reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Ja w dalszym ciągu czuje się dobrze,w nocy raczej nie wstaje do WC.Mam nadzieje że moje samopozucie już się tak mniej więcej utrzyma.
W poniedziałek się dowiedziałam że kolejna moja koleżanka jest w ciąży i to dokłądnie w tym samym czasie co ja:-).Aktualnie jest nas już 5.Jak wyjdziemy z wózkami to dopieo będzie.W tym 4 zostaniemy mamusiami po raz pierwszy.
O mojej ciąży jeszcze nikt nie wie.Postanowilismy pzekazać tą radosną nowine w Boże Narodzenie,zresztą nie chemy narazie zapeszać.
W tym tygodniu musze iść w końcu na te badania,ale coś nie moge się zebrać:dry:
Pozdrawiam

reklama
Dziewczynki,
ja dzisiaj byłam na badankach ( mocz,morfologia,glukoza,wr ) tak naprawdę moje objawy ciąży "zamilkły" jakoś z tydzień temu i w sumie czuję sie normalnie aż mam wątpliwości czy ja na pewno jestem czy ciąży? Mam jedynie czasem zgagę i lekki nudności a tak to naprawdę jest tak jakbym nie była w ciąży. Czy to normalne?
O nocnym wstawaniu do łazienki nie mam mowy - śpię jak niemowlaczek, w ciągu dnia też normalnie Aż zaczynam się niepokoić, czy któraś z Was też tak ma?

Liwus nie martw się.Ja mam wicej energii niż zazwyczaj,nie mam mdłości nawet takich minimalnych,jem to co zwykle,ani zgagu , zachcianek brak.Śpię nomalnie i budzę się tak jak zwykle.W nocy do WC nie wstaję.I co ja mam powiedzieć:-)
Jedyne co to czasami mnie brzuszek pobolewa ale t podono normalne.Wieć chyba powinniśmy się cieszyć że tak łagodnie przechodzimy początek ciąży:-)

Liwus, Kamu ja także nie mam żadnych ciążowych objwów, i do wc też w nocy nie biegam.Miałam plamienie przez tydzień, brałam luteinę, a po wizycie w poniedziałek dostałam duphaston i w tej chwili na szczęście moje plamienie zanika:tak:.Mam małe zachcianki, od niedzieli jadłam hamburgery z majonezem, i ketchupem, a dziś mnie naszło na chałwę i właśnie ją zrobiłam i czekam aż stężeje :-D:-D:-D:-D

Pozdrawiam wszystkie lipcóweczki :-)

Cześć Lipcóweczki:- )

Ja dzisiaj idę po raz drugi na wizytę do lekarza.Trzy tygodnie temu wybrałam się do niego ze względu na plamienie i bóle brzucha,wystraszyłam się bardzo,ale Pani doktor nie mogła nic więcej powiedzieć poza tym, że jestem w ciąży.Mam wyniki:morfologia,grupa krwi,mocz...Jestem troszkę zdenerwowana, bo mam zbyt niski poziom hormonow T3 i T4, nie wiem dokładnie co to oznacza,ale napewno nic dobrego.Poza tym dzisiaj dowiemy się czy z naszą dzidzią wszystko w porządku,czy bije jej serduszko.....Także same widzicie, że dość ważny moment przede mną a raczej przed nami!!!
Trzymajcie za nas kciuki:-)

Pozdrawiam

cześć dziewczyny, czy może któraś wie czy badanie na grupę krwi są w standarcie , czy może trzeba za nie płacić tak jak za toxo, ide jutro robić badania i chcę machnąć wszystko za jednym zamachem:szok:

Witam lipcoweczki,
Ja rowniez nie mam zadnych objawow ciazowych, zadnych mdlosci i zachcianek. Czasami mnie w nocy popedzi do lazienki, po poludniami tez sie klade, ale to bardziej z tego, ze chce mi sie leniuchowac:-Dupssss, odpoczywac mialo byc.
Moja fasolka ma juz 1, 3cm!! Pozdrawiam

Pyzaczek a to plamienie Ci przeszło, jestem ciekawa, bo ja dostałam na to leki, i znów za tydzień idę do ginka, tzn w poniedziałek, i na razie wiem tylko że coś (dzidzia) jest umiejscowione prawidłowo w macicy, i czekamy na serduszko, i będziemy sprawdzać czy rośnie :tak:
Trzymam za Ciebie kciuki aby było dobrze:-)

reklama
Do góry