reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

reklama
Witam, sporo dzisiaj napłodziłyście pomimo narzekań na wielkiego lenia;-):-)
Po pierwsze dużo zdrówka dla wszystkich Małych chorowitków :-)
Heksa śliczna fotka, Natalka taka dumna i zadowolona:tak: a Szymuś słodki:-) powodzenia:-D
Kiwaczka serdeczne życzenia z okazji pierwszej rocznicy ślubu:-D
Roni trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze:-)

dziś miałam wizytę u lekarza:-D przyznam szczerze, że nie jestem zadowolona:zawstydzona/y: nie dlatego, żeby było coś nie tak z ciążą -napiszę o tym w innym wątku, tak ogólnie jestem zła na wszystko i jakoś nic mnie nie cieszy:baffled: wyłudziłam skierowanie na posiew bakterii z szyjki i teraz mam do Was pytanie, czy pobranie próbki wiąże się z użyciem znienawidzonego przeze mnie przyrządu o nazwie wziernik?:no: bo jeśli tak to jakoś mi się to nie uśmiecha:baffled::crazy:

Heksa Natalka sliczna jak laleczka, dzielnie i dumnie trzyma rownie slodkiego braciszka. Super ze Szymus taki grzeczniutki:-)
Roni trzymam kciuki, glowa do gory, na pewno bedzie dobrze!

poza tym duzo zdrowka, dla wszystkich chorujacych :-)

andziaaa To dla Ciebie ma być dużo zdrówka bo się biedna męczysz. pamiętam jakie to było wkurzające, bo nie wiadomo co jeszcze zaaplikować żeby pomogło.
Tak więc jak najwięcej zdrówka.
Kiwaczka Gratulacje, no całkiem fajne prezenty sobie robicie. Mozecie tak co rok :) tylko z dzidzią może wam tak co rok nie wypalić:-D:-D:-D ale bryka co rok jak najbardziej.
kate W zupełności Cię rozumiem. Ja już nie byłam w państwowej przychodzni lata całe. Moja firma na całe szczęście wykupiła pakiety w prywatnej przychodni dla pracowników i teraz podczas ciązy błogosławię ich za to. miło szybko i za friko. coprawda są jakieś badania za które trzeba sobie zapłacić ale to są takie już ponadstandardowe, także posiew na paciorkowca kobietom w ciązy to dla nich jak najbardziej normalne badanie. Nawet lekarz z tej przychodni mi dzisiaj sam odrazu zaproponował.
Roni Czyli białko + wysokie ciśnienie to jest zatrucie???
To co oni bedą w szpitalu z Tobą robić jak i tak masz czekać???
Tak patrzę na Twój suwaczek i Ty już jesteś w 38 tygodniu więc to tylko parę dni
Czyżbyć była kolejną lipcówką która się rozpruje?????
Kto wie

Roni: a nie możesz negocjować cięcia? Blanka duża, Twoja ciąża praktycznie donoszona, czy to warto trzymać Cię na patologii? Mojej siostrze zrobili tę planową cesarkę z powodu zatrucia w 37 tc i nikt jej nie kazał donaszać do 40 tygodnia, więc może i Tobie oszczędzą stresu- trzymam kciuki, żeby poszło szybko i bezproblemowo!
Kiwaczka, gratulacje! U nas jeszcze 3 mce do pierwszej rocznicy ślubu.........o ile mąż wytrzyma do tego czasu ze mną, ale muszę mu zasugerować, że dobrym prezentem jakby co będzie auto:-D:-D

A u nas dla odmiany nastroje jak narazie super. Bo dziś obchodzimy 1 rocznicę ślubu :tak:

Serdeczne gratulacje!:tak:(my w sobotę obchodziliśmy 5-tą ;-))

Roni, głowa do góry! Taka silna z Ciebie Babka, że dół musi szybko minąć!

Ja też po wizycie i ... mam sie nie oddalac za daleko. Szyjki prawie nie ma, rozwarcie na opuszek. Cos czuję, że będzie tak samo jak przy Mikołaju, czyli przed terminem i szybko ;-) Cieszę się bardzo, że organizm tak bezobjawowo jak dla mnie przygotowuje sie na poród :-)

Ostatnia edycja:
Roni- ja tez,podobnie jak Madzia737 w 30 tyg. mialam bialko w moczu, plus wysokie cisnienie. Tez podejrzewano zatrucie ciazowe, polozna wyslala mnie do szpitala na kompleksowe badania- ale wszystko dobrze sie skonczylo-to nie bylo zatrucie. Oczywiscie powiedziano mi, ze gdyby doszly do tego silne bole glowy i zaburzenia widzenia to mam natychmiast dzwonic lub przyjezdzac do szpitala- ale wszystko jest ok. jak dotad.

Roni trzymaj się wszystko musi być dobrze,ale swoją droga faktycznie już kilka dni brakuje Ci do 38 tyg także po co czekac z tym cc.
Andzia zdrówka życzę,współczuję tego bólu gardła,przechodziłam przez to w ciązy dwa razy.
Kiwaczka najlepsze życzenia z okazji pierwszej rocznicy ślubu.Moi znajomi w tamtym roku zrobili sobie taki prezent i dziecko urodziło im się dokładnie w pierwsza rocznice ślubu:-)
Ja miałam prasować i coś nie moge się zebrać,dużo nie mam tylko rożek i pościel dla młodego no i prześcieradła

a ja sie zastanawiam jak tu meble przestawić, żeby zmieściło się łóżeczko , kanapa Natalki, moja i żebym nie musiała likwidować koncika zabaw Natki:crazy:

reklama
Do góry