reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Pyzaczek bardzo się cieszę że u ciebie wszystko jest ok, i słyszałaś serduszko. Wiem że to wspaniałe uczucie, bo to moja 2 ciąża.U mnie plamienie na razie ustało, biorę duphaston 2 razy dziennie, no-spę w razie bólu, kwas foliowy i magnez. Pyzaczku a który to dokładnie u Ciebie tydzień i dzień ciąży?

reklama
Kamu :- )

Ja jestm w 8 tygodniu a wlasciwie prawie 9 (termin porodu na 4 lipca).Tez bylam podekscytowana pierwsza wizyta,ale ta wczorajsza z biciem serduszka przeszła moje oczekiwania,rozumiem Cię że nie możesz się doczekać!A z tym martwieniem o dzidziusia to mam podobnie,chyba sprzyja temu moja osobowość,taki typ już tak ma:-)Też potem jestem na siebie zła za te czarne myśli!!!!
W każdym razie dzisiaj znowu powróciły moje nudności i męczę się już kolejną godzine:-(Jak znasz /znacie jakiś sposób na to,proszę pomóżcie.

Z góry dziekuję i pozdrawiam ciepło

Pyzaczek kiedys oglądałam na tvn style program w którym wypowiadały się kobiety w ciąży i podobno na mdłości dobre jest wąchanie korzenia IMBIRU coś w tym musi być ponieważ ja w składzie moich witaminek mam ten imbir no i słyszałam również że dobrze jest pić herbatki imbirowe.Może ci to pomoże.
Ja nie mam żadnych objawów ciąży.Jedyne co ten brzuch,przed chwilą mnie znowu bolał ale na szczeście nie trwało to długo i dało się wytrzymać.
Znalazłam jeszcze coś takiego:
Jak radzić sobie z mdłościami w ciąży pij dużo wody i jedz często, drobne, lekko strawne posiłki
zanim wstaniesz z łóżka zjedz kromeczkę chleba, sucharka, herbatnika i odczekaj chwile
unikaj sytuacji które wyzwalają w tobie mdłości (hałas, intensywne zapachy, energiczne ruchy, etc.)
nie śpiesz sie i unikaj stresów
jeżeli często wymiotujesz należy do diety wprowadzić potrawy z dużą zawartością witaminy B6 (pszenica, rodzynki, banany, tuńczyk, ziemniaki)
a tabletki przeciw wymiotne stosuj jedyni po konsultacji z lekarzem.

Czesc Dziewczyny! Ale Wam zazdroszcze, ze widzialyscie Malenstwo na usg. Ja mialam jedno na potwierdzenie ciazy w 5-6tyg. Pani doktor wypatrzyla pulsujace serduszko, ale ja nic nie widzialam, wiec nie bylo to takie ekscytujace.
Nastepne usg dopiero w 12-14tyg. Takie tu zwyczaje.
Pyzaczek zajrzysz sobie na nasze pod-forum: ``objawy i bolesci - ku pocieszeniu``. Tam dziewczyny tez pisaly o naparze z imbiru. Ja pilam wode z plasterkiem cytryny, a rano, rzeczywiscie sucharek. Teraz jakby mdlosci zelzaly, czego i Tobie zycze.

witajcie
nawet nie weicie jak sie ciesze ze juz piatek; od poniedzialku nie mam dyzurow ufff
wymiekam tak na prawde i czuje sie jak balon, z ktorego zeszlo powietrze :baffled: jakies pomysly,zeby naladowac akumulatorki?? :-);-)
milego dzionka dziewczynki

Mnie naladowac akulumatorki pomagaja cwiczenia, ktore czasem baaardzo ciezko zaczac ale pozniej jest duzo lepiej
a084.gif

Dziewczyny ktore juz widzialy swoje dzidzie - tez Wam zazdroszcze wiem jak fajnie jest zobaczyc dzidzie lub chociaz uslyszec serduszko. Za pierwszym razem tzn w pierwszej ciazy to sie poplakalam jak polozna dala nam posluchac seduszka w domu zreszta na USG tez plakalam.
Ze szczescia oczywiscie
a170.gif

A teraz musze jeszcze czekac trzy tygodnie do pierwszego USG :hmm:

witajcie....
Renek-ja tez juz sie nie moge doczekac mojego pierwszego usg,ktore mam miec za dwa tygodnie.... boje sie strasznie,bo w poprzedniej ciazy pokazalo zupelnie co innego niz oczekiwalam.... mam nadzieje,ze teraz zobacze pieknie bijace serduszko i odpowiednich rozmiarow kruszyne :-)
Izabelka- ja bez drzemki w czasie dnia nie daje rady i chodze bardzo wczesnie spac jak na moje mozliwosci..... jak dlugo jest sie takim sennym?
wczoraj bylam u mojej rodzinnej i infekcja mi troche przeszla,ale w moczu nadal sa jakies slady krwi i wyslali je do glebszej analizy... teraz z niecierpliwoscia i niepokojem czekam na usg ( dopiero 12 grudnia) ,badania krwi i moja pierwsza konkretna wizyte u rodzinnej z badaniami ( 17 grudnia)...
milego dnia:-)

reklama
Do góry