reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

witajcie wieczorową porą moje drogie:-)
a ja dzisiaj po fryzjerze, podobno mnie obciachał tak, ze nic już znimi robbić nie bede;-) tiaaa:sorry2:a powiem Wam moje kochane, ze ciął mnie swiatowej slawy fryzjer, nome omen mój kolega, ale później policzyl za obcięcie nie jak kolega:-p;-) byliśmy też u dr kontrolnie (bo mała jak rano wstaje -tak od paru dni- ma takie świsty i kaszle) i pani dr osłuchała, obejrzała i nicc na oskrzelach nie ma ale przepisała bactrim i zamiast syropu- kropelki Ambrohexol na kaszel:tak: ogólnie to dziewczyna dzisiaj cały dzien marudna i niejedząca:no:
Madziu jak bym wrócila do urzędu też bym pewnie zaległa na bb:cool2::-p:-D:-D:-D:-D:-D
Kasiu ale Ci fajnie;-) chyba też muszę dziewczyny zmobilizowac na male co nie co, bo jakaś taka czuję sie wyposzczona plot:-p
Kic no wlaśnie to jest dziwne, bo ja mam kadrową, ktora tego pilnuje ale podobno ta dziewczyna miala tyle nadgodzin:sorry2: aaa i oprócz zaginięci grafików wyrwało się pare kartek z kalendarza (w którym kierowniczka- która teraz jest na macierzyńskim) skrupulatnie notowała wszelkie nadgodziny:baffled: normalnie kosmos:dry:
i bardzo dobrze wykombinowałas z tymi przecenami, aczkolwiek my teraz mam kombinezon 86;-) tylko , że my chyde to jesteśmy (tzn. mówię o małej nie o osobie:-p) ale za to wysokie:tak:
ależ u naas dzisiaj zimnica, rano jak wiozłam małego do szkoly było -16, a później już spoczko -11:-p ciekawe czym jutro nas pogoda zaskoczy;-)

reklama
Kicrym to mój Maks chyba duży chłopak jest bo ty kupujesz 86 na przyszły rok a na Maks to już 86 sporo za małe, 92 takie na styk. Ja bym nie ryzykowała z kupowaniem ubrań na przyszłą zimę, nigdy nie wiadomo jak dziecko śmignie. Maks nam rośnie bardzo szybko.
Jeśli chodzi o gronkowca to bym się nie spodziewała , że jest to taki można powiedzieć spory problem w naszych szpitalach.
Madzia ja tez w pracy odpoczywam:)
Surv u nas tez lipa w interesie, sporo gorzej niż w tamtym roku. Trzeba jakoś przetrwać kryzys, d więcej pracuje.
Tosika ja bym też nie dała urlopu, a jak tak kartki powyrywane to ewidentnie widać że coś jest kombinowane.

ale dawno mnie tu nie było:sorry2:

Haszi doczytałam zafasolkowania - gratki i oby wszystko było gites:tak:
no a tak swoją drogą to cały czas się zastanawiam jak to u nas na bb będzie i która następna;-):-)
mi juz jakieś małe po głowie chodzi ale pełno "ale"
po @ idę do ginka i zobaczymy w jakim stanie jestem;-)

co do nocnikowania to czekam do wiosny - u nas ryk jak próbuję posadzić:baffled:
a robienie w pieluchę chyba przyjemne bo chowa się za każdym razem jak coś "toczy" i za nic nie chce się przebrać

sorki, że ostatnio jakoś mało mnie i nawet przeciągów nie robię ale dużo na głowie i wieczorami padam na ryjek
zmykam bo jeszcze choinka czeka do uporządkowania

