reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Hej!

Kate gratulacje !!!!!!!!!!!
Aga&Niki witajcie!
Tosika co sie dziwisz,syn twój niezłe ciacho to i dziewczyny chetne (do chodzenia;-) póki co)

Ja jestem dzisiaj totalny nietryb.Noc do bani,bo od 24 z Maćkiem spałam,a on nie dość,że sie ze dwie godziny najpierw wiercił,to później chrapał jak stary,po czym o 5.15 z krzykiem się obudził i przy okazji cały dom na nogi postawił:baffled::szok:

Bylismy u lekrza i młody okaz zdrowia,poza małym katarem.Ale gorączka znów była:wściekła/y::baffled: Ciekawe od czego:confused::confused::confused: Pozostaje nam obstawiać zęby.
Dzisiaj do żłobka poszedł,bo rano gorączki nie miał,ale oczywiście siedzę jak na szpilkach,czy aby za chwilę nie zdzwonią,żeby po niego jechać:baffled::no:

Jedyny plus dzisiaj to to,że słońce świeci i jak jechałam rano do pracy to normalnie prawie jasno już było:tak:

reklama
Heloł Dziołchy:-):-)
ja na moment oczywiście przed wyjściem do pracy..
Surv - zdróweczka dla M, mam nadzieję że szybko się wykuruje!
Tosika - ale masz kochliwego synka! no ale to taki wiek.
Aga&Niki - witaj na naszym forum! zapraszamy do pisania z nami! córeczka słodziutka!
Madzia - oj, ciężką noc miałaś Kochana, oby gorączka już nie wróciła.
Teraz taka pogoda kiepska, moja też z przerwami zasmarkana i trochę pokasłuje, ale ja na kaszel nic nie daję, gdyż moim zdaniem to przez tą cholerną pogodę i suche powietrze w mieszkaniach, dzieciaki maja przesuszoną śluzówkę i tyle. Jak w nocy zdarzy jej się kasłać to daje trochę ciepłej wody do picia i od razu przechodzi.
Renia - mam nadzieję że Tymiemu szybciutko przejdzie!
Mondzi - moja mama też młodej nie rozpieszcza, ale teściowa:no:
a co do nocnika - moja ładnie kuma o co chodzi, chętnie siada, siusiu robi ale kupy nie chce do nocnika robić.
dobra, szykuję się do pracy

ja oczywiście na szybcika...znowu imprezowaliśmy:tak::tak::tak::tak:
zerknęłam wczoraj na wrześniowe dzieciaki a tam 5 miesięczna Hania co stoi:szok::szok::szok::szok:
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...rzuszki-mamusie-i-bobaski-30272/index208.html

taka ciekawostka przyrodnicza:tak::tak::tak:
niesamowita jest nie? :)
U nas słoneczko pięknie świeci mrozik trzyma

przeczytałam dokładnie wszystko ale czasu na pisanie już czasu brak.
Trzymam kciukasy żeby chorowitki szybciutko zdrowiały

jeśli chodzi o nocnik to sadzam Ikę i jak wypatrzę że coś grubszego się szykuje to migiem sadzam i wtedy robi ale żeby mamie powiedzieć wcześniej to już nie:no::no::no:

aga witaj na lipcówkach:tak::tak::tak::tak:
ale zdolna córa:tak::tak::tak::tak:

Witaj Aga&Niki. Filmiki córci pooglądam później:tak:
Tosika, taki przystojniaka z Kornela, to nie dziwi nic, że dziewczyny zmienia jak rękawiczki;-):-D
Madzia, u nas też była kiepska noc. I Olga i Miki przebudzili się i nie mogli zasnąć, a mnie bolała głowa (na dodatek nie miałam żadnej tabletki przeciwbólowej:no:)
Post, faktycznie niezła ta dziewczynka;-)

Piękna słoneczna pogoda za oknem. Aż chce się żyć! Ale jak to wszystko zacznie topnieć:dry:

Heejka!

