reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

dziewczyny tzn ze przy pierwszej ciazy jezeli ma sie konflikt to raczej nie ma sie czym przejmowac?? bo nie do konca rozumiem:/aha i czy lekarz ogolny moze dac takie skierowanie na badania grupy krwi czy tylko ginekolog??
kot...w ktorym tyg ciazy robilas takie badania?

pozdrawiam lipcoweczki:)

Lekarz ogolny tez moze. Zalezy tylko od jego dobrej woli.

reklama
Napisał Mamusiasynusia
Dziewczynki, a mam pytanie - co widziałyście na USG w 6 tygodniu? U mnie jest tylko ciemną plama, a w środku malusieńka mała biała.
Witaj,
Kilka stron wcześniej umieściłam swoje USG z ok. 6 tygodnia a dokładnie był to 5 tydzień i 4 dzień.
Ale USG wyglądało bardzo podobnie jak opisujesz- no i najważniejsze że gin mi powiedział że ciąża jest żywa i serduszko zaczyna bić :-)
Za tydzień mam kolejną wizytę z wynikami tym razem.

Mamusiasynusia , nie poddawaj się będzie dobrze - zobaczysz. trzymam kciuki :-)

Agulka_85
Nie jestem z wątku lipaca, tylko jestem majóweczką , ale moge ci powiedziec że byłam w takiej samej sytuacji, jednak wszystko dobrze sie skończyło, prawdopodobnie jest błędnie określony czas ciąży. Ile ja wypłakałam łez, a mimo wszystko czekałam na wizytę. Dopiero w 7 tygodniu zobaczyłam zarodek i serduszko. Trzymaj sie i bądź tylko dobrej myśli. :-)

Cześć Dziewczyny:-)

Ja też będę lipcową mamusią!!!! I to mamusią po raz pierwszy.Według USG i obliczeń ginekologa, nasza dzidzia powinna pojawić się 4 lipca,ale czy można tak precyzyjnie określić jej ostateczne pożegnanie się z moim brzuszkiem?Póki co cieszę się, że mogę poznać lipcowe mamusie i powymieniać się doświadczeniami,w takim gronie zawsze to raźniej:-)

Pozdrawiam,
Pyza

MAmusiasynusia - dwukrotnie mialam taka sytuacje - za wczesnie robione usg - choc u mnie robione pod katem krawien - i w ok 5-6 tydzien nie bylo widac echa serca. Tylko ciemna plama - to pecherzyk i mala biala kreseczka - to echo zarodka. Kolejne usg powinno przypasc za k 2 tyg - i wtedy wszystko juz jest jasne. Zazwyczaj widac juz pracujace serduszko a z malej bialej kreseczki robi sie duza biaa plamka - czlowieczek. Nie denerwuj sie. Swoja droga co to za lekarz mowiacy ze ciaza prawdopodobnie obumarla :no::wściekła/y: W tym okresie czesto nie widac serca!!
Wynika to z roznych dlugosci cykli kobiet, wystarczy ze owulacja byla sposniona kilka dni i ciaza zamiast miec 5 tyg ma 4.
Serduszko zazwczaj zaczyna bic po 21 dniach od momentu zaplodnienia. Ale u mnie powinno - a nie bilo. Bilo pozniej

mamusiusynusia
ja jestem w dokladnie takiej samej sytulacji
tez w 5 tyg nie bylo nic widac
kazali mi czekac wiec czekam cierpliwie
trzymam kciuki za Ciebie i za siebie

Dziewczynki, przykro mi to pisać, zajrzycie na wątek Mamusie jako staraczki po raz drugi to będzie wiedzieć co się dzieje u Mamusisynusia.:-(

Pozdrawiam Wszystkie lipcówki

Witam wszystkie nowe i 'stare' lipcoweczki! Jestem dzisiaj po lekarzu, skonczylam 6 tydzien, serduszko sie wyksztalca- biala plamka:tak:, niestety zarodek jest jeszcze za malutki, zeby miec echo robione. Ale ma juz 1cm i 3mm:-D. Na dzien dzisiejszy wszystko w porzadku i nastepna wizyta za 2 tygodnie. Ja czuje sie w porzadku, zadnych mdlosci i zachcianek. Dzisiaj mam brzuch jak balon i tak tez sie czuje, w spodnie sie nie dopinam:confused2:. Pozdrawiam was serdecznie:-)

dziewczyny tzn ze przy pierwszej ciazy jezeli ma sie konflikt to raczej nie ma sie czym przejmowac?? bo nie do konca rozumiem:/aha i czy lekarz ogolny moze dac takie skierowanie na badania grupy krwi czy tylko ginekolog??
kot...w ktorym tyg ciazy robilas takie badania?

pozdrawiam lipcoweczki:)

Czarna85, przejmowac jest sie czym jesli przy pierwszej ciazy ma sie konflikt, ale od razu jak to wykryja to powinni podac Ci odpowiednie leki, ja robilam te badanie w 4 tyg i w 6 ( te drugie to juz tak dla siebie bardziej). Na wyniku dostalam info "grupa krwii A RH-, nie wykryto przeciwcial". i to wystarczy zeby wiedziec, bo takie badanie daje info czy produkujesz przeciwciala teraz i czy kiedykolwiek produkowalas.

MAmusiasynusia, tez mialam robione usg w 6 tyg i nie wykrylo akcji serca, ale moja gin wiem ze jest dobra i zna sie na rzeczy, powiedziala ze w tak wczesnej ciazy rzadko widac akcje serca, za to kolo 8 juz powinno bic. Swoja droga zmienilabym gin na Twoim miejscu, taki tekst ze ciaza obumarla jest malo delikatny.

reklama
Mamusiasynusia, moze tu jeszcze zajrzysz.. Bardzo Ci wspolczuje.... Trzymam kciuki, Tobie tez wkrotce zaswieci slonce........ A swoje wyplakac czasami trzeba.........

Do góry