rodzą się dosyć duże.Moja kuzynka leczyła się na śląsku bo miała problemy,jak widomo tam są jedni z lepszyc lekarzy i raczej nie zalecaja tych witamin jeśli nie ma wyraźnej potrzeby.No ale ile jest w tym prawdy to nie wiem.
No ja idę na 15.45 do lekarza ciekawe jak tam mój dzidziuś.

Ja tez slyszalam takie opinie, na innym forum jedna z osob pisala ze ma kolezanke-zone ginekologa, który jej wrecz zakazal w ciązy brac jakiekolwiek witaminy bo to sama chemia,ale az mi sie wierzyc nie chce ze lakarz moze przepisywac cos pacjentkom,co odradza swojej zonie. Z drugiej strony to rzeczywiscie dzieci rodzą sie jakies duze,wiem po kilku moich kolezankach.pozdrawiam

Wdaje mi się że z tymi witaminami to bez przesady, można je zażywć, tym bardziej jak ma się niechęć do jedzenia czy wymioty, i nie zawsze jest tyle witamin żeby starczyło dla dwojga, poza tym teraz zima, i w owocach też witamin jest mniej .Ja w pierwszej ciąży brałam feminatal i, po pierwsze urodziłam zdrową córeczkę, a po drugie jej waga to tylko 2850g, więc nie była wielka :tak:

:)
Witam
Melduję że właśnie wróciłam z USG genetycznego. Wszystko w jak najlepszym porządku. Młody ma 5 cm. fika jak żabka. widziałam go na całym ekranie monitora. Rączki, nózki, wogóle to niesamowite uczucie zobaczyć tak dokładnie naszego małego pasożyta :). wkleję za chwilę fotkę. Popłakałam się tam normalnie ze szczęścia.
Jeśli chodzi o leki to też jestem przeciwniczką witamin w tabletkach i nigdy ich nie łykałam. teraz łykam feminantal z polecenia lekarza i myślę że nie ma tam jakiś zabójczych dawek.
pozdrawiam:-)

Wdaje mi się że z tyuzych dzieci...mi witaminami to bez przesady, można je zażywć, tym bardziej jak ma się niechęć do jedzenia czy wymioty, i nie zawsze jest tyle witamin żeby starczyło dla dwojga, poza tym teraz zima, i w owocach też witamin jest mniej .Ja w pierwszej ciąży brałam feminatal i, po pierwsze urodziłam zdrową córeczkę, a po drugie jej waga to tylko 2850g, więc nie była wielka :tak:

potwierdzam
a co do kwestii dzieci z duzą masą urodzeniową...to slyszalam ze duze dzieci faktycznie sie rodzą ale po MATERNIE....
ja cala ciąże bralam Feminal a synek wazyl 3360 wiec chyba w miare normalnie

I już po wizycie,wszytko w jak najlepszym porządku,dzidziuś rośnie aktualnie ma 22 mm,serduszko biło szybciutko:-) Spotkałam się na poczekalni z moją dawno nie widziana koleżanką z która kiedyś się kumplowałyśmy,okazało się nawet że kupili mieszkanie w tym samym bloku co my.Chodzi do tej samej lekarki co ja i jest w 18 tygodniu.
Jestem bardzo szczęśliwa,rodzice jeszcze nie wiedzą,ogłosimy im w wigilie,dobrze że to już za pare dni bo nie mam siły kitowac mojej mamie tym bardziej że ona o tym "swoim wnuczku" to już na okrągło gada i marudzi że my się nic nie staramy.A tu taka niespodzianka.Kupiliśmy buciki i damy im jako dodatkowy prezent gwiazdkowy....chyba załapią:-)

Jestem po lekarzu

Oczywiscie wszystkie schizy minely jak tylko zobaczylam ze serduszko bije - zanim jeszcze lekarz zaczal opowiadac bajeczke o dzidziusiu.
Mialam niestety usg dopochwowe, wrr, alepewnie ze wzgledu na dokladnosc badania

Wszelkie nieprawidlowosci genetyczne wykluczone
przeziernosc karkowa 1.6 mm
kosc nosowa 1.8 mm
(norma do 3)
Dzidzius sliczny, zdrowy, parametry ma doskonale, wrecz idealne. Glowke ksztaltna, brzuszek pelny - zarloczek lyka juz wody plodowe. Lekarz pokazal mi wszystko - lacznie z dziurkami od nosa z dolu (przy sprawdzaniu zajeczej wargi), zmierzyl dlugosc stopek - 10 mm
naughty.gif
nie kazal narazie skarpetek kupowac, kosteczki dloni, lydki, udka...wszusciutko...moglabym ogladac to godzinami. Malenstwo sie wyginalo i lekarz powiedzial ze jest fajne bo ruchliwe
EMOHATooFunny2aHL1.gif
taaa, czy wszystkie moje dzieci musza byc nadruchliwe??
Wymiarami srednio odpowiada 13 tyg 4 dni
mierzy 7cm
wazy 69 g
termin porodu z usg 23.06 - Dzien Ojca - chyba jednak urodze w czerwcu - ale zadomowilam sie juz tutaj i mam nadzieje ze moge zostac:zawstydzona/y:
lozysko w dnie macicy - czyli bardzo bezpiecznie

DZIEWCZYNKA :tak:

Alez jestem szczesliwa - cudownie szczesliwa - wszystko co zle odganiam myslami - bede miala cudowne swieta

Dziewczyny - nie zameczajcie sie zlymi myslami

reklama
Milkaaa - to fantastyczne informacje, wszystko pięknie jest byle tak dalej. To mój maluszek jest połowę mniejszy od Twojego, bo ma 3,5 cm, lekarka też powiedziała, że wszystko jest dobrze. Ja nie miałam tych badań odnośnie wad, bo powiedziała mi ,że to wtedy jak są jakieś wskazania ku temu, ale zawsze się jest spokojniejszym, jak lekarz wszystko dokładnie sprawdzi, czyż nie??!!! I wiesz już, ze dziewczynka?? To chyba bardzo szybko, ja czytałam, że dopiero około 5 mca można to sprawdzić, ale może się myle. Jeszcze raz gratuluję tak wspaniałych informacji na świeta:-)

Do góry