reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Hej Laski.

Czytam Was ale nie mam weny do pisania.Strasznie drętwieją mi ręce.Są opuchnięte i ręce i nogi i ledwo się toczę. :tak::-D:-D

Dorka ty jesteś już umówiona na cc, napisz proszę czy do szpitala to jedziesz tego dnia co będą ciąć, czy wcześniej.Jak to ma wyglądać. Dzięki

reklama
Tak mi narobiłyście smaka tymi naleśnikami że sama teraz stoje przy kuchni i smarze.Miało być w miarę chłodno a u nas są normalne upały.Jak siostra do mnie przyjedzie to chyba wybierzemy się do rodziców na działkę.
Wygotowałam te butelki tak jak dziewczyny radziły ale osad faktycznie został,teraz wrzucę je jeszcze do zmywarki na 70 stopni,tam ten osad powinien zejść

ja to nawet na obiad nic nie musze robic bo wczoraj wiecej zrobilam,tylko ziemniaczki obrac wystarczy.Tak mi sie dzisiaj nudzi,ze nie wiem co ze soba zrobic.W domu posprzatane,zakupy zrobione,ksiazka juz przeczytana,paznokcie nawet pomalowalam:tak:Ale moze jeszcze poodkurzam tak profilaktycznie,bo jakos nie umiem na tylku wysiedziec i wydaje mi sie,ze jak sie bede ruszac to tego mojego uparciucha jakos pogonie z brzucha:sorry:

Madzia z tym masz rację ruch jednak zawsze dobrze wpływa na szyjkę w tym ostatnim czasie.Więc się ruszaj jak najwięcej.

Hej Dziewczyny:-)ale produkujecie nie moge za Wami nadazyc;-)nie straszcie tak ta pelnia bo ja akurat bardzo wrazliwa na pelnie ksiezyca jestem, a to tak 5 dni do terminu zostaje od 18 lipca:szok:ogolnie u mnie to chyba nic sie nie dzieje, czasami cos zaboli, przewaznie plecy. Brzuch mi sie chyba sporo oposcil, nawet ostatnio mam schize ze zmalal, ale moj T. mowi ze mi sie wydaje:blink:Bombel nadal aktywny, szczegolnie jak cos zjem, no i oczywiscie w nocy:tak:ogolnie to strach mnie dopada, ale jak czytam o Waszych porodach to jakos sie uspokajam...tylko u mnie bedzie jeszcze roznica jezyka i boje sie ze z tego bolu i nerwow to zapomne wogole jak sie po angielsku mowi:eek:

Faktycznie strasznie dziś pusto na BB może wszsytkie rodzą??? :szok:
Ja objechałam znów pół miasta i pozałatwiałam parę spraw. Niestety dziś spanie wyłączyło mi się już przed 3 więc właśnie mija mi 12 godzin. Czas spać ;-)
Niestety ofiarą rozdrażnienie po nieprzespanej nocy była pani w sklepie z materiałami. Trochę miała pecha ale trochę była wredna i złośliwa. Otóż kiedy wybrałam to co chcę kupić i podeszłam do lady pani obsługiwała jakąś parę która chodziła po całym sklepie i dopiero czegoś szukała. Grzecznie czekałam 10 minut ale nic nie wskazywało że w najbliższym czasie pani się mną zajmie więc grzecznie zaptyłam czy mogłaby odmierzyć mój materiał bo już się zdecydowałam. A pani mnie ofuczała że Ci państwo byli przede mna. Mniej grzecznie zauważyłam że ani pan ani pani nie wydają się być w 9-tym miesiącu ciąży i byłoby miło z jej strony gdyby wpadła na to że mnie jest trochę trudniej czekać aż klienci się na coś zdecydują. Pani się zjeżyła i stwierdziła że też była w ciąży. Na co szczęśliwie weszła jej przełożona i skończyła dyskusję tekstem "... to tym bardziej powinna pani zrozumieć panią w ciąży. Proszę się nią zająć a państwo mogą poczekać". Obsłużenie mnie trwało jakieś 2 minuty. Ale musiała być cała afera. Chyba nie mam siły już na takie przepychanki.

u mnie tez upały nawet sie opalałam i mnie złapało:-)
powiedziałam mojemu M ze jak mnie nie ruszy dzisiaj po tych wszystkich zabiegach i wizycie u lekarza to jutro zabieram sie za koszenie trawnika i ma mi pokazac jak sie odpala kosiarke( bo ja z tych co to nie wiedza):-D

no cisza przed burza zdectdowanie:-)
kiwaczka ja sama zauwazyłam, ze kobiety dla ciężarnych są mniej uprzejme niż mężczyźni co dziwne bo właśnie skoro były w ciąży to wiedzą, ze jest ciężko stać czy czekać
ale obyśmy my były miłe kiedyś dla brzuchatek;-)
no ja dzis znowu naleśniki ale juz nie dla smaka tylko z powodu lenia - zaraz wieczór będzie a ja dalej od rana w piżamie;-) i na zakupki się nie zebrałam
ale czasem dobrze tak poleżeć i poziewać

reklama
Nea ja mam te sme obawy,dlatego tez miedzy innymi moj K musi byc ze mna.Juz mu zapowiedzialam,ze jak tylko dostane skurczow to oddaje mu glos,czyli on przejmuje paleczke poczawszy od telefonu do szpitala:tak:Bo ja bede krzyczec ale po polsku:-DA tak na powaznie,to jak bylam ostatnio w szpitalu,to calkiem dobrze mi poszlo,chociaz moze stres nie byl duzy,bo nic nie bolalo.A jak przyszedl lekarz pakistan,to odrazu zbladlam i chyba on zauwazyl moja reakcje,bo staral sie byc bardzo mily.Jak poszedl to sie wydarlam do K,ze nic sie nie odzywa,a ja troche tego lekarza nie rozumiem,bo wiadomo jaki oni akcent maja,a na dodaetk cicho strasznie mowil.No to K mi odpowiedzial,ze ja chyba go bardziej rozumialam niz on.Tak mnie pocieszyl:dry::eek:Ale mam nadzieje,ze damy rade.Kiedys sie tym bardziej martwilam,ale teraz wizja bolu jest dla mnie bardziej dramatyczna:szok:
Kiwaczka wspolczuje! nie rozumiem takich ludzi bez wyobrazni:no:,a tym bardziej skoro pani sama byla w ciazy to chyba powinna wiedziec jak sie czlowiek czuje w 9.m-cu.Ja tez sie czasem z tym spotykam,jak stoje w kolejce z 10 min,a przede mna pani sie kolejne 10 min zastanawia co wziasc:wściekła/y:Dobrze ,ze nie za czesto sie takie sytuacje zdarzaja.

Do góry