reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Ja się w końcu obudziłam nieco z letargu, ale generalnie samopoczucie nie bardzo, znowu zgaga wróciła i tym razem już nic nie pomaga, więc chyba homeopatycznie wezmę ją truskawkami:)
Apropos ułatwiania porodu, to przypomniało mi się jeszcze, że ostatnio lekarz kazałmi zwiększyć dawki magnezu B6, bo mówił, że to już na obkurczanie macicy po porodzie.
Ja tam nie mialabym nic przeciwko przyspieszeniu, bo wszystkie te środki nie są przecież inwazyjnie działające i nie spowodują porodu, jak dziecko nie jest gotowe, za to mogą pomóc, jak dziecko samo nie wie, czy się zbierać do drogi czy nie:) No ale niestety mam zakaz "grzebania" przy swoim organizmie, żeby mi się Młoda nogami do przodu rodzić nie zaczęła:/

reklama
ja mam pytanie do Dziewczyn, które miały robiony posiew na bakterie:-) czy ten posiew pobierany był z szyjki czy z pochwy??:baffled: interesuje mnie to który jest pewniejszy w wynikach, ten z szyjki czy ten z pochwy?:szok: jadę na pobranie w poniedziałek i szczerze jestem zamotana bo w przychodni w której mam to zrobić nie przyjmuje mój lekarz, a kobitka z recepcji powiedziała, że jeśli ma być posiew z szyjki to próbkę musi pobrać lekarz, bo trzeba użyć wziernika, a jeśli z pochwy to może to zrobić pielęgniarka:baffled::zawstydzona/y: wolałbym to drugie bo jakoś nie widzi mi się spotkanie z wziernikiem, tylko zastanawia mnie co będzie lepsze:-p bardzo proszę o Wasze opinie i z góry dziękuje:-)

kate ja też miałam z pochwy. Tak powinno być.

a swoją drogą w ciąży pobieranie z szyjki jest okropnie bolesne i nieprzyjemne:baffled::baffled::baffled: miałam kedyś pobierane na jakieś inne bakterie. brrrr

ach i chciałam tylko napisać że byłam na KTG i nic na razie nie wskazuje na to że młoda się wybiera na tą stronę. Oczywiście musiała się jescze popisać ładną czkawką podczas badania. :-D:-D:-D odgłosy były jedyne w swoim rodzaju. :)

pozdrawiam :)
miłego dnia

Dzięki Dziewczyny:-) zrobię tak jak napisałyście - posiew z pochwy i już jestem zadowolona:-D, bo jakoś wizja pobrania próbki z kanału szyjki była dla mnie nieciekawa:-:)-p a tak już jestem spokojna:-) dzięki raz jeszcze;-)

Alicja jestem w szoku!!! pozytywnym oczywiście:-) wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!! super że tak szybko ci poszło, to pocieszające:-)
pabla, a na tej piłce tak można codziennie sobie ćwiczyć rozluźniającą, czy przed porodem, jak skurcze się zaczynają? ja mam taką piłę już od dawna ale miałam zakaz ćwiczeń i w ogóle, ale takie masowanie to już chyba można, więc ja chętnie bym sobie poćwiczyła:-)

reklama
Do góry