reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

reklama
Witam wieczorkiem:happy2:
Kasia hehe ja tam się nie wazę, wagi w domu nie mam, ważyłam się w piątek u mamy w pracy zobaczymy w poniedziałek:cool2: jeszcze ze 2 dni diety uderzeniowej a potem warzywka będę mogla dorzucić to już chyba bedzie łatwiej:cool2::cool2:
Haszi no niby sam nabiał tzn odtłuszczony (sery, jogurty, serki), owoce morza, ryby, mięso - wołowina, cielęcina, drób, konina i duuuużo picia (ale tu może być cola light:-D)
Post też patrze na usta, usta:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Madzia zdrówka dla Maciusia a dla ciebie cierpliwości:-p
Kamu pochwal się:tak:na studiach jedna laska robi i sprzedaje, mają wzięcie jej "wyroby":tak::tak::tak:wkleje może jutro co sobie u niej kupiłam:tak:
Dorka zdrówka dla Misi:tak:
Renia oj taaak, najlepiej z dzieckiem do supermarketu:wściekła/y:nie chce wiedzieć co się w silesi działo dzisiaj:baffled::-D:-D:-D:-D:-D

Mysmy dzisiaj byli na dworze dosłownie 15 min:baffled:pogoda u nas okropna, non stop pada mokry śnieg:wściekła/y:wszystko się topi, wiatr okorpny, efekt taki że cały dzień w domu:confused:
spokojnej nocki!

cześć dziewczynki:-)
melduję, że jestem do tego na pokłądzie mam dzisiaj teściową:sorry2: ale zrobiliśmy jej małego psikusa i wieczorem zostawiliśmy z dziećmi i poszliśmy na kolację do przyjaciół;-):-p a co przyjechała podobno do wnuków, no to po co my jej?:cool2::-p
nasi przyjaciele też się budują i jak posłuchałam to się przeraziłam, ze chyba z 5 lat bedziemy wykańczać dom:dry::baffled: normalnie studnia bez dna:shocked2:
pocieszyłyście mnie troskę tym niejedzeniem mojej księżniczki:tak:
uciekam do sypialni (a tam wprowadziłam zakaz komputerowania, a co by małej nie zbudzić) bo mi tu teściowa się wielkimi krokami zbliża:-p
oooo a ja nie ogląałam jeszcze tego serialu, ale jak śmieszny to ja sie z chęcią przyłącze;-)

hej mamusie
nareszcie nikt mi nie wisi na nodze hihi
Kasiu ale mialaś przygode z pieskami,szok;jak mogly sie polaczyc te smycze? ja bym labradora tez nie oddala :-)
Mamabin tule mocno, trzeba poczekac,ale bedzie wszystko dobrze,trzeba wierzyc!
Kicrym- zainspirowalyscie mnie ta dietka, zalatwilam knigę i z mamuska od piatku jestemy na diecie; pierwszy dzien byl najgorszy; trzymam kciuki;pierwszy raz jesem na diecie i ciekawosc mnie zzera jak to na mnie podziala; doktorek pisze sensownie, wiec zobaczymy :-D najbardziej mi chleba brakuje; wiesz co mi zasmakowalo? ucinam placter twarogu i owijam chuda wedlina z indyka; zrobilam tez salatke-tunczyk z jajkiem i pol jogurtu; zaskakujaco dobrze smakuje mi odtluszczony twarozek wiejski z wkrojonym korniszonem hehe a ty co jesz?
Renia wspolczuje remontu i problemow; jak sobie przypomne nasze problemy doslownie ze wszystkim, to jakby to spisac to pare kartek podaniowych by wyszlo

Ostatnia edycja:
Witam:happy2:
Izabelka no ja też od piątku czyli teoretycznie dzisiaj 3 dzień diety:baffled: ja robiłam sałatkę z tuńczyka z jajkiem i cebulką, jajka na miekko z białym serem, jajecznicę z cebulą (bez masła) jajka na twardo z szynką z kurczaka, a na obiad wczoraj pierś z kurczaka z cebulą z grilla z sosem śmietanowo - musztardowym, no i coca cola light:happy2: mi też brakuje chlebka i ziemniaków, które uwielbiam:dry:no ale stwierdziłąm że muszę się za siebie wziąć i jak na razie to się trzymam i nic nie podjadam:-p:tak: no i ja muszę zrzucić przynajmniej 10 kg bo ja z tych bardziej przy kości:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Tosika a co się bedziecie, jak teściowa do dzieci tzn ze wy macie wolne:-D:-D:-D:-D:-D
Mój M wczoraj kupił nowego laptopa:tak:nasz stacjonarny komp wyzionął ducha no i zdecydowaliśmy że już stacjonarnego nie kupimy tylko duzego laptopa 17 cali:tak: teraz trzeba biurko wywalić bo już mnie wkurza i komodę postawić. Najgorsze jest to że trzeba go będzie chować bo mały wszystko psuje:baffled:no ale trudno:cool2:
u nas za oknem biało:baffled::baffled::baffled::baffled:
miłego dnia!

