reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Renek - z pewnoscia dobrze liczysz- patrz moj pierwszy post ktorym zalozylam watek Lipiec
z OM wychodzi ze urodze 25 czerwca
ale na pierwszym usg nie bylo widac nic poza pecherzykiem ciazowym, a winno juz bic serce. Lekarz wtedy powiedzial ze ciaza jest mala i termin wyszedl na 2 lipca. Potem na usg ciaza znow urosla. Sama nie wiem kiedy urodze dlatego zagladam i tu i tu:tak:

reklama
Ja dalej czuje się dobrze jedynie jak przychodze z pracy to mam lenie i w mieszkaniu jest nie zły bałagan,ale dziś musze w końcu posprzątać.

Ja dalej czuje się dobrze jedynie jak przychodze z pracy to mam lenie i w mieszkaniu jest nie zły bałagan,ale dziś musze w końcu posprzątać.
Czyli jak nie mam mdłości to może to źle wpływać na ciąże,czy poprostu niektóre kobiety tak mają.

Dziewczyny o ile dobrze wiem to w Polsce tez jest Mothercare a tam mozna kupic aparat do sluchania serduszka tu nazywa sie to Prenatal Heart Listening System i kosztuje 30 funtow. To czy tu taniej czy drozej to roznie moze byc dlatego dla orietacji napisalam cene.
Fajnie by było takie cos miec w domku. Poszukam na necie. Cena napewno bedzie zabujcza i nici z tego.

Kochane Dziewczyny!
Nie mam dobrych wiadomosci i przez chwile zastanawialam sie czy w ogole Was smucic. Mialam dzis badanie w przychodni rejonowej, a potem USG... i serduszko nie bilo, a dzidzis nie ruszal sie i byl za maly w stosunku do wieku ciazy (11 tydzien). Lekarka byla dosc zaniepokojona i poprosila na konsultacje kolezanke, po czym gdy ta nic nie znalazla, wyslaly mnie do kliniki polozniczej, gdzie lekarka tylko potwierdzila martwa ciaze. Nie mam juz sil plakac. Czulam sie caly czas dobrze (wyjawszy poranne mdlosci w pozatkowych tygodniach), zadnych plamien i klopotow.

Dostalam juz skierowanie na zabieg. Zastanawiam sie tylko czy jest sens jeszcze isc do prywatnej przychodni bo wg badajacych mnie lekarek w 11 tyg wszystko powinno byc dobrze widoczne, a nie jest. A moze jest szansa na cud?

Małgosiu strasznie mi przykro nie wiem co pisać, przytulam Cię bardzo mocno. Nie wiem czy jest jeszcze sznsa, ale ja bym poszła do tej prywatnej kliniki.Trzymaj się cieplutko.

Ja właśnie wróciłam od lekarza, u mnie jest wszystko ok, badania w normie, i serdusio bije, a termin mam na moje urodiny czyli 28 lipca.

Pozdrawiam wszystkie lipcóweczki :tak:

Maggie- strasznie ci wspoczuje:sad:naprawde...Ale moze wszystko bedzie w porzadku, czytalas przeciez historie mamusisynusia!!
Ja ide jutro na kontrole, pierwszy raz na serduszko, i jak to przeczytalam, to az mi sie zimno zrobilo i lezki polecialy...:-(trzymaj sie ...pozdrawiam

maggie2412 Bardzo mi przykro jak to czytam,ale ja bym poszła jeszcze do tej prywatnej kliniki.Po tej sytuacji co miała Mamusiasynusi to chyba jeszcze jest wszystko możliwe.Trzymam mocno kciuki aby jednak wszystko było ok.
Sylcia zrobił ci lekarz pomiar dzidzi,bo zastanawiam się czy moja nie jest za mała co prawda ja mam termin na 23.07 ale wydaj mi się że moja dzidzia jest mała chociaż lekarka nic nie mówiła moja miała w piątek 9 mm.
Chociaż znowu dziś na necie wyczytałam że czasem się tak zdarza jak np kobieta w ciąży urodziła się bardzo mała,no a ja byłam malutka bo 2400 a moje siostra 1800(wcześniak)

reklama
Do góry