reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2008

hej
jednak bylam dzisiaj u gina i jednak kazal wrocic do duphastonu skoro tak sie zdarzylo i nospe no i oczywiscie nie przemeczac sie i duzo lezej tj odpoczywac w zadnym wypadku nie pracowac nawet w domu ciezkich prac nie robic. uspokoilam sie troche ale po swiatach i tak mam isc na usg jeszcze :-)
bedzie dobrze...MUSI BYC DOBRZE :-)

reklama
RUDKA dzisiaj bylam przerazona i za bardzo sie nie zastanawialam ale kolejny raz bede sie domagac wizyty nadliczbowej :-)

Rudka skrut cc to po prostu cięcie cesarskie, a pn poród naturalny :tak:
Co do badań no przezierność to ja niestety nic nie wiem, a wpierwszej ciąży takiego badania nie miałam :-)

Rudka- ja nie wiem jak jest w Polsce,ale w Kanadzie to badanie jak zreszta wszystkie inne nie jest obowiazkowe,ale jesli kobieta sobie zyczy to sie je przeprowadza... ja je bede miec w polowie stycznia,bo jesli sie nie myle to jest ono czescia badania prenatalnego genetycznego ( w Polsce chyba zalecane u kobiet powyzej 35 roku zycia i jesli w rodzinie wystapily wady genetyczne-ale nie jestem pewna czy to o to chodzi),ktore sklada sie wlasnie z usg gdzie sa robione pomiary malucha w 12tc -13tc+6dni oraz ich uzupelnieniem jest badanie krwi w tym samym dniu oraz powtorzenie tego badania chyba w 16 tc.... nie chce cie wprowadzac w blad,ale to chyba o to chodzi... te badania maja wykryc wady genetyczne plodu jak i np. wlasnie mozliwosc wystapienia Zespolu Downa...

Rudka, przezierność karkową badała moja ginka właśnie w czasie pierwszego USG, czyli 12-13 tydzień (z tego co wiem, to później się tego nie robi, tylko właśnie w tym czasie...). Teraz pierwsze USG będę miała za tydzień w piątek - 28-go. Zdam relację jak było :-)

Czarna nie martw się - będzie dobrze. Ja tez biore duphaston i nospe i dzieki temu jestem spokojniejsza. Odpoczywaj dużo, nie nadwyrężąj się i ne martw sie na zapas, bo dzidzia czuje twoje nerwy.

Rudka badanie na przezuerność karku rob się w 12 tygodniu, ale z tego co wiem to nie u każdej kobiety, tylko tam gdzie jest to wskazane. Chociaż powiem Ci, że mój poprzedni ginek to robił to badanie każdej cieżąrnej tak dla pewności. Z tego co wiem to polega to na mierzeniu u dziecka długośc kręgosłupu szyjnego, bo dzieci z Zespołem Downa mają krótsze te odcinki i to badanie wykrywa tylko Zespół Downa.
Ciesz się kochana, że tak dobrze się czujesz w ciąż, bo nie jedana z dziewczynek tu maże ci tylko pozazdrościć.
Nie martw się. Główka do góry. Zamiast marwić się to myśl jak to będzie jak już dzdziuś się urodzi.

Ja dziś znowu powróciłam do spacerów do kibelka zawrotów głowy. Najgorsze jest to, że miałam dzis jechac na zakupy i nieweim czy dam rade.

Czarna na pewno wszystko będzie dobrze, ja też biorę duphaston, tak więc jest nas więcej, głowa do góry :tak:

Mamusiasynusia może jutro będzie lepszy dzień na zakupy ;-):-)

mamusiasynusia to jestesmy na tym samym zestawie:) duphaston i nospa,a juz myslalam ze tylko ja jestem jakas lekomanka,nospa z dnia na dzien wydaje mi sie coraz wstretniejsza:)

reklama
wpadlam zyczyc milego dnia; jeszcze tylko dzis i jutro :-D:-D:-D wczoraj bardzo mnie bolala glowai brzuch :-( ciesze sie na wolne; potem ferie; bo jak tak dalej pojdzie, to na zwolnieniu wyladuje...

Do góry