reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

a ja poskakałam na piłce i coś mnie tam pobolało-szczególnie plecy, ale zrobiłam sobie gorącą kapiel i teraz został ból ale w plecach, także u mnie znowu nic:confused:teraz siedze, jem jogurcik, czytam was no i czekam cierpliwie na mojego synka:-D

reklama
no tak, niezla jest :-)
moja zaradzila sobie przerwe na placz i zgrzytanie zebami :-) chwilowo jest zajeta cieniami na scianie :-D
zycze milej nocki

Ej dziewczyny nie ładnie tak nabijać się z Cisowianki może dziewczyna cierpi na rozdwojenie jaźni albo cos takiego, bo chyba normalnie to cieżko coś takiego wymyslić chyba że to taki szaleńczy wiek.
Co do składania łóżeczek ja mam już dla Patrycji rozłożone od miesiąca tylko ok 2 tyg temu znalazło się na swoim miejscu u Natki w pokoju żeby mogła sie przyzwyczaic jak do niego zaglada to mówi ze tam Pati bedzie spała ciekawe jak przyjmie fakt jak Pati faktycznie pojawi się w pokoju.
Maz poczytał dzisiaj na BB o piłce pojechał do sklepu i kupił piłeczke tylko jak usiadłam na nią (z obawa ze peknie) to odrazu Natka kazała mi zejść i isc się położyć, wiec teraz jak ona padła to może się pokręce troche i coś ruszy, bo telefony od znajomych zaczynają mnie denerwować.
Jeśli chodzi o antykoncepcje ja brałam jakieś pigułki ale nie pamiętam nazwy jakieś jednoskładnikowe żebym mogła karmić koszmar bo cały czas miałam jakieś krwawienia i po 6 miesiącach przestałam karmić Natke i zaczęłam brać coś na M, jak ten czas leci dopiero je odstawiałam a tu znowu trzeba myśleć jak się zabezpieczać, bo swój plan wykonałam.
Życze miłej nocki i powodzenia jutro

Wiecie co - szkoda mi Cisowianki, ona naprawde powinna się leczyć. Może dziewczyna tak bardzo chce mieć dzieci, ze wymysla je sobie - a to leczy się już psychicznie.
Widze, ze znana jest nie tylko u nas. Może nie ma jej kto pomóc, bo inaczej nie potrafie sobie tego wytłumaczyć. Po co zmyślać na forum gdzie i tak w sumie jest się anonowym. A jesli ma problemy z zajściem w ciąże to powinna się do tego przyznac i może ktoś by jej doradził co z tym robić. a może to jej taki fetysz - choera ją wie co tam jej w głowie siedzi.

Izabelka, AHaa jak widac nasza kolezanka to niezly elemencik ;-)
Dobrze, ze nie miala dostepu do zamknietego :tak:, bo to wiadomo czego sie spodziewac po takiej niezrownowazonej kobiecie?
Mamusiasynusia dzieki za rady, poczytam. A ty jaka spiralke uzywalas? Nie wiem, czy tu w Kanadzie takie sa, ale moge zapytac. Ostatnim razem ja tez bralam pigulki jednoskladnikowe - Cerazette i bylo ok, dopoki nie przeprowadzilam sie do Kanady i nie zamienilam ich na Micronor. To niby tutejszy odpowiednik, ale po nim czesto mialam krwawienia tak jak Mery i odstawilam. W lecie zeszlego roku trafilam tu na gina, Polaka ktory wogole odradzal mi antykoncepcje! Zaczal mi opowiadac o naturalnych metodach, straszyl ryzykiem wywolanym wszelkimi pigulkami i innymi srodkami w koncu powiedzial natury sie nie oszuka, bo niemal wszystkie srodki sa szkodliwe dla zdrowia, wiec to moj wybor.
No i z moimi najlepszymi checiami i niestety nikla wiedza na temat metod naturalnych za 3 miesiace znow bylam w ciazy - obecnej :-) Ale jak narazie trzeciej dzieciny nie planujemy, wiec zmienilam gina i zdanie na temat niektorych metod anty...

Cisowianka robi karierę w Internecie;-) nawet u mnie w domu nieźle się ubawili jak im opowiadałam:-D lecę spać tylko strasznie mnie kuje w szyjce, normalnie czasem ruszyć się nie mogę:baffled: miłej nocy i rozdwajania:-)

Ja też myślę o spiralce. Co prawda przed ciążą stosowałam metody naturalne ale wtedy liczyłam że natura zdecyduje za mnie.
I jak na złość nie zdecydowała. Za to prawdopodobnie pierwszy sex z zamiarem spłodzenia córy ( tiaa) spowodował spłodzenie syna.

A tak z innej beczki to widzę że do tej pory największe były Blaneczka i Weronika.
Chyba zaczynam się bać. Czeka mnie naturalny a młody raczej się nie skurczy.
Po doświadczeniach z ostatniego porodu raczej liczyła bym że będzie większy niż na usg :/ Jeżeli urodzę w terminie to ponad 4 kg pewnie będzie :/ A jego tatuś był olbrzymek. A ja tak nie chce być nacinana.

reklama
Przepraszam za pomyłkę.
Największa była Blaneczka Roni - 4kg a zaraz za nią Zosia Kaji- 3900
I miały obie 57 cm więc po kij ja te ciuszki 56 kupowałam :/

Ehh a ja siedze dzisiaj do puźna żeby chociaż mojego m zobaczyć.
Wpadnie tylko na noc i jedzie dalej :( Ale na weekendzie będzie za to.

Do góry