Mondzi wiesz, chyba nie ma po co niepotrzebnie siać paniki, pewnie i u ciebie i u mnie jest ok :-)
dorka no właśnie co to jest żeby jedna pacjentke zarażać tymco ma druga...
weterynarz (wiem bo byłam na praktykach:-p) jak użyje narzędzia to je potem wypieka a tu...no co jest
teraz gin jak wie ze jestem 'ryzykowna' to wszystko mi specjalnie przed oczami otwiera i do kosza wyrzuca potem:-D
kic no cóż masz motywacje do oduczania, ja muszę ją jeszcze w sobie znaleźć.
surv no widzę, że u was żłobek to była świetna decyzja:-D
tosika
ciekaa jestem jak to twoje nowe ;wypitolenie' wygląda:-D
Co do urlopu. Podejrzane takie konkretne zaginięcia konkretnych kartek. cóż dziewczyna może mieć tylko pretensje od kolegów albo do siebie. Dlaczego ty masz robić za frajera?
kasiad z dzieciakami na oglądaniu byliście? czy sami?
my planujemy wypad do krakowa z dzieciorkami w okolicy dnia dziecka- jako prezent, o ile będe w stanie:baffled:
renia dzięki. Nooo czekamy z post:-D. Wiesz na wrześniówkach jest kilka kobiet z starszaczkami w podobnym wieku do naszych Tymków:-D. Dalej;-)

Dziewczyny, a wiecie ile na wrześniówkach jest przyszłych mam trójeczek?
Chyba z 5 już teraz.
A u nas chyba tylko renek...prawda?
U mnie znowu dzień przebąblowany.nic specjalnego nie robiłam a padam.
Nic idę spać. Miłej nocki bez pobudek.

PIERSZA?
Nawet Madzia nie zajrzala? Pewnie ma duzo pracy:tak:\
Haszi tak to jest im mniej sie robi tym bardziej czlowiek zmeczony:-D
Kasia ale mialas super z tym wypadem:tak:
Renia jak tam remoncik, juz pewnie widac efekty?
Kamu trzymam kciuki zeby interez dalej sie krecil:tak:
Kic powodzenia w odpieluchowywaniu:tak: i zeby bakteria zniknela:tak: My mamy kurtke teraz na 80 wiec przyszla zima to chyba bedzie 92cm, ale ja nie kupuje na przyszla zime bo boje sie ze bedzie za male:tak:
Mondzi my sadzamy Misie ale na razie tak zeby byla przyzwyczajona do nocniczka, odpieluchowywac bedziemy dopiero (jak wiekszosc) na wiosne:tak:
Survi to Florka super spi. Misia tez spi ok 2-2.30:tak:A praca w spokoju bezcenna:-D
Madzia chyba zawalona praca jestes ze sie nie odzywasz:tak:

My dzis czekamy na sanki. W calym Tczewia nie ma samek z oparciem:baffled: Wkurzylismy sie i zamowilismy na allegro:tak:Misia obudzila sie o 8.30 lepsze to niz 7.30:tak: Wieczoram ide do pracy dobrze ze tylko jedna nocka. Jutro chyba wyjezdzamy na urodziny G brata i jego zony. Pisze chyba bo jeszcze na 100% nie wiemy. Moze zostaniemy na noc:tak:Musimy pozyczyc samochod. Nasz sie robi od wczoraj. Wszystkie czesci juz mamy:tak: Jeszcze ok 2 tyg bez samochodu:-(

Witam i ja:happy2:
Rano juz smigłam z moczem Kubusiowym i teraz sie bedziemy byczyć:-ppo drzemce pójdziemy na sanki:tak:
Co do ciuchów to ja jakoś nie mam oporów kupowac "na zaś" trudno będzie za małe to mam tyle kolezanek że odsprzedam:tak:Ciuchy w Cocodrillo maja zawyżona rozmiarówkę więc to 86 to będzie jakies 92:sorry2:teraz Kubus ma 78cm także nawet jakby 10cm przybyło to myslę ze bedzie ok. Teraz nosi kurtkę z cocodrillo 80 i jest troszku przyduza:tak:
Dorka oby sanki szybko przyszły i Misia załapała sie na śnieg;-)
Renia my tez myslimy o 2 dziecku ale tak na powaznie zaczniemy sie starać koło sierpnia/wrzesnia:tak:
Haszi no o 3 to ja nawet nie myslę:no::-D:-D:-D
Tosika fota obowiązkowa tego "ostrzyzenia":tak::-D:-D
Kamu no to Maks rzeczywiście potężny chłopak, Kuba i 74 sie wbije:-p:tak::-)

