reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Ja cisnienie mam mierzone tylko u gina
Ale mierze sobie czesto sama - bo fatalnie sie czuje. Bywa ze mam 80/40. Nie czuje ze zyje. Gin mowi ze niskie (no moze nie az tak niskie) cisnienie na poczatklu ciazy jest normalne. Stad wlasnie ospalosc, zmeczenie i bole glowy

reklama
Witam wszystkie lipcoweczki!!
serdecznie pozdrawiam wszystkie nowe, ktore do nas dolaczyly!!
Kamu- ja tez sie czuje, jakbym w ciazy nie byla..., smialam sie tak ostatnio, jak ktoras z was napisala, ze odkryla keczup:-D, ja za to odkrylam....mizerie..., poprostu zajadam sie na maksa.Tylko jak tak dalej pojdzie, to smietanka zrobi swoje:tak:.
W nawiazaniu do tematu dziewczynka czy chlopiec- jak wiekszosc z was- wazne ze zdrowe, ale zawsze myslalam o dziewczynce. Ale teraz jakos zaczynam myslec o chlopcu, bo imie wybralismy z mezem od razu, a na dziewczynke, nie mamy nawet pomyslu... Dla chlopca mamy Julius:-). Ja jak chodze na badania, to zawsze mam badany mocz, krew mi pobierali na poczatku.
Pozdrawiam i milego dnia:tak:

Hej , znów poruszacie temat chłopiec czy dziewczynka, rzeczywiście najważniejsze żeby było zdrowe, ale marzy mi się chłopiec bo córcię już mam.Imię dla chłopca na razie podoba mi się Sebastian, a dla dziewczynki Wiktoria, albo Weronika :tak::-)

Ja miałam robione raz badania krwi i moczu, a potem powtórka w szpitalu. Teraz narazie nic, bo niby wizyte mam na 14 stycznia, ale USG mam 10 stycznia.
Dziś jestem wsciekła, bo byłam u gina po dalsze zwolnienie i nie mial bloczków i mi nie wystawił, tylko musze poźniej odebrac. Tak wogóle to da mi zwolnienie do 24 grudnia, a jak mu powiedzialm,że miałam plamienia to powiedział tylko "acha". Chore to jest jakieś, w szpitalu mówią, że mam leżec plackiem, a on mnie do pracy wisyła. Najwyżej w wigilie go bede nachodzić. Boje się o moją dzidzie.
Swoją drogą to dziwne jest to, że dziś nie mam nawet najmniejszych objawów ciąży. Może dlatego, że latałam dziś sporo i mdłości o mnie zapomniały ;-)

Dziewczyny czy słyszałyście coś na temat zajazu podnoszenie rąk w ciąży,chodzi np o wieszanie firanek.Koleżanka mnie nastraszyła.Faktycznie w necie coś na ten temat pisze,ale moja ginka poiedziała że nie ma co przesadzać.
A dziś przystrajałam sklep na święta podnosiłam wysoko re ce i coś mi tak dziwni szczyknęło w tym brzuchu niby nie boli ale jakieś akie dziwne uzucie.Może jestem przewrażliwona

KasiaDe- kochana u nas o pysznej polskiej drozdzowce to tylko pomarzc mozna, mniam, mniam...:-p
Ja w pierwszej ciazy na badania nie chodzilam na czczo bo nikt mi nic nie powiedzial (i wszystko bylo oki)a ja stwierdzilam, ze jestem w ciazy i jak mam ssanie to trzeba cos zjesc i juz!!! Zwlaszcza rano...:-D Teraz moze pojde na czczo jak tak mowicie, ze trzeba to wytrzymam :baffled:

