reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

reklama
Tak jak Pabla napisała ja też nie mam zamiaru stosować tych metod aby przyśpieszyć termin porodu,ale ogólnie żeby sama akcja skurczowa była bardziej wydajna.Kilka dziewczyn nawet pisało że piły napar z malin urodziły troszkę po terminie ale za to cała akcja szła szybko.
Co do kąpieli to pamiętam że położne mówiły że jak byśmy miała skurcze to żeby zrobić sobie ciepłą kąpiel i jak nam przejda to ok a jak się jeszcze nasilą to jechac do szpitala.Ja tak miałam ostatnio i zrobiłam sobie taką rozluźniająca kąpiel,skurcze przeszły i spało mi się super
Jak moja kuzynka rodziła w marcu to położna kazała jej mocno masować brodawki mówiła że przez to wydziela się naturalna oksytocyna.
To widzę że następna do rozpakowania jest Izabelka,trzymam kciuki aby jeszcze udało się jej wytrzymac w dwupaku,ale chyba rozwarcie na 4 palce to dużo.

Również trzymam kciuki za Izabelkę oby wytrzymała tyle ile potrzeba;-) kurcze, rozpoczyna się prawdziwy wysyp Dzieciaczków:-) u nas robi się gwarno, a na czerwcówkach to się dopiero dzieje:-p

Ewcia - nie ma sprawy, pozdrowiłam ja od nas lipcówek i od Was również.
Pakowała torbe w pospiechu i nie zdązyła wziac naszych namiarów, dlatego sie nie odzywała.
Co do masowania krocza i piłki - nam połozne mówiły, że to naprawdę potrafi pomóc i ładnie rozciagnąć mięśnie, dlatego teraz systematycznie to robie. Mam nadzieję że te 3,4 tyg przed terminem cos zdziała. A herbatki i wiesiołki na jedne działają na inne nie, moze ja trafie do tych co podziałaja:-):-)
Trzymajcie sie laski, ja uciekam spać. Właśnie jestem po gorącej kąpieli ( też mi dziś cały dzien brzuch twardniał i bolał u dolu - chyba za duzo dzis sie nachodziłam ), więc musiałam się odpręzyć. A teraz spać...pa,pa

ojejku ale sie dzieje :szok: troche mnie nie bylo a tu pojawiaja sie kolejne lipczaki chcialam napisac a to przeciez czerwiec:-D gratulacje:) trzymam kciuki

chcialam tez pic herbatke z lisci malin ale mialam na mysli przyspieszenie terminu a tu czytam ze ona przyspiesza acje porodowa,a tego nie chce bo musze zdazyc na cesarke a mam troche daleko...wiec o herbatce chyba zapomne...:baffled: pozdrawiam:)

Pabla ale co ty robisz za ćwiczenia na piłce,skaczesz na niej?bo nam tez coś wspominały położne o tych piłkach ale mówiły żeby dopiero od 37 tyg bo ja się w taką zaopatrzyłam

powiedzcie gdzie jest ten nasz zamkniety watek,nie moge zapamietac:no: szkoda ze nie w lipiec2008...:-(

kamu przeraza mnie wizja ze nie zdaze i bede musiała rodzic naturalnie a jak by sie to skonczylo...brrrr

reklama
pabla,ja absolutnie nie chcialam aby to zabrzmiało jak krytyka> Jeśli tak to odczułyście to sorki :zawstydzona/y:
Poczytałam zaległości wchodząc tu dzisiaj i prawie wszystkie były na temat jak tu wcześniej urodzić :tak: Stąd mój przydługi wywód :zawstydzona/y:
A na kroplówę o oxy też się nie piszę :-D W takim wypadku wolałabym faktycznie wiesiołek i herbatkę z malin :tak:

Do góry