reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

z trzymaniem rąk(dłuzej) do góry to słyszałam ze nie wolno ale ze wzgl. medycznych bo podnoszac rece do góry powoduje sie rozluznienie i rozciagniecie mięsni macicy ze tam cos sie rozluznia i jak ciaza jest juz wysoko i ten nacis ciezaru dzidziusia jest znaczny to to jest niebezpieczne.

a co do mojej ciazy to licze tygodnie kiedy to 3m-c sie skonczy bo umieram
nic oprócz zupy mlecznej nie trawie bo wymiotuje cały dzien i w nocy co 2 godz. do tego ciagłe zawroty głowy i dusznosci tragedia.....

co dzien jak wstaje to z mysla moze dzis bedzie lepiej

reklama
Heksa - ogromnie wspłółczuję, wiem co przeżywasz bo ja też ledwo zipię....chociaż w niedzielę skapitulowałam i wykupiłam czopki przeciwymiotne, które lekarka mi zapisała na wypadek gdybym już umierała no i postanowiłam je brać. Nazywają się torecan i są też przeznaczone dla kobiet w ciąży. Wczoraj jeszcze ze trzy razy wisiałam nad kibelkiem, osttni raz około 23, a dziś odpukać jeszcze nic....chyba zaczynają działać....ale też już marzę o końcu tych dolegliwości...
Mamusiasynusia - ja również bardzo się ciesze że jesteś znów z nami....

wspolczuje waszych wymiotow, jeszcze troszke i mina...
ja tez slyszalam zeby rak do groy nie...i w sumie dobrze-maz moze przy okazji pomoc :-);-)
ja zawsze sie pytam poloznej czy na czczo trzeba byc przed badaniem ;-)
milego wieczorku

Mam pytanko do MAMYBARTKA, KASIDE oraz innych posiadaczek psow i dzieci, w tej kolejnosci... bo chce zapytac jak pies zareagowal na malenstwo? Bo ja mam rozpieszczona ``jedynaczke`` spaniela, ktora jest przelagodna i lubi dzieci (cudze :) ) ale zastanawiam sie jak zareaguje na dzidziusia???

Maggie, mój psiak, jak urodził się Mikuś miał rok i miesiąc, czyli młody, nieokiełznany ;-) (nie powiem, teraz też jest szalona). Na początku bardzo interesowała się maluchem, strasznie chciała się z nim przywittak, obwąchać i reagowała na każdy płacz, ale szybko jej przeszło ;-) Nie miała żadnych zachowań negatywnych, typu zazdrość... Oczywiście psa nie można dać w odstawkę, tylko również poświęcać mu uwagę. Teraz Miki i Luka, to prawdziwi kumple:tak::-)
Jak byłam w szpitalu, to mój mąż brał pieluszki i dawał jej do wąchania, żeby się przyzwyczajała. Jak wracaliśmy ze szpitala, to Luka była na spacerze, czyli przyszła do domu, jak ja już byłam z Mikołajem - miało to na celu pokazanie, że jesteśmy gospodarzami, a nie gośćmi.

KasiuDe właśnie tak sobie patrze i Twoj Mikołajek jest urodzony tego samego dnia co ja, bo ja tez jestem z 11 czerwca.

Pabla buziaczki dla Ciebie za cieple słowa.

Ja dziś nawe zyje, chyba wymioty mi mijają, bo w pon i wtorek prawie nie miałam, dzis troche mnie mdli, ale narazie nie tuliłam jeszcze kibelka.
Szkoda, że nie można miec w domu takiego aparaciku, aby chociaż raz dziennie posłuchać serduszka fasolinki. Ja ciągle się boje, że jest coś nie tak z dzidzią. Jak już będą ruchy to przynajmniej będe miec namacalny dowód istnienia maleństwa.

Dziewczyny o ile dobrze wiem to w Polsce tez jest Mothercare a tam mozna kupic aparat do sluchania serduszka tu nazywa sie to Prenatal Heart Listening System i kosztuje 30 funtow. To czy tu taniej czy drozej to roznie moze byc dlatego dla orietacji napisalam cene.

Zapomnialam napisac, ze bardzo mi Was zal z tymi mdlosciami itd.:-(
Ale trzymajcie sie dzielnie napewno juz niedlugo to wszystko minie...:tak:
Mnie na szczescie juz od dawna nic nie jest.
No tylko troche wzdecia mnie mecza :-D

Wspolczuje Wam dziewczyny tych mdlosci - mi juz zupelnie przeszly, ale jak czytam - mialam tak samo. Schudlam 5 kg. ale w zeszlym tyg na wizycie u lekarza uslyszalam ze im gorsze samopoczucie (mdlosci) tym doskonalsza ciaza - bo to sprawa hormonow - te mdlosci i wymioty. Glowy do gory dziewczyny - mi przeszly ok 11 tyg czyli w srodku 3 miesiaca. Zaczynam odzywac:tak:

reklama
Do góry