reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

witamy Nea,fajnie ze do nas dolaczylas:tak:
ciesze sie bardzo,ze Alicja juz po wszystkim i do domu wraca:tak:
Za Izabelke i dzidziusia mocno kciuki zacisniete trzymam,jestem pewna,ze wszystko bedzie dobrze.
Olenka ja niestety sie na ten temat nie moge wypowiedziec,bo u mnie bambaryla straszna,ale mysle,ze dziewczyny Cie juz pocieszyly i uspokoily:tak:
Pamietam jak Julia pokazywala zdjecia i wcale nie bylo brzuszka widac,a ja juz mialam ogromny.A swoja droga ciekawe jak Ona sie czuje,bo cos jej dawno tu nie bylo.
Sensi dzieki za mile slowa i pocieszenie,ze jednak przed terminem da sie urodzic,bo ja wlasnie na to licze;-)

reklama
moja Mamcia to twierdzi, ze dziewczynka bedzie:) w sumie mam tez siostre to moze na chlopca male szanse. Za to moj T. to twierdzi ze chlopak, no ale to facet zawsze chce chlopaka. A ja nie mam zadnych przeczuc czy chlopak czy dziewczynka chociaz jak mowie to zwracam sie "on" a nie "ona", wiec juz sama nie wiem ale sie niedlugo okaze :-)

Agnieszka mi też brzuch stawia się ciągle i często dość boleśnie, a na dodatek takie ciągnące bóle chyba w szyjce:zawstydzona/y: szczerze to mam nadzieję (w ogóle to przeczucie), że rozdwoję się z jakieś dwa tygodnie:zawstydzona/y: :-p zobaczymy:laugh2: wizyta za tydzień w poniedziałek to może się coś dowiem;-)
o szyjce to juz nawet nie wspominam, a tak w ogóle to mam wrażenie jakby mały pazurki sobie na mnie ostrzył:-D tak mnie drapie w środku.
nea3 witam i pozdrawiam

Nea ja mialam przeczucie,ze bedzie dziewczynka,a wyszlo ,ze jednak chlopiec.To sie chyba nie liczy,ze ty masz siostre,bo ja tez mam,moja mama byla jedynaczka,ale w rodzinie od strony mamy wiecej babek.Natomiast slyszalam,ze to zalezy od ilosci babek lub facetow w rodzinie tatusia.Nie wiem czy to sie sprawdza,chociaz uwazam to za przesad,bo u mojego Krzyska po rowno.Ale podobno jest to udowodnione,ze jak sie wspolzylo przed owulacja to bedzie dziewczynka,a jak po owulacji to chlopczyk.Chodzi o to,ze plemniki na dziewczynke sa wolniejsze,ale mocniejsze i dluzej zyja w ciele kobiety,a zatem maja czas aby poczekac na uwolnione jajeczko,a plemniki na chlopaka sa szybkie,ale za to szybciej umieraja,wiec jak jajeczko jest w jajowodzie to one po prostu szybciej do niego docieraja niz te na dziewczynke.Podobno tez zalezy jak macie ustawione lozko,bo jak pn-pd to chlopczyk (no tu sie akurat u nas sprawdzilo).To takie gdybania,jak ktos chce to niech wierzy,ale i tak bedziecie mieli fajna niespodzianke:tak:

reklama
Do góry