reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Nic nie wiadomo o Madzi i jeśli chodzi o Ewe-krystyne to też cisza.Ale nas trzymają w niepewności te dzisiejsze porody.
Ja chyba jednak poćwiczę na piłce bo mąż powiedział że wróci ok 1 w nocy

reklama
ale Dziewczyny trzymają nas w niepewności:-)
ja tak przeżywam co dzieję się u Madzi, że sama jeszcze zacznę rodzić;-);-) Kamu też idę poskakać na piłce, jakoś spodobało mi się to:-D a potem mknę spać:-p mam nadzieję, że jak rano włączę komputer to będą same dobre wieści:-D:-D dobranoc;-)

dzięki za odpowiedź
muszę próbować powoli
moja babcia była w Tesco to kupiło Bambino kosmetyki
zobaczymy jak dziewczynki zareagują

co sądzicie o smoczkach dla małych?? ja kupiłam pierwsze byle jakie. Natalka ciągle by chciała mieć go w buzi. Gosia nie chce w ogóle.

od kiedy można z małymi wychodzić na spacerek?? lekarka mówiła coś po 2 - 3 tygodniach.

Ja też wyrwałam z łóżka prosto do komputera licząc na meldunek od maluszkach Madzi i Ewy-Krystyny.... no nic czekamy cierpliwie i dajemy i się wyspać i pozbierać!

Do mnie dziś przychodzi koleżanka z trojaczkami. Strasznie fajne już te dzieciołki! Mają teraz już prawie 6 miesiecy!

hehehe.....czekamy wszystkie jak na następcę tronu - Maciuś nie ma wyjścia i musi się urodzić kimś wielkim i sławnym:-D Za godzinkę w takim razie napiszę do Madzi, bo u niej teraz przed 6 rano, jak wszystko w porzadku a ona sobie śpi, to mnie wywiadem brytyjskim poszczuje:-p U Ewy też rzeczywiście cicho - to nieludzkie tak trzymać kibiców w napięciu:-D

Witajcie Babeczki :-)
Ja tez pierwsze co zrobilam po otwarciu oczu, to bieg do komputera, by spr co tam sie dzieje u Madzi i Ewy-Krystyny... ale widze ze nie bylam pierwsza i jako nie jedyna doznalam rozczarowania...:eek:
surv czekamy na wiesci od Ciebie, miejmy nadzieje, ze uda Ci sie skontaktowac z Madzia...
a co z Ewa-Krystyna, ma ktos do niej jakis kontakt? Wiem ze Kociata miala nam przekazywac info, ale ona tez zapadla sie pod ziemie:confused:

cisowianka jesli chodzi o smoczki, to ja bede starala sie ich uzywac jak najmniej, jedynie w razie koniecznosci... wiadomo ze niemowleta maja niepohamowana potrzebe ssania i ciagle wiszenie na piersi, tylko po to by sobie possac, a nie pojesc, na dluzsza mete moze stac sie zbyt meczace... dlatego wynaleziono smoczki:-) dzieciaki sa zwyczajnie spokojniejsze jak moga ssac...ale jak widac nie wszystkie tego potrzebuja-patrz - Twoja Gosia :-)
co do jakosci smoczkow, radze juz od poczatku stosowac takie ortodontyczne, z odpowiednim ksztaltem smoka, najlepiej silikonowe bo te zwyczajne gumowe zbyt szybko sie zuzywaja, dzieci zwyczajnie je "wyciagaja"... moim zdaniem wazne by od poczatku w jamie ustnej dzieci wszystko ksztaltowalo sie w odpowiedni sposob, by pozniej zgryz czy inne rzeczy byly prawidlowe...:-) Taki lepszy smoczek kosztuje kolo 9zl...moze nawet i taniej- sprobuj sie przejsc do Akpolu- w Gdyni jest- to taka duza hurtownia z doslownie wszystkim dla dzieci :-)
Jesli chodzi o spacerki- nie wiem jak sprawa wyglada z blizniakami, ale mysle ze tak samo jak z pojedynczymi osobnikami :-)
Wszystko rzecz jasna zalezy od pogody, ja np. mam zamiar wziac Toske,oczywiscie jak bedzie cieplo, po 3- 4 dniach na krotki spacerek :-) nie bede jej wyrandowac, bo wydaje mi sie to zbedne przy takiej temperaturze. Ale Ty dla spokojnosci mozesz- ubierz Dziewczynki tak jak na spacer, wsadz je do wozeczka, i postaw wozek kolo otwartego okna, niech postoja tak 0,5 h :-) - sprawdzaj karczek, by ocenic czy jest im zimno czy cieplo...tak samo zrob na drugi dzien, a na trzeci wyjdz juz z nimi na spacer. Na poczatek 40 min , a pozniej z dnia na dzien coraz dluzszy :-) zobaczysz zreszta jak One beda sie zachowywac na dworku i sama dostoujesz odpowiednia dlugosc spacerku ;-)

Ha, i mamy dobre wieści! cytuję dosłownie, żeby nie było, że to ja używam tak ostrych słow:-D

"Maciuś po 18 godz hardcorowym porodzie przyszedł na świat o 20.51, waży 3600g. Całą noc wisi na cycu, więc ja padam na twarz po tym wszystkim, ale i tak jestem bardzo szczęśliwa. Po południu chyba będziemy już w domku. Dzięki, że trzymałyście kciuki!"

No to mamy wyczekiwanego królewicza - gratulacje dla Madzi!

reklama
MADZIU WIELKIE GRATULACJE- JESTES BARDZO DZIELNA!!
kurcze rzeczywiscie 18h??!! toz to jakis koszmar- biedna Madzia-niech szybcutko dochodzi do siebie :-) no ale najwazniejsze ze jest szczesliwa i moze w koncu tulic Maciusia-tak bardzo zreszta wyczekiwanego :-)

Do góry