reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Maggie2412:-) dziekuje za rade. Glos powoli odzyskuje ale nadal stanowi to problem, zwlaszcza, ze jutro rozpoczynam nowa prace w szkole (sredniej:szok:). Moj lekarz rodzinny rowniez powiedzial, aby starac sie nie mowic. Wiec sila rzeczy mialam tydzien wolnego (tlumaczenia). Lekarz rowniez zalecil nawilzanie ('parowki'), no i paracetamol (zloty srodek na wszystko- wedlug brytyjskich lekarzy).

reklama
kurcze,.... niedawno bylam na pierwszej stronie a juz w niedlugim czasie jest az 33 strony :) fajnie...
Dziewczyny Kochane...nie wiem jak Wy ale ja naleze do tej grupy kobiet gdzie od jakichs 3 tygodni mecze sie z gigantycznymi mdlosciami calodziennymi, nie potrafie sobie z nimi poradzic. Moje samopoczucie jest do takiego stopnia fatalne ze nie mam sily po powrocie z pracy posiedziec nawet na forum i poczytac. Nie jestem w stanie zjesc nic co do tej pory uwielbialam :(

Czarna spokojnie, mamy 21 wiek i dzidzi nic nie grozi, spokojnie kochana
partner niech idzie do ogolnego po skierowanie na badanie krwi i na grupe!!! i pojdziesz z wynikami do gina i wszystko ci wyjasni

renu i inne, pamiętajcie, że toxoplazmoza to 80% zakażeń od surowego czerwonego mięsa, a niesłusznie całą winę przypisuje się kotom!

u mnie "kaca" ciąg dalszy, wymiotów brak

maggie2412-szybkiego powrotu do zdrówka, ale się cholerstwo do Ciebie przyczepiło!

mamusiasynusia-jeśli masz mdłości to może rzeczywiście wszystko ok, a nie ma echa bo za wcześnie, dalej trzymam mocno kciuki!

Ewan - wierze bardzo w to, ze to bedzie Zuzia bo ja wierze w to, ze wiara czyni cuda i jesli sie czegos bardzo chce to bedzie sie to mialo ale jesli to bedzie kolejny chlopczyk to bedzie Macius:-) i tez bede go baaardzo kochac tak jak kocham Kubusia
a194.gif

O toxoplazmozie to pisalas juz wczesniej Ewan i mam to na uwadze przygotowujac obiadki zeby nie smakowac surowego miesa... dzieki:tak:
Mamusiusynusia - bardzo sie ciesze, ze twoja dzidzia jest zdrowa i rosnie slicznie w Twoim brzuszku!!! Nic juz sie nie martw bo napewno wszystko jest dobrze!!!
a130.gif

Jesli chodzi o konflikt to moja znajoma ma Rh- i poronila pierwsza ciaze w 4tc i mam pytanie czy teraz juz powinna dostac te przeciwciala tzn przed druga ciaza czy to piersze poronienie sie nie liczy? Bardzo sie o nia martwie bo juz 2 lata stara sie o dziecko ale jest troche dziwna bo nie chce isc tu do lekarza bo im nie ufa. Moze jej cos podpowiem z tymi przeciwcialami.

Wszystkim lipcoweczkom zycze duuuzo zdrowka!!!

Renek- z tymi przeciwcialami to jest troszke skomplikowane... ona chyba powinna dostac je po poronieniu tak jak sie dostaje po porodzie... jesli minelo 72 godziny to juz jest za pozno.... ale nie ma co sie zbyt stresowac na zapas,bowiem w nastepnej ciazy musi byc od pierwszych tygodni pod szczegolna kontrola lekarza i wszystko bedzie ok... jesli dziecko bedzie mialo Rh+ to wtedy bedzie miala robione czesciej badania krwi i w czasie ciazy chyba dostanie odpowiednie leki w pewnych odstepach ( nie pamietam jak to dokladnie dziala,najlepiej o wszystko dokladnie wypytac lekarza); w kazdym badz razie mozesz ja mocno podtrzymac na duchu,ze w naszych czasach nie jest to az takim problemem jak to bylo kiedys i sa skuteczne metody podtrzymania ciazy :-)....
Mamusiusynusia- czy ty mialas robiona bete HCG i czy ona zaczela spadac? bo samo usg na tym etapie ciazy jest bardzo malo dokladne.... i bardzo czesto sie zdarza,ze lekarze nic nie widza lub ze widza ciaze obumarla,a pozniej taka ciaza im jakos "ozywa".... wiele dziewczyn o tym pisalo na forach o poronieniu... trzymaj sie cieplutko i informuj nas :-)

