reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

ja znow na moment...
młoda oczywiście od czwartku przyniosła mega katar ze żłobka:wściekła/y::no: i znów noce kiepskie, nos zawalony i odkasłuje wciąż flegmę. No nic, przez weekand muszę ją jakoś wykurować.
Kic - my też chude, ja mam teraz dla młodej kombinezon z wójcika rozmiar 80 i jest ok, tylko szeroki, no bo to chudzina ta moja panna.
Kasia - to Miki będzie w przedszkolu na przedstawieniu występował? super!
Dorka - udanego wypadu!
Tosika - wklej fotkę włosów!! ja mam właśnie ochotę na jakieś zmiany, jakiś rudy czy cuś:sorry:
Mondzi - Lena na nocnik siada bez problemu i robi siusiu, ostatnio podobno też kupkę w żłobku zrobiła. Ją właśnie w żłobku Panie przyzwyczaiły i dlateo chętnie siada, ale jeszcze nie woła niestety....
narazie kończę, muszę iść młodą oklepać, nasmarować, nos wyczyścić itp.....pewnie nocka będzie do bani:sorry::-(

reklama
jestem:-)
tatuś usypia a mama ogląda Władcę Pierścieni:tak:
oj szaleństwo cały dzień z synem - ma energii za trzech:-)

Haszi wrzesień to bardzo słuszny miesiąc na rodzenie
oby wszystko rowijało się pomyślnie:tak:

Pabla spokojnej nocki i oby jak najprędzej minął katar maleńkiej:tak:

Kasiu ale mi się marzy tak wypad we dwoje do kina
póki co seansik filmowy:happy2:

Dorka remoncik do przodu - liczę że do miesiąca się wprowadzimy
najgorsze, że zapał mi totalnie minął i teraz jest dla mnie męką a nie radością:baffled::sorry2: liczę, że efekt końcowy będzie rekompensatą

buziaki i dobrej nocki

Pabla, zdrówka dla Lenki:tak:Mysle, że w rudościach wyglądałabyś świetnie:tak:
Renia, mąż koniecznie chcę oglądnąć "Wszystko co kocham", więc mam nadzieję, że seansik w kinie zaliczę;-)Jak to jest z tym Twoim remontem, bo chyba jestem nie w temacie - zmieniacie mieszkanie na większe, czy dom?

Kasiu my po seansiku filmowym we dwoje przed TV - LEKTORA udało sie nam obejrzeć, ale kino mi się marzy:-)
a remoncik mieszkania robimy
domek póki co poczeka, aż odsapnę i nabiorę dystansu do budowania, projektowania i wszelkich nerwów z tym związanych

wieczór bry:-)
no chciałam Wam się dzisiaj obfotografować i to z każdej strony (na zlecenie Kasi:-p) ale sobie pomyślalam, że uczynię to po profesjonalnym makijażu ( na jaki mnie zapisały panie w Douglasie) no i powiem Wam, że efekt koncowy jest fatalny (i niby pani makijażystka zawodowo maluje:confused:), bo oko miało być tzw. "zadymione" a wyszło okropnie:dry: taki rozmydlone:sorry2:, mój pracownik (ten wiecie jaki;-))jak mnie zobaczył, to od razu pytanie - płakała pani pani?:sorry2::baffled: no i tym sposobem jutro postaram się pokazać:tak:
Pabla no to sie macie z tym żłobkiem:-( ale może troszku Ciebie pocieszę, że podobno jak małe dziecko często choruje to się hartuje i w dorosłym życiu ma mniejsze problemy zdrowotne:tak:
Renia a no wlasnie Wy do domu się przeprowadzacie, bo ja też nie w temacie:zawstydzona/y: wiem, że remntujesz zaciekle i już nawet mam w planach wykorzystać Twoją wiedzę w razie zakupu domu, ale niewiem cu:-p
Dorka oj ja to też bez samochodu to jak bez ręki:tak: i taka ogłupiała trochę przy tym jestem, bo pamiętam jak kiedyś wielce szanowna "dupencja" musiala przetransportować komunikacją miejską i co zrobiłam? pojechałam nie tym czerwoniakiem co trzeba i w ogole w inny rejon miasta:baffled::sorry2:
Kasiu oj to dziadkowie będą mieli lezki w oczach:tak: a co to za film, na który chcecie pójść?
Kic my to juz ponad tydzien nie wychodzimy, bo nie dośc że chore to jeszcze -16:-(
Madzia nie no zawwsze po nadaniach wszelakich tytułow trza coś mocnego zapić:-p
a ja z tego tytułu, ze już drugi tydzień na diecie (cały czas tylko kilo do tyłu ale to tyż cuś:cool2::-p), to pozwoliłam sobie dzisiaj na lampkę likierku;-)normalnie każdym łyczkiem się delektuje:-p

