reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Hej!
My już od 5.15 nie śpimy:baffled:
Ale jak dziecię się w nocy nie budzi to o 5 wyspane ...wrrr:growl:
Jeszcze na K się wkurzyłam,bo może i młody by jeszcze usnął,gdyby nie wspaniałe pomysły tatusia.No i tata poszedł obrażony do pracy,teściowa mnie juz chyba kompletnie wyklnie,bo mu przed nosem drzwiami trzasnęłam,a ja zostałam z marudą:no:Ale muszę młodego jak najdłużej przeciągnąć,bo dziś nie ma czasu na drugą drzemkę,bo po południu do żłobka:sorry2:

Iza tez się nad tym fotelikiem zastanawiałam.Ten co my mamy teraz też się nie rozkłada,tylko minimalnie można go odchylić i jest dobry,młody w nim śpi jak suseł.O taki mamy : ROMER BRITAX EVOLVA 123 ULTRA 9-36 kg od reki W-wa (869036668) - Aukcje internetowe Allegro Teraz jednak wypatrzyłam takie do 200 zł 4Baby http://allegro.pl/item867792370_swietne_foteliki_4baby_rico_9_36_kg_klocki_gratis.html lub F16 http://allegro.pl/item868782271_24_promocja_fotelik_eurobaby_f16_4_kolory_pasy.html i też są spoko i sie rozkładają.Dzisiaj mamy zamiar jechać kupić.

My się sylwestrowo nie szykujemy,tzn.idziemy do znajomych na imprezę z dziećmi:sorry2:My zaopatrujemy towarzystwo w weselną,co nam jeszcze została,a reszta przynosi jedzenie.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i ja. Jeszcze kawy nie piłam, bo czekam na pyszną w wykonaniu m (a pojechał znów cos przy samochodzie grzebać:dry:)
Renia, jak tylko kilka to sama sobie trzaśnij;-):-D

Dziewczyny, jak dzieci znoszą podróże samochodem? U nas obecnie jazda na maksa. Jak nie jedziemy w porze spania, to drze się po kilku minutach "juś?!"

Kasia u nas jazda ok,ale jak auto jedzie,bo jak stoi np.w korku to już jest masakra:wściekła/y:A jaką twój m robi kawę,że taka pyszna?
hehe ja też jeszcze kawy nie piłam,ale idę sobie zrobić

Madzia fajny :tak: wspolczuje takiej pobudki :confused:
moj maz pojechal kumplowi pomoc a ja sama z balaganem i dziecmi-znowu :cool2:
a co do podrozowania,lepiej jak spi; nawet krotka podroz np 10 min moze byc meczaca bo marudzi

Hej!
Stęskniłam się :-)

Dorka, wielkie brawa dla Seby! Mój Tymek ostatnio ryczał jak w wigilię nie mogliśmy wyjechać z naszego podwórka. No i dobrze, że nic Wam się nie stało.

Izabelka, w szoku jestem, że kupujecie foteliki od 9 kilo :szok: Julka jeździ wciąż w takim niemowlęcym do 13 (waży ponad 11) i przy przypływie gotówki myślałam o kupieniu takiego od 9 do 18. Muszę ją włożyć do TYmkowego (9-36) i zobaczyć jak będzie. W sumie to on mógłby mieć już podkładkę samą. Ale ten Tymkowy się nie rozkłada, a Julia często śpi w samochodzie.

Kamu, fajnie, że autko sprzedane.

Madzia, prezent od rodziców genialny.

Co do zachowań nie pożądanych, to Julia gryzie. Moja siostra i mama uważają, że to moja wina, że jeszcze ją tego nie oduczyłam. Za każdym razem dostaje w dupsko i nic to nie daje. Jak coś jest nie po jej myśli, to zamiast podjąć normalną walkę, to broni się zębami. Tymek nauczył się ustępować w takiej sytuacji, co pewnie utrwala ten fatalny nawyk.

Tosiki już chyba nie ma, więc czarów nie będzie, ale proszę o kciuki na dzień dzisiejszy. Po bardzo długim okresie bez sprzedaży wczoraj w biurze było sporo ludzi, no i porobili całkiem konkretne rezerwacje wstępne. Jak dzisiaj zapłacą, to oprócz oczywiście nowej nadziei, będzie trochę kasy na zaległości. Zatem o kciuki proszę.

A wybierającym się na wakacje zagraniczne przypominam, że kończy się właśnie okres największych obniżek cenowych na wyjazdy letnie (nawet 40%). A wystarczy wpłacić zaliczkę. W razie czego oczywiście służymy pomocą.

Mondzi kciuki w takim razie zaciśnięte:tak: Trochę mnie zdziwiłaś tym,że Jula jeszcze w tym małym foteliku:szok: Ja wiem,że on do 13 kg,ale jak cie się ona w nim mieści:confused: My ten wiekszy fotelik (9-36) kupiliśmy w lutym czyli prawie rok temu,bo Maćkowi juz za duzo nóżki wystawały w tym mniejszym.Ostatnio jak była u mnie koleżanka z maluchem to Macio chciał koniecznie do jego fotelika wejśc i w sumie to tylko pupa mu sie zmieścila:-D I wg mnie nie opłaca się kupować tych fotelików do 18 kg,jak można odrazu do 36kg,no ale to juz kwestia wyboru,bo te do 18kg są bardziej zabudowane i być może bezpieczniejsze,aczkolwiek ten co my mamy tez jest dość zabudowany i gdyby nie miał podnoszonego zagłowka to pewnie służyłby do 18 kg.

Dobra idę po tą obiecana kawę,bo póki co poodkurzałam,a o kawce zapomniałam:-p

Madzia, Julia dość filigranowa jest, a że od dłuższego czasu jesteśmy bez kasy, to jest jak jest. Sporo nóg jej wystaje i pewnie to zbyt bezpieczne nie jest, ale póki co nic nie da się zrobić. Jeżeli będę kupować, bo za maksymalnie trzy stówy, a za taką cenę pewnie nie kupię tego do 36, który byłby rozkładany, nie?

Mondzi kupisz:tak: wcześniej w poście wkleiłam dwa takie nad którymi my się zastanawiamy (do 200zł),a na allegro jest jeszcze kilka takich (np.caretro spider,coneco zenith itd.) i w 300 spokojnie się zmieścisz:tak:

reklama
No właśnie patrzę na to jakie są możliwości. Pewnie najlepiej by było do sklepu podjechać i Julkę poprzymierzać. Już widzę entuzjazm tatusia jak bym dzisiaj z takim tekstem wyskoczyła ;-)

A u nas dzisiaj w pracy coroczna impreza opłatkowa. Nie godnam :-( Przykre to, mimo iż i tak bym nie poszła. Coraz bardziej dojrzewam do zmiany pracy - oby się tylko udało. Odkąd Tymi nie został przyjęty, bardzo wiele się zmieniło w moim podejściu i nie wiem skąd (papla jestem), ale ona o tym wie. Dzisiaj się obudziłam o 6.00 i już nie zasnęłam - monologi z panią dyrektor :wściekła/y: I tak myślę, czy powiedzieć, co mi leży, czy udawać, że nic się nie dzieje.

Do góry