reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2008

Standardowo plec okresla sie w polowie ciazy w 4 miesiacu - ok 20 tygodnia
Ja pierwszy raz mam tak wczesnie okreslone - bo akurat teraz mialam usg prenetalne - i tak sie zlozylo
Co do badania - raczej nie mialam predyspozycji - ale jakos tak lzej jak lekarz pomierzy wszystko i wykluczy wady. Wszystkie te glupie mysli sie odgania jak czlowiek slyszy: nie mam zastrzezen, doskonale parametry:tak: Po prostu zyc sie chceeee:-D

reklama
wspaniale wiadomości :-) teoretycznie lekarz może już określić w 13 tc płeć dziecka bo narządy sie kształtują od 11 tc wiec jeśli ma sie badanie dopochwowe to jest to możliwe. Super zazdroszczę Ci tej dziewuszki :zawstydzona/y: i tak dokładnych informacji , ja na to muszę poczekać do stycznia :-(

Witajcie.
Super, że wasze badanka tak dobrze wypadły. Ja na swoje USG musze czekać do 10 stycznia.

Co do witamin to ja z Matiśkiem brałam Materne i rzeczywiście mały urodził się 4220, ale to raczej po tatusiu, a nie po witaminach. Ten dzidziuś co teraz bryk w moim brzuszku zapowada sie na mniejszego, ale może jescze nadrobi. Chociaż podobno dziewczynki od samego początku ciąży są drobniejsze, to może będe miec córeczke.

A jak tam wasze brzuszki? Rosną? Bo mój zaczyna sie fajnie zaokrąglać.

Mój brzuszek chyba pomału się zaokragla,co prawda cześniej już jakiś malutki nie był,sponie mnie jeszcze ne cisną.Ale myśle że na to jeszcze za wcześnie w końcu dopiero 10 tydzień

Kamu to wszystko jest indywidualne, bo przeciez kazda z nas jest inaczej zbudowana. Napewno kobiety, które maja miec drugie dziecko i kolejne to szybciej mają widoczny brzuszek.
Kamu wstaw sobie suwaczek to kazda z nas będzie widziłam ile ma już Twój maluszek w brzuszku.

fajnie sie czyta dobre wiesci
musialam odwolac wizyte u poloznej i teraz dopiero 4 stycznia, szkoda
moj brzuch spory-nie dopinam sie ;-)

Ja tez bralam materne - pierwsze dziecko 3520 drugie 4020. Napewno teraz nie bede brala. Slyszalam o maternie takie same opinie

co do dziewczynek i tego ze sa mniejsze - nie potwierdzam:-D

hej dziewczynki :-)

bardzo gratuluje wszystkim dobrych wiadomosci!!!
i gratuluje corci :tak::tak::tak:

mi brzuszek nie rosnie jeszcze,mimo ze drugi bejbi :sorry2:

hehe ja juz mowilam, ze dla mnie te witminy to nie maja za duzo wspolnego z waga, bralam prenatal synus wazyl 4520 :sorry2: drugie zapowiada sie tak samo wielkie...

dziewczynki,moj synek skonczyl wczoraj roczek
na wspomnienie co dzialo sie rok wczesniej, plakalismy z mezem
cudownie sie wspomina,mimo ze porod do lekkich nie nalezal(z reszta z takim klocem to nie dziwne :cool2:)
i mam juz calkem doroslego pana prezesa w domu hehe
caluje wszystkie goraco

reklama
Do góry