KasiaDe- taka drozdzoweczka to tu marzenie, mniam, mniam:-p
Mamusiasynusia- nic sie nie martw napewno wszystko dobrze sie ulozy ale szczescia do dobrego gina to ty nie masz:-(
Ja dzis bylam u lekarza i nie mogla znalesc serduszka i przez chwile pomyslalam, ze moze nie jestem w ciazy hi, hi, hi... No bo ostatnio tez tak sie czulam jakbym nie byla... Ale jestem, jestem serduszko bije i pani doktor powiedziala, ze Zuzia jest duuuza jak na swoj wiek ale dwoch serduszek nie szukala no bo to jedno ledwie znalazla bo to rodzinna i pewnie nie ma wprawy. Mowila tez, ze Zuzia sie bardzo rusza:-) 22grudnia mam pierwsze USG to wszystko sie wyjasni. Mierzyla mi tez cisnienie i jest dobre. Skierowanie na krew i mocz dostalam i chcialam napisac, ze tu za kazdym razem czyli za kazda wizyta u lekarza chodzi sie z moczem do badania. U Was tez tak jest?
A czy chlopiec czy dziewczynka to juz chyba wszyscy wiedza, ze u mnie jest Zuzia ale w razie niespodzianki mamy tez imie dla chlopca- Macius.
O niepodnoszeniu rak to nie slyszalam nic bo na szczescie nie mialam zadnych komplikacji i nie zamierzam miec wiec robie wszystko na co mam ochote- myje okna, zawieszam firanki, zaslony, odkurzam, przesuwam meble ale to juz maz na mnie krzyczy ale on nie odsuwa przy odkurzaniu no to ja musze bo bysmy brudem zarosli a poza tym Kuba ma alergie na kurz to trzeba dokladnie odkurzac.
No to spadam juz spac...

Czesc Dziewczyny! Witam o poranku. Wydarlo mnie z lozka o 5 i juz. Wiecej spanka nie bedzie. Faktem jest, ze poszlam spac troche po 21, wiec moze wystarczy :)
Poogladalam zdjecia niektorych z Was, Sa super. Nie musze dodawac, ze poplakalam sie jak zobaczylam Wasze fasolinki. Ja jeszcze nawet nie wiem kiedy bedzie moje pierwsze USG.... Mam pytanko do MAMYBARTKA, KASIDE oraz innych posiadaczek psow i dzieci, w tej kolejnosci... bo chce zapytac jak pies zareagowal na malenstwo? Bo ja mam rozpieszczona ``jedynaczke`` spaniela, ktora jest przelagodna i lubi dzieci (cudze :) ) ale zastanawiam sie jak zareaguje na dzidziusia???

No tak, morfologie tez mialam w ciazy z Maxem na czczo, ale teraz na pierwszy "wywiad ciazowy" i wszelkie pomiary oraz skierowania (waga, cisnienie, mocz, morfologia) ide dopiero 12.12. bo na pierwszej wizycie, moja doktor rodzinna tylko zrobila mi test ciazowy i powiedziala, ze reszte zrobimy pozniej (w sensie nie ma sie co spieszyc, ciaza nie trwa miesiac :confused:). Ale tu tak jest. Nie ma co jej winic.
Teraz sie zrehabilitowala, bo doszedl do niej wynik mojego piatkowego beta hcg i od razu zadzwonila, zeby powiedziec, ze wyglada na to, ze hormonek znowu przyrasta! :-) A wiec to dobre wiesci.
Nie wiem czy tu w Kanadzie na kazdej wizycie sprawdzaja mocz, ale w Niemczech mialam na kazdej wizycie mocz, wage i cisnienie.
Znalazlam cos o morfologii w necie i powiem Wam, ze ja to zawsze musialam :zawstydzona/y: sie przynajmniej napic wody z rana, bo tak z zupelnie pustym zoladkiem nie wytrzymalabym dlugo.... a tu pisza tak: " Aby wynik badania był jak najbardziej wiarygodny, krew należy pobrać rano, na czczo. Przed pobraniem krwi nie można nic jeść ani pić co najmniej przez 6 godzin poprzedzających badanie, a najlepiej od poprzedniego wieczora. " Mimo to, widocznie wszystko bylo ok, bo o piciu to nigdy mi nikt nie wspomnial.
kamu ja gdzies w necie czytalam, ze dluzsze podnoszenie rak do gory w ciazy ponoc moze spowodowac, ze dziecko sie przekreca w macicy i moze sie owinac pepowina co konczy sie uduszeniem :-(- ale to podobno juz w zaawansowanej ciazy. Nie wiem, czy to nie sa bzdury, bo niby co maja nasze rece do macicy? Przeciez jak chodzimy, to tez sie prostujemy, co nie powoduje nagle rozciagniecia macicy i zwiekszenia miejsca na fikolki dla maluszka... Mysle ze to sa po prostu przesady. No chyba, ze ktos znajdzie jakies naukowe dowody?
Papatki.

reklama
Witajcie!
Kamu, mam juz trojke dzieci, spodziewm sie czwartego i owszem ktos kieds powiedzial zeby nie trzymac rak w gorze, ale nie byl to lekarz! To sa czesto przesady z kategorii: nie wieszaj prania, bo diecko Ci sie powiesi na pepowinie.
W ciazy kazdej pralam, wieszalam, mylam okna, wieszalam franki itd. Bez przesady.

Do góry