no i u mnie słonecznie od razu inna energia

Młoda śpi,a my z m legatujemy przed tv normalnie dzień dziecka sobie robimy

Post jestem w szoku :szok:

Aga ale masz zdolniachę:tak:

Tosika no proszę jakie Kornel ma branie;-)

Madzia oby gorączka się nie pokazała,pewnikiem zębole będą

zmykam obiad jakiś skręcić, do wieczorka

Kate gratulacje wyobrażam sobie jak się cieszysz, pamiętaj żeby od razu siadać jak najczęściej za kółkiem i najlepiej sama.
Madzia no to nockę miałaś nie ciekawą.
Aga witaj na naszym forum , zapraszamy do pogaduch z nami, córcia nie źle zdolna. Mój to nic nie chce mówić , tylko po swojemu.
Ja miałam taką kuzynkę która w wieku półtora roku piosenki śpiewała i wierszyki mówiła.
Tosika ale się uśmiałam z podbojów twojego syna.
A ja dziś po południu wyszłam z Maksem na spacer i było tak że on w jedną stronę a ja w drugą. Niech się ta zima już kończy.

Aga&niki, to że Twoja Córa mówi, to pikuś. Ona liczy :szok: Nieźle.:szok:

Tosika, jeszcze trochę i będziesz nam zdawała relacje z uświadamiania swojego Syna. Ale dobrze, że sobie radzi. Tego kwiatu jest pół światu...

Madzia
, jak Maciuś?

Kamu, już niedługo będzie wiosna. 16 marca wracam do pracy - prawda, że to już za chwilę? - i pierwszy temat, jaki będę robić z dziećmi to wiosna. To takie postanowienie wynikające z tęsknoty za ciepełkiem. Dzisiaj już było git - słonko, ciepełko, ech...

Pytanko mam: w zeszły piątek dzwonili w sprawie pracy dla M, odpowiedział na serię pytań i szefowa miała dzwonić po niedzieli. Nie dzwoni drugi tydzień. Dzwonić tam czy czekać?

Kurcze, dziewczyny dale Was jest tu duuużo :szok:;-)
ciężko tak do każdej coś napisać więc może ogólnie...

na początku dziękujemy na komplementy :zawstydzona/y:
zauważyłam że dużo jej dało to że odkąd skończyła 6m-cy czytałam jej czasami 10 bajek dziennie, strasznie lubi jak się jej czyta... teraz nawet potrafi dopowiadać słowa w zdaniach z tych bajek, mimo że niektórych nie czytałam jej pare miesięcy :szok:

widzę że części z Was udało się wrócić do pracy... zazdroszczę, bo czasem to mam wszystkiego dość:sorry2: i z chęcią wyrwałabym się w domku...

co do nocników to u nas lipa :baffled: tzn. Niki woła że chce kupkę ale nie chce jej zrobić na nocnik, tylko ucieka do konta... a siusiu zrobi tylko z rana po obudzeniu się, i czasem jak mi się uda ją w odpowiednim czasie posadzić to w ciągu dnia też zrobi... ale wydaje mi się że tego jeszcze nie czuje. Poczekam aż zrobi się ciepło i będę ją puszczać na polko w samych majtusiach, żeby poszuła co to znaczy "zrobić siusiu do majtek" ;-):-)

a ta pięciomiesięczna dziewczynka wygląda na postawioną przez mamę :-( bo jak nie to zgłosiłabym to do rekordów ginesa :baffled:;-)

co do mowy to każde dziecko rozwija się w swoim tempie... nie ma co się tym przejmować. Nasza chrześnica jest 8m-cy starsza od Niki a mówi mniej, więc... nie ma co porównywać:happy2:

Kate GRATULUJĘ zdania egzaminu!

reklama
Aga pomału wdrożysz się w nasze klimaty tutaj, pisz jak masz ochotę:-)
Mondzi 16 marca szybciutko nadejdzie ani się obejrzysz.
Maks już śpi a ja sobie oglądam seriale, coś mnie brzuch pobolewa chyba kąpiel muszę sobie zrobić dla rozluźnienia

Do góry