jesli chodzi o przeciwciala to jestem akurat w temacie, ja mam grupe A RH- a moj ukochany RH+, rozmawialam ze swoja pania ginekolog i wyslala mnie na badanie krwi, lacznie z badaniem krwi w laboratorium dostajesz info czy twoje cialo wytwarza przeciwciala (poniewaz dzidzia bedzie miec grupe twojego partnera) stad czesto przy pierwszej ciazy nie dochodzi do wytwarzania przeciwcial, ale mimo wszystko takie badanie grupy krwi a dokladnie wytwarzania przeciwcial robione bede miec jeszcze 2-3 razy w okreslonych tygodniach ciazy. gwarantowane mam natomiast ze po ciazy bede otrzymywac jakis specyfik aby przy kolejnym dziecku nie doszlo do wytwarzania przeciwcial. Podczas pierwszej ciazy rzadko dochodzi do wytwarzania przeciwcial poniewaz krew dziecka nie dostaje sie na ogol do krwiobiegu matki, dochodzi do tego dopiero podczas porodu i to nie zawsze. tak wiec proponuje wizyte u zaufanego ginekologa i badanie w laboratorium.

Dziekuje za szybkie odpowiedzi i sprobuje porozmawiac z moja kolezanka ktora za trzy dni bedzie robila tescik, oby tym razem miala dwie kreski.
Kot- zycze Ci spokojnej ciazy i szczesliwego porodu w lipcu :-)
Nam wszystkim tez:tak:

dziewczyny tzn ze przy pierwszej ciazy jezeli ma sie konflikt to raczej nie ma sie czym przejmowac?? bo nie do konca rozumiem:/aha i czy lekarz ogolny moze dac takie skierowanie na badania grupy krwi czy tylko ginekolog??
kot...w ktorym tyg ciazy robilas takie badania?

pozdrawiam lipcoweczki:)

reklama
''Mamusiasynusia;
Witajcie dziewczynki.
Ja nadal nic niewiem tz. wszystko trzeba sprawdzać tysiąc razy. Jutro mam wizyte u ginka i zobaczymy co dalej. Narazie czuje się dobrze i mam nadzieje, że dzidzia jednak urosnie. Ginek stwierdził, że brak echa zarodka i prawdopodobnie ciąża obumarła, ale tak siedze i czytam na necie i widze, że często się zdarza, że w 6 tygodniu nie widac fasolki i nie ma echa. Poczekamy zobaczymy. Jak pisalam w poniedzialek ide na kolejną wizyte i ginek chce mi dac skierowanie do szpitala. Ja czuje się dobrze, nie mam już rzadnych planień i bólu podbrzusza, a za to zaczyna mnie mdlić. Może to objaw tego, że niby cała ciąża rośnie, a fasolka nie, ale ciągle mam nadzieje.
Dziewczynki, a mam pytanie - co widziałyście na USG w 6 tygodniu? U mnie jest tylko ciemną plama, a w środku malusieńka mała biała. ''

Cześć
Ja byłam 13 Listopada na wizycie u ginka i też mi powiedział że nie widać echa dziecka (te mi powiedzieli że pewnie dzidziuś się wchłonął) dostałam skierowanie do szpitala na trzeci dzień (w piątek) zrobiono mi usg i widziałam dzidzie serducho które nawet słyszałam więc sie nie martw będzie ok. Bądź dobrej myśli
Pozdrawiam:))

Do góry