reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Czesc dziewczyny!! Witam rowniez nowe lipcowki! Nie za czesto sie odzywam, bo nie mam az tyle do pisania, ale czytam was na biezaca!!:-)Kurcze, czytam was i zaczynam sie zastanawiac, czy ja faktycznie jestem w ciazy, bo nie mam zadnych mdlosci ani zachcianek:baffled:kompletnie nic mi juz nie jest, nawet brzuszek sie uspokoil i nie ciagnie:szok:We wtorek ide do ginka, i mam nadzieje, ze uda mi sie posluchac serduszka. Pisalyscie ogolnie o roznicach, jakie sa w krajach;ja mieszkam w Niemczech , lekarz mi robil usg juz dwa razy, i niewiem czy sa jakies ograniczenia. Badania- pobrali mi krew, mocz, zwazyli i zmierzyli. Dostalam Mutterpass- czyli nasza taka ksiazeczke, w ktora wszystko wpisuja. Od lekarza dostajesz rowniez taka jakby `´wyprawke´´, co prawda kiedys dawali duzo wiecej,niz teraz. W sumie sa to jakies witaminy, probki itp. Pozdrawiam wszystkie lipcoweczki i zycze udanego weekendu:cool2:

reklama
Czesc dziewczyny,
b_hi3.gif

witam tez wszystie nowe lipcoweczki i zycze duzo zdrowka i malo mdlosci:-)
Ja dostalam wczoraj poczta skierowanie na USG i badania krwi i moczu dopiero na 22 grudnia. Troche jeszcze musze poczekac az zobacze swoja Zuzie
icon_mad.gif
ale za to bede juz w 12 tc i Zuzi beda zaczynac rosnac paznokcie u rak. Na skorze pojawia sie zawiazki cebulek wlosowych. Jelita beda kurczyc sie i wykonywac ruchy robaczkowe, przez ich sciane wchłaniana bedzie glukoza. Przysadka bedzie wytwarzac hormony. Dziecko bedzie zaczynac reagowac na bodzce pochodzace z zewnatrz, np. na mocny dotyk reaguje gwaltownym ruchem ciala. Zwiekszy sie ilosc plynu owodniowego, wiec plod bedzie mogl swobodnie plywac. Wazace zaledwie 50g lozysko produkuje na potrzeby malego czlowieka 1,5g bialek dziennie. Zaden organ doroslego czlowieka nie pracuje tak intensywnie. Zuzia bedzie miala ponad 60 mm dlugosci i wazyc bedzie 10-14 g tyle, ile cukierek.
Bedzie co ogladac
hearts.gif

Z kazdym dniem czuje sie lepiej wiec mysle, ze te mdlosci juz sie koncza
bravo_2.gif

ale sennosc i lenistwo jeszcze nie mijaja
icon_question.gif

Buziaki dla Was dziewczyny
g_bye8.gif

Hej dziewczyny!

U mnie mdlosci dopiero sie zaczely, a myslalam, ze mnie ominal:no:. Niestety! Mdlosci mam non-stop, wieczorem sa niedowytrzymania! Jestem senna, wczoraj np. usnelam o 19.30- a zazwyczaj chodze spac o 23-24.
Czekam na pierwsze USG (27.12) ale to jeszcze ponad miesic, czyli odbedzie sie to w 12 tygodniu ciazy. (Ach ta Anglia!). Krew juz mialam pobrana podczas pierwszej wizyty u lekarza (rodzinnego), a o wynikach sie niczego nie dowiem. Pani pielegniarka powiedziala, ze jesli cos byloby zle, wowczas sie ze mna skontaktuja:confused:. Ale sie nie kontaktuja- wiec chyba wszystko ok. Brzuch nadal nie rosnie- ale to chyba jeszcze nie pora.

Zycze milego weekendu i dobrego samopoczucia.:-)

Witam ja zrobilam sobie wczoraj tescik i wyszedl pozytywny.Poki co nie mam zadnych dolegliwosci wiec czuje sie dobrze.Termin wychodzi mi na koncoweczke lipca.Pozdrawiam Wszystkie:-)

hej dziewczynki nowe i stare
ja tez nie pisze codziennie,bo mdlosci mam okropne, wracam z pracy i padam; a tu dom i synek czekaja ;-) zycie :-);-)
zycze wam udanego weekendu
ja tone w pracach domowych

Witam! wszystkie przyszłe mamy.Jestem tu pierwszy raz,mam skonczone 18 lat i czrery dni temu zrobiłam 2 testy i wyszły pozytywnie:-).wychodzi na to ze jestem w 7 tygodniu ciazy,w poniedziałek ide na pierwsze usg.Strasznie szybko sie denerwuje,duzo płacze i mam mdłosci strasznie boli mnie kręgosup czesto w nocy budze sie z łzami w oczach ponieważstrasznie bolą mnie piersi pozdrawiam wszystkie pszyszłe mamy

ja jak juz pisalam mam mdlosci i ciagle jestem senna i sie szybko mecze.zawroty glowy juz powoli mijaja ale te mdlosci :((
mi lekarz jak na razie zlecil badanie na toxoplazmoze a na krew i inne pewnie porzy nastepnej wizycie w grudniu bede wtedy w 8 tc od ostatniej miesiaczki.i mam problem bo moj partner nie wie jaka ma grupe krwi, lekarz da tez dla niego skierowanie?? jak cos wiecie na ten temat to prosze napiszcie. z gory dziekuje.
milego odpoczywania :-)

Czarna85 a masz rh- ? bo jesli tak,to moim zdaniem powinien zrobic badanie,zebyscie weidzieli, czy bedzie konflikt serologiczny-chyba tak sie to nazywa; jak masz + to nie ma sie czym przejmowac ;-)
jeszcze mam pytanie-czy na toksoplazmoze macie darmowe badanie czy trezba placic? u nas trzeba i nie weim czy w ogole robic :confused:

reklama
Izabelko mam BRH- z tego co wiem od mojej mamy wiec moj pewnie musi zrobic swoja grupe krwi.na konflikt serologiczny przyjmuje sie jakies leki?? czy jak?? szczerze mowiac nie wiem nic na ten temat.w moim miescie za badanie na toxoplazmoze placi sie niecale 70 zl tam gdzie kazal mi isc moj lekarz.moim zdaniem lepiej poswiec i zrob na wszelki wypadek to badanie,lepiej dmuchac na zimne :-)

Do góry