Kicrym to Kubuś faktycznie drobniutki, ja miałam wrażenie że jednak cocodrillo ma zaniżoną rozmiarówkę, na Maksa body 86 już we wrześniu było za małe. A np z C&a już było większe 86. Ten mój smyk to tak rośnie , że nie wyrabiam z kupowaniem ubrań, ledwie coś kupimy zaraz za małe. Na początku myślałam że się kurczą jednak jak zobaczyłam jak odsadził wzrostem dzieci koleżanek, które jeszcze jakiś czas temu były wyższe od Maksa to się jednak przekonałam że ubrania się nie kurczą.
Pabla, zdróweczka dla Lenki
Tosika to cię załatwiła pani makijażystka
Do nas przyjechali teście. Jutro na imprezę przebierankową.

Witam:happy2:
Mój Książe dzisaj pospał do 8.20:szok:oczywiście z pobudkami nocnymi ale to na niego mega sukces:-p
Kamu no Kubuś jest malutki, ale na bank nie będzie wyoski bo i ja i M jestesmy niscy:happy2:a co do rozmiarówki to zalezy z czym sie prównuje, my nie mamy żadnych ciuszków z C&A:happy2:
Tosika czasami taki "profesjonalny" makijaż jest za bardzo przekombinowany:dry:wiem co o tym bo moja znajoma pracuje w drogerii natura i tam maluje jako wizazystka:happy2:
Renia ale nowego mieszkania? bo ja nie zrozumiałam:-p
Kasia my mamy w tą srodę dzień babci, ciekawe jak wypadna moje małe szkarady:-pno i udanego wystepu dla Mikusia:tak:
Pabla zdrówka dla Lenki:tak:
Miłego dnia!

Wow, obydwoje spią:szok: Ale co tu się dziwić jak wstali przed 6:baffled:
Kicrym, to od kiedy u Was ferie są? U nas już się zaczęły. Dlatego występ po feriach:tak:
Tosika, to jest polski film - teraz na dniach była premiera

Oczywiście nocka była do dooppyy:no::no:
Katar w miarę ale kasłała z pół nocy dosłownie, chyba z 3 godz spałam:no:
No nic, trzeba działać, muszę kupić gdzieś gorczycę żeby młodej okład na plecki zrobić na noc no i dzis i jutro wcina właściwie tylko jaglankę. Mam nadzieję że jutro będzie juz troszku lepiej. Ogólnie samopoczucie ma super, rozrabia jak zawsze, ale ten cholerny kaszel i katar...
Tosika - no to jest własnie jak dla mnie największy i jedyny minus żłobka, te choróbska, ale ja też sobie powtarzam że może w przyszłym roku będzie lepiej, tym bardziej że oprócz kataru i kaszlu nic gorszego nie przynosi, więc generalnie da się żyć. A tego Twojego makeupu jestem ciekawa:-)
Kasia - my moze jutro wyskoczymy do kina bo teściowa przyjeżdża...i własnie też myślałam o tym filmie co Twój M.
Kamu - Maksiu to duży chłopak, wysoki pewnie będzie.
Kic - mam wrażenie ze jednak 86 to będzie na Twojego Kubusia za mały za rok, ale jak masz komu sprzedać to no problemo:tak:
pozatym mam jeszcze problem bo nie wiem co Lenie założyć na bal karnawałowy do żłobka. W wypożyczalniach same rozmiary od 98 cm w górę, na allegro trochę szajs na zdjęciach....co zrobić:confused::sorry2:

reklama
Pabla - no to problem:-( U nas są jeszcze w pepco i w rossmanie (i we wszystkich marketach), nie wiem, czy u was jest? Ale nie wiem, jaka rozmiarówka... A jak nie - to inwencja twórcza:tak: Najłatwiej zrobić księżniczkę... Chyba
A my zrobiłyśmy już karteczki na dzień babci i dziadka... Kupiłam w lidlu świetny blok (tzn. 2) z kolorowymi, sztywnymi kartkami (50 szt.).

Załączniki

• dla babci.jpg
    dla babci.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 21
  • kartka.jpg
    kartka.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 20
Do góry