ja chce 4 kilo zrzucic; i sie zastanawiam pierwsza faze podciagne do 5 dni,jezeli nie zrzuce przez te dni sugerowanej wagi- 1,5-2 kg cienko to widze...ale nie moge sie warzyw doczekac; ja zawsze owoce i warzywa jadam,dla mnie to koszmar normalnie

Hej!
Walczcie dziewczynki z dietą - mój mąż dziś spasował. Nie powiedziałam " a nie mówiłam", bo chyba by sie wściekł:-D
Tosika, bardzo ładnie "załatwiliście" teściową:-D

Dziś się zbuntowałam i nie wstałam, żeby przebrać i zrobić śniadania:cool2:
A teraz m robi mi kawusię, mniaaam
Kurcze, Miki mi kaszle...

O, widzę, że kolejna grupa sie za Dukana bierze;) Ja nie dałam rady z tą monotonią, bez chleba i ziemniaków - ale pewnie mialabym większą motywację, gdyby w pierwszej fazie schudła więcej niż błąd pomiarowy:-p
Dojdę do siebie po chorobie i chyba wracam do tej diety niełączenia teścia siostry, choć po tygodniu na niej tez nie schudłam....a kopenhaskiej na razie nie mogę, bo i tak sie ledwo na nogach trzymam...skończy się na poszukiwaniu kiecki w rozmiarze 40 przed ślubem:-p

Myśmy w końcu wczoraj do Ikei nie dotarli, bo pogoda tak wstrętna, że bałam się małą i siebie na takie warunki wystawiać...w zamian zaliczyłam Ikeę wirtualnie i wymyśliłam szafę do sypialni na podstawie iekowskich wzorów:-) R ma zrobić do lata, to wtedy będziemy mogli małej pokój oddać...

Madzia, zdrówka dla Maćka! Oby szybko przeszło!

I nie pamiętam co jeszcze...czytam w pośpiechu, bo mi wisi ten milion stron na jutro i trzeba się brać:baffled: A że mam do wyboru albo sterowniki do elektrowni wiatrowych, albo siłowniki do drzwi tramwajowych to normalnie ciężko się zdecydować za co najpierw się brać:-p

Miłego dnia!:tak:

witam w niedzielę

Kasiu przeczytałam i pozazdrościłam
u mnie bunt nie daje rady - ewentualne opuszczenie domu z rana coby łaskawie pan m zwlekł się z łóżka byłoby pewnie sposobem, ale to też byłaby męka więc szarpana przez syna wstaję, przebieram, karmię, odciągam katar
a kawę robię sama:-(

teraz uśpiłam synka (dodam, że tatuś dalej w łóżku)
zaraz obiad idę szykowac
ale póki co szukam sobie wakacji - chyba Turcja znowu ale inne miejsce i już szukam na maj:-)

reklama
witajcie me mile:-)

a ja dzisiaj znowu zachwałam się "odpowiednio" jak przystalo na synową i o 7 mej jak Mała wstała przekazałam ją tatusiowi, a co by babci zniósl na dól:-p:-p:-p:-p:-p a co;-) moja mama jak przyjeżdża, to jak usłyszy tylko, ze malutka się przebudza to jest przy lózeczk i zabiera na dół, to teściówka też może pobawić wnusię;-)
Kasiu, Reniu ja to jestem bardziej restrukcyjna jeśli chodzi o podział obowiązków;-) zasada mamy jedną- jak w nocy ja daję kaszę, to rano M wstaje do dzieci i odwrotnie:tak: aczkolwiek tak zawsze pokręcę M, że on wstaje i do kaszy i do dzieci rano:cool2::-D:-D:-D:-D:-D:-D oczywiscie jak sie zjaży to jest duuuzi nerw, ale ja wtedy mam tzw. zanik pamięci:-D:-D:-D:-D:-D

Kic to bedziesz nas teraz lepiej widziała:-D:-D:-D:-D:-D
a no właśnie co wy jadacie dziewczyny?? bo ja właśnie kończe czytać i tam na końcu są jakieś przykładowe przepisy:tak: ale ja wyszłam z załozenia, ze zaczynam jak całą przyczytam (a ze czytam po dwie strony każdego wieczora to pewnie długoooo bede czytać:-p)

Do góry