reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Anecia ja miałam podobnie, w ciągu 20 minut wykres pokazał 4 skurcze z czego 3 dochodziły w zasadzie do 100% i moja ginka też powiedziała że wszystko w normie.

No jeśli skurcze porodowe to ta linia na dole wykresu pod linią tętna dziecka, to ja mam linię prawie prostą na poziomie 10%.......ciąża urojona jawi się coraz wyraźniej:-p:-p:-p

a od Madzi info nadal brak: mam nadzieję, że nie męczy się tyle, tylko odpoczywa po szybkim porodzie....

reklama
Ta piłka to fajna sprawa:-) mój Młody dzisiaj cholernie leniwy:eek: do tego stopnia, że cały dzień zapominam o liczeniu ruchów:szok: dobra lecę poskakać na piłce może go trochę obudzę:dry: nie mogę doczekać się wieści od Madzi:zawstydzona/y:

Kurcze weszłam z nadzieją że będę jakieś wieści od Madzi a tu nic,mam nadzieje że się aż tak bardzo bidulka nie męczy bo to by było przegięcie.
Ja właśnie wróciłam z działki od rodziców.Także dziś Maksiu ma siedzieć spokojnie w brzuszku mamy,bo mama dziś ma samotna noc a tatuś daleko.Nawet na piłce nie będę już wieczorem ćwiczyć.
Kate piłka powinna pomóc na kręgosłup,przynajmniej mnie pomaga.

Ja też się przyznam, że zaglądam co jakiś czas, żeby zobaczyć czy są jakieś nowiny od Madzi... Jejku, to chyba najbardziej jak dotąd wyczekiwany noworodek na forum;-):-D

I ja ciagle zagladam by sie czegos dowiedziec :-)
surv a moze napisz jej smsa? w zasadzie to kurcze nie wiadomo co zrobic, bo z jednej strony okazemy troske i zainteresowanie, a z drugiej mozemy jej przeszkodzic:eek:

Od kiedy można wprowadzić herbatki HIPP ??
Jakie kosmetyki używacie w pielęgnacji maluszków ??
Dla mnie wszystko jest nowe. Nie wiem jeszcze co jest dobre a co złe. Co może uczulać a co nie.

reklama
cisowianka, herbatki są różne (mają różny skład). Musisz poczytać na opakowaniach - tam są zawsze informacje dot. wieku od jakiego mozna podawać je maluszkom.
Jeżeli chodzi o kosmetyki to indywidualna sprawa kazdej mamy. Zasady są proste. Najlepiej stosować jak najmniej (niezbędne minimum) i dobrze też jeśli są to kosmetyki jednej firmy.
Ja mogę Ci polecić Bambino. Używałam dla Bartusia od urodzenia mydełko, oliwkę, krem a później też szampon i wszystko było git.
Potem zaczęłam próbować Nivea i też super (za wyjątkiem kremu na odparzenia bo był strasznie gęsty). Chusteczki Nivea też moim zdaniem najlepsze.
Johnson dla mnie do bani. Młodego wszystko swędzialo po mydełku lawendowym-innych produktów już nie próbowaliśmy.

Z resztą, sama zobaczysz z czasem dojdziesz do tego co jest najlepsze dla Twoich dziewczynek.

Jejku, ale ten Madzi Maciuś nas trzyma w niepewności :tak:
Tu się wszystkie BB-ciotki niepokoją a oni nic ;-) Pewnie odsypiają oboje zmęczeni...
No nic, miejmy nadzieję że jak rano odpalimy kompa to się "nasz" chłopaczek ujawni razem ze swoją szczęśliwą mamusią.

Zmykam, do jutra. Owocnej nocki życzę wszystkim nierozpakowanym he,he....:-p

Ostatnia edycja:
Do góry