jestem,jestem :tak::-D

Wcale dużo pracy nie mam,w sumie to co miałam zrobic to już zrobiłam:-D

Dorka to miłego wypadu i jedźcie ostrożnie!
Tosika pochwal sie nową fryzurą,zwłaszcza od sławnego fryzjera.
Kicrym my teraz mamy z cocodrillo kombinezon 86 i jest na styk,a w sumie jakbym miała samą kurteczke ubrać,to byłaby juz za krótka:sorry2: Pochwal sie jaki kupiłas. I nie martw sie,może Kubus tak ci nie urosnie i na przyszły rok będzie kombinezon dobry.My mamy juz duzo rzeczy na 92,ale te 86 też jeszcze dobre,za to buty rozmiar 24:szok: Własnie musieliśmy kupic nowe zimówki,bo z tych co miał to wyrósł,na szczeście w Smyku przeceny i kupilismy fajne skórkowe za 64 zl przecenione ze 129:tak:

Czy ja chwaliłam moje dziecko wczoraj,że ładnie śpi:confused:
chyba za duzo razy to wczoraj powtórzyłam,bo dzisiaj w nocy ze dwie godzinki marudził.Na szczęście K do niego kursował,bo dzisiaj ma wolne i po południu jedzie na uroczyste nadanie uprawnień,oczywiście zakrapiane i ciekawe w jakim stanie wróci:baffled:

A co tu tak cicho?

Ja jakos sie rozleniwiłam na tym L4 i dzisiaj nie byliśmy na dworze:zawstydzona/y:a co tam jutro pójdziemy:-p:-)
Madzia no jak mierzyłam mu kurtke w cocodrillo teraz (wczoraj) na 86 to miał rekawy z dobre 5 -7 cm za długie a dół kurtki miał za kolana:-Dtakże jak bedzie rósł w takim tempie to na bank bedzie dobra:-pno i Maciun rzeczywiście duza nóżkę ma, Kubus ma 20 (aczkolwiek troszku za duże, jakby było 19 i 1/2 to by były ok:-p) no i zjdęcia może jutro wkleje:happy2:
przyjemnego wieczorku:tak:

Robię wiatr, bo bajzel remontowy trwa i nie mam kiedy do kompa siąść. Flo w żłobku aniołek, ale w domu daje czadu, właśnie zasnęła niespodziewanie, czyli znowu do 23 bedzie grasować...nie można mieć widać wszystkiego, tak czy inaczej nei zamieniłabym wczesnego zasypiania na brak żłobka ;P

Lecę szybko zlecenie zrobić zanim maruda wstanie - mam nadzieję, że wieczorem Was poczytam porządnie ;)

reklama
Hej!
U nas nic ciekawego sie nie dzieje. Dzieci oglądają właśnie Olinka (Olgusi bardzo sie podoba:tak:)
Ale fajnie, że jutro nie trzeba iść do pracy:tak:

Miki dostał dziś dwie linijki tekstu do nauczenia się na za 2 tygodnie na dzień babci i dziadka. To że sie nauczy, w to nie wątpię (już w sumie umie ;-)), ale czy powie:sorry:

Ja raczej też nie kupuję na zapas, no chyba, że ubrania z ciucholandu ;-)
Tosika, koniecznie wklej fotę!!! Z każdej strony:tak:
Dorka, przerąbane tak bez samochodu:sorry:My musimy zrobić zamki w Clio, bo nie chcą się otwierać - przekręcają się w koło:eek:
Haszi, oczywiście że sami:-p

Do góry