reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

reklama
dzięki za odpowiedź, poproszę o to skierowanie jak będę u lekarza, podobno na toxo i różyczkę też można dostać ale trzeba poprosić:-) troszkę się zgapiłam na pierwszej wizycie, teraz muszę czekać do 13 grudnia:no::no:, pozdrawiam was wszystkie lipcóweczki!!!!!!!!!

Czesc Pyzaczek . Hormonami T3 i T4 nie powinnas sie przejmowac, bo sa to hormony tarczyczy, ktorych niedobor uzupelnia sie tyroxyna w tabletkach- Zapewniono mnie, ze te tabletki sa zupelnie bezpieczne w ciazy, a nawet wskazane bo zapotrzebowanie roznie.
Ja mam ten sam problem (niski poziom hormonow tarczyczy) i biore tabletki od marca. Trzeba je tylko wprowadzac stoniowo. Ja dostalam malenka dawke 0.05mg a potem po kolejnych testach 0.1mg. Poziom sie podniosl, ale teraz po stwierdzeniu ciazy moze trzeba bedzie dawke zwiekszyc. Wczoraj tez mialam pobierana krew i napisze Ci jakie sa normy, jak zobacze swoje wyniki, bo stare gdzies sie zapodzialy. Zreszta napewno cos znajdziesz w internecie.
Dbaj o siebie i o brzuszek i napisz jak poszlo u lekarza. Caluski

pewnie gdyby nie to ze chodze prywatnie do lekarza to wizyty nie bylyby czeste, a tak za pierwszym razem dostalam skierowanie na badania krwi (morfologia, cukier, wr, rozyczki nie bo bylam szczepiona, grupa krwii i mocz), wyniki mialam tego samego dnia (pewnie dlatego ze all platne- ale w kwestiach zdrowia nie lubie czekac. Usg mialam w 5 i 6 tyg i teraz bede miec za 2 tyg czyli w 10tc. Na pierwszej wizycie i drugiej: badanie cisnienia krwi, waga, i badanie ginek. CZyli chyab wszystko co tylko trzeba. Zreszta wiem ze dobrze trafilam bo moja gin jest na zlotej liscie :-D od wczoraj lykam te witaminki na "e" i powiem Wam ze chyba bede dzisiaj swietowac, bo przestalam miec mdlosci HUUUUURRRRRAAAA!!!!!

widzialam serduszko :-D:-D:-D piekne jest
mam lekka niedokrwistosc, dostalam zelazo; a tak wszystko dobrze :tak: temin na 19-tego ;-)

Powiedzcie mi dziewczyny kiedy można zobaczyć lub tez posłuchać serduszka Maleństwa?? Bo słyszałam różne opinie , a jak byłam na USG pod koniec 5 tyg. to lekarz mi powiedział ze serduszko bije ale ja tam widziałam tylko pulsująca białą kropkę :-)

reklama
w 5 tyg.?? Coś mi sie wierzyć nie chce ... ;-) no ale w poniedziałek mam wizytę to zobaczymy co tym razem będzie :-)

Do góry