Ewa-Krystyna
Mamy lipcowe'08 30-tki , przyszłe mamusie
Czarna85- nawet jesli twoja mama ci powiedziala,ze masz B Rh- lekarz powinien powtorzyc badanie na okreslenie twojej grupy krwi i pewnie tak zrobi:-)... wazne jest tez jaka ma grupe twoj partner i w zaleznosci od tego bedziesz pod szczegolna obserwacja lekarza... w pierwszej ciazy zadko zdarza sie konflikt ( zachodzi on tylko jesli kobieta ma czynnik Rh- a mezczyzna Rh+ - jesli jest odwrotnie nie ma to znaczenia,bo nie wystapi konflikt,tak mi tlumaczyla moja rodzinna),w kazdym badz razie w ciagu chyba 72 godzin po porodzie musza ci podac odpowiedni lek ( nie pamietam jak on sie nazywa) aby konflikt nie wystapil przy kolejnych ciazach... najwazniejsze jest zebys wiedziala na pewno jaki masz czynnik Rh i aby twoj lekarz toba odpowiednio pokierowal,co na pewno zrobi :-)... jesli masz jakiekolwiek watpliwosci to koniecznie jego pytaj o wyjasnienia i pamietaj,ze jesli chodzi o zdrowie nie ma glupich pytan i nie ma sie czego wstdzic je zadajac,a lekarz musi ci na kazde tak odpowiedziec i tyle razy abys dokladnie zrozumiala.... nie czytaj za duzo na necie tez,bo czasami ludzie takie brednie wypisuja,ze az chce sie plakac i niepotrzebnie strasza nimi.... a tak w ogole witaj wsrod nas ;-):-)
wybaczcie,ze malo pisze,ale moja infekcja jest bardzo dotkliwa i mam wrazenie jakby wzmagala sie intensywnoscia zamiast polepszac....
Lipcoweczki zycze milej niedzieli!
wybaczcie,ze malo pisze,ale moja infekcja jest bardzo dotkliwa i mam wrazenie jakby wzmagala sie intensywnoscia zamiast polepszac....
Lipcoweczki zycze milej niedzieli!