reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

renek dzieki za informacje :-) Jeszcze sie dokladnie dopytam jak pojde na to pierwsze USG.Mam nadzieje,ze zrobia mi jeszcze jedno ,bo przeciez teraz to jeszcze nie bedzie widac czy to chlopczyk czy dziewczynka ,a ja bardzo bym chciala wiedziec.
Pozdrawiam

reklama
Ewa-Krystyna trzymam kciuki oby wszystko bylo ok
tez mysle ze to pecherz

Renek teraz juz sie wyrownal, ma 80 cm wzrostu i wazy 11 kg
najorzej bylo jak mial 3,5 miesiaca, inne dzieci mialy max 5 kg, a moj Janek 8,6... kolos

ja jestem pzykladem ze lepiej nie robic usg za wczesnie :sorry2:
lepiej zaczekac a nie miec fimow pt pusty pecherzyk

mam pytanko, robilyscie juz cytomealie i tokso?

Witajcie to mój pierwszy post tutaj,mam nadzieje że jutro będę mogła do was dołączyć.Teściki mówią że będziemy rodzicami,ale jutro idziemy do lekarza.Zobacze czy potwierdzi już na 100%.Z obliczeń wychodzi że termin bym miała na 24 lipca.
Ciesze się chociaż jestem troche zestresowana.Jak by to do mnie nie docierało:no:
Mam 27 lat na imię Karolina.Staraliśmy się o dziecko tak od 2 miesięcy.Także jeśli wszytko się potwierdzi to faktycznie jesteśmy szczęściarzami.
Narazie to od 2 tygodni brzuch mnie tak dziwnie pobolewa i mam uczucie jak bym była grubsza,chociaż wiem że nie przytyłam.
Mam nadzieje że wsztko potoczy się po naszej myśli.

Madzia737- napisz czego sie dowiesz bo tez jestem ciekawa moze w twoich okolicach jest inaczej. Apropo plci dziecka to ja nie chcialam wiedziec i teraz tez nie chce co nie znaczy, ze nie jestem ciekawa ale wolimy z mezem niespodzianke. to bardzo niesamowite dowiedziec sie po 9 miesiacach i wielkim trudzie porodu ktoz tam byl pod naszym serduszkiem
Roni21- mysle, ze i tak twoj Janek jest duzym chlopcem. Moj Kuba ma 19 mies i 15kg i 90cm ijest duzy tak wszyscy mowia i tak wyglada wsrod innych dzieci w podobnym wieku.
kamu- witam Cie w naszym gronie i gratuluje!!! faktycznie jestescie szczesciarzami 2mies staran to tak w sam raz ;-) my z pierwszym dzieckiem od razu nam sie udalo a z drugim po czterech miesiacach i to tez chyba nie dlugo;-)

Witam wszystkie lipcoweczki, te nowe i te zadomowione.
Ja zaczynam odczuwac ciaze, tzn mam mdlosci:no:i to nie tylko paranne ale calodzienne, no i w nocy spac nie moge. Oj mam nadzieje, ze kolejne 32 tygodnie nie beda tak wygladaly.
Rener- czy mialas juz wizyte u lekarza, czego sie dowiedzialas?
Ach ci lekarze w Anglii! Mam ewidentne zapalenie krtani, stracilam glos- co zdarza mi sie srednio raz na rok. Wczoraj poszlam do swojego GP ale oczywiscie stwierdzil, ze wszystko jest ok, powinnam nie uzywac glosu w ogole i samo przejdzie.Wspomnial, ze jako, iz jestem w ciazy nie moge brac zadnych tabletek przeciwbolowych- za wyjatkiem paracetamolu. Dla nich paracetamol to zloty srodek na wszystko!

Pozdrawiam

Oj tak zgadzam sie paracetamol to eliksir na wszystkie bolaczki.
Beaa bylam u lekarza i pisalam o tym na sronie 23 :-) w sumie nic ciekawego;-)
Duuzo zdrowka kochana Ci zyczymy!!!

hearts.gif

Powiedzcie mi czy któraś z Was oprócz witaminek i foliku zażywa Luteinę?? Bo mój ginek przepisała mi luteinę twierdząc ze zapobiega ona poronieniu i tym samym podtrzymuje ciąże. Co o tym myślicie?

reklama
Witaminki biore tylko ProNatal i nic wiecej a o Luteinie nic nie wiem :-(
W pierszej ciazy nic tez nie bralam bo nic mi nie dolegalo wiec sie nie wtajemniczalam.

Do góry