reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2008

Oceanity wiem, że nastawianie się nie jest dobre, ale może ono pozwoli Ci przetrwać te dni. I tak będzie bolało ciebie jesli będzie coś nie tak, ale wiem, że będzie w szystko w pożądku. Dużo teraz jedz, aby dzidziuś miał z czego urosnąć i to zdrowych rzeczy. Mów do fasolci i bądź dobrej myśli.

Rudka widze, że juz masz suwaczek - fajny jest.

reklama
dziewczyny idzcie jeszcze raz
mi mowili to samo!
juz prawie na zabieg kazali isc a ja sie uparlam i poszlam do innego lekarza i jest ok!
nie traccie nadzieji!

co do pomiarow moje bobo mialo 4 cm w 9 tc
ale skoro Jasiek urodil sie z waga 4520 to pewnie drugie te wilkie bedzie :tak:

dziewczynki tule was mocno i szczerze mowiac z wami to przezywam,...nie wiem jak inne przyszle mamy, ale ja sie zaczelam bac a moja dzidzie :-( a jak cos z moja jest zle?? wiem,ze to glupie, ale skad bez usg polozna za tydzien bedzie wiedziec ze serduszko bije?
w ktorym tygodniu mozna juz posluchac?

mamusiasynusia jakos sie udalo z suwaczkiem:)
izabelka nie wiem po jakim czasie mozna uslyszec bicie serduszka,teraz to chyba za wczesnie,ale gdzies czytalam ze sa urzadzenia wzmacniajace do sluchania malenkich serduszek,ja jakies 2 tyg temu widzialam bijace serduszko na usg i to byl dowod na to ze plód jest zywy.mozna poszukac gdzies info na temat sluchania serduszka ale chyba bedzie szybcie na watkach poprzednich miesiecy:)

Witam Cie Rudka.
Oceancity - bardzo Ci wspolczuje, sprawdz jeszcze co mozesz, by sie upewnic.

Dziewczyny, ja nie wiem juz co mam myslec. Potrzebuje porady kogos, kto sie zna na przyrostach bhcg. Sama szukam info w necie jak oszalala juz drugi wieczor i nie moge znalezc zadnej podobnej sytuacji jak moja. Jak Wam wczesniej pisalam kontroluje bete regularnie, od kiedy nastapil spadek. Teraz moja lekarka rodzinna dzwoni z wynikami i mowi, ze rosna i ze to jest ok.
Ja zapisalam wszystkie te wyniki i sprawdzilam w kalkulatorach bhcg w necie, czy te przyrosty sa prawidlowe. Okazuje sie, ze przyrosty sa wolniejsze niz normalnie.
Usg wykonane po spadku bhcg a przed tymi malymi wzrostami pokazalo, ze z dzidzia ok, umiejscowiona w macicy, serduszko bije, wielkosc zgadza sie z wiekiem ciazy. Ale te male przyrosty mnie niepokoja.... Moze sa na forum bardziej doswiadczone kolezanki, ktore podalyby mi jakies wskazowki, albo miejsca, gdzie moge uzyskac porade eksperta? Ja tu w Calgary niestety nie moge isc prywatnie do ginekologa, lub dwoch zeby uslyszec ich zdanie. Musze czekac do lutego. Boje sie, ze moze cos z rozwojem malenstwa jest nie tak. Wiecie cos na ten temat? Moge podac te wartosci bhcg, jesli ktos moglby mnie oswiecic...

Witajcie dziewczyny,trzymam kciuki za wasz wszystkie no i za siebie bo jak to czytam to się sama zaczynam bać o moją fasolinke.Tym bardziej że ja nie mam innych objawów po za tym ciągnięciem w brzuchu.
Musi być wszystko dobrze z naszymi dzidziusiami.Ja chyba nie mogę czytać takich rzeczy bo jestem straszna panikara i zaraz mam czarne myśli.

Kociata wydaje mi się, że jeśli Beta rośnie to dobrze, gdzies czytalam, że czasami moze nieznacznie spaść, ale nieweim dokładnie. Gdzieś na BB widziałam wątek o Betce, ale nieweim gdzie, jak znajde to dam ci znac w którym miejscu. Zdaje się, że na staraczkach, ale nie dam sobie głowy uciąć. Ja dostałam tabelke Bety od ginka i tam jest tak:
1-2 tydzień - 16 - 156 mlU/ml
2 - 3 tydzień - 101 - 4870
3 - 4 tydzień - 1110 - 31500
4 - 5 tydzień - 2560 - 82300
5 - 6 tydzień - 23100 - 151000
6 - 7 tydzień - 27300 - 233000
7 -11 tydzień - 20900 - 291000
12 tydzień - 16684 - 127939
rozbierznosci jak widzisz są spore i odczytywanie wyników powinno byc indywidualne.

Swoją drogą to ja tez bardzo zaczełam się bać, szczególnie po tej całej mojej historii i dodatkowo dlatego, że mam tego krwiaka. Niestety musze czekać na USG do 10 stycznia i chyba padne do tej pory. Wczoraj wieczorem jakieś czarne myśli mnie nachodziły. Akyszzzz, akyszzz uciekajcie odemnie wy niedobre ....

nie nakrecajmy sie dziewczyny. Ja tez juz zaczelam schizowac - tym bardziej ze przerwalam wychowawczy i wracam teoretycznie do pracy - kosztowala mnie troche ta decyzja - i teraz natretna mysl mnie nie opuszcza. Ale niepotrzebnie sie martwimy - kazda z nas musi "dozyc" do terminu swojej wizyty na ktorej mam nadzieje uslyszymy dobre wiesci. Do tego czasu trzeba myslec pozytywnie - bo emocje udzielaja sie tym malenkim istotkom:tak:

trzymam kciuki za wszystkie dobre wiadomosci :tak:

przyrosty bety - nie znam sie. Ale skoro rosnie - to chyba zle nie jest. A ze rosnie inaczej - no coz - dzieci tez nie wszystkie tak samo sie rozwijaja - jedne chodza na 9 a drugie na 15 miesiecy - maja prawo do swego tempa.

reklama
kociata podaj twoje przyrosty bhcg i odstepy czasu i co tylko masz,ja tez mierzylam betke,ale tylko na poczatku,ale gdzies mam info o ile powinna sie zmienic i kiedy,podobno nie jest az tak wazna sama wartoscs betki ile jej przyrosty

Do góry