reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Madzia, spokojnie, tak na początku jest. Miki stary koń, a do przedszkola 3 tygodnie się przyzwyczajał:sorry:
Kic nic nie słyszałam, ale podpytam m, czy coś wie:tak:

Mieliśmy dziś nieplanowany wyjazd do galerii, bo okazało się, że kombinezon Mikusia, który jeszcze 2 m-ce temu był o.k. teraz jest za mały - za krótkie nogawki i w dupcie się wrzynał. Udało nam się kupić bardzo fajny w re kids:tak:I widziałam, że są promocje w H&M (Kic wiesz coś o tym?;-))

reklama
witajcie kochane:-)
ja dopiero spokojnie zasiadłam na kanapie:tak: od rana na nogach:eek:
Niania dzisiaj urzędowała od 8-12 i później od 17-20 tej (dzięki temu co nie co załatwiłam:tak: ale nadal dla teściowej prezentu brak (aczkolwiek niewiem czy przypadkie jej rózgi nie dać:-p) no ale co najważniejsze kupiłam aparat i w końcu taki który nie brałam pod uwagę:-p - sony alfa (Kasiu powiedz proszę, że też jest ok, bo inaczej się załamię:sorry:) ale pani tak nakręcila mnie w sklepie, że ten wzięłam:-p byłam też na zdjęciach szwu a wieczorem z M pojechaliśmy na zakupy spożywcze i do tego trszokę musiałam podzialać w sklepach i teraz jestem "dendka":no: starość nie radość:zawstydzona/y:;-)
Kasia to czekamy na zdjęcia modela w nowym kombinezonie:tak:
Kic jednym slowem troszkę Ciebie ugotowali:sorry: no ale w Wigilie b edzie tak nastrojowo i świątecznie, że już poczujesz tą aurę świąt a nie pracy:tak:
Madzia Macio musi się zaklimatyzować, a te rewolucje to zapewne z nowej kuchni jakiej skosztował:tak: Nie przejumuj się kochana, po prostu Maciuś potrzebuje troszkę czasu:tak:
u nas też dzisiaj było cholernie mroźno:no: i tylko -13 a w niedziele ma być podobno -20:szok::szok::szok: normalnie wyciągam z szafy futro jeżozwierza:-p
a ja jutro mam labę, tatuś z synkiem jadą na caly dzionek, a ja urzęduję z córunią w domciu:tak:

hej
wieję
Kic...taki czas że szybko minie w pracy:tak::tak::tak::tak: a małżonek w międzyczasie przygotuje kolację:-D
Kasia Kic..miałam właśnie pisać jak miałam wychodne:-D:-D:-D to trafiłam do H&M a przyciągnął mnie tam napis...wyprzedaż:-D:-D:-D....i pomyślałam....ciekawe czy Kic już była???:-):-):-):-) zwłaszcza że rajtuzki też jakieś na wyprzedarzy...:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Do Rekids też miałam zaglądnąć ale pewnie bym tam znowu pół sklepu wykupiła:-D
U nas mroźnie i pięknie za oknem....i dzień pełen wrażeń sie szykuje:tak::tak::tak::tak::tak: jedziemy na robienie ciasteczek:-):-):-):-) się będzie działo:-D:-D:-D:-D
ciasto na pierniczki alpejskie zarobione wczoraj :-):-):-):-)
ocho przyszły gumowe rączki i dobierają mi sie do klawiatury

Ja też wieję...wczoraj nawet tyle nie dałam rady, bo mieliśmy szpital na peryferiach - R cały dzień leżał ze wściekłą migreną, siostra z bólami brzucha, prawdopodobnie od kamicy, która się w ciązy ujawniła, Florka z katarem do pasa... a siostrzenica znowu do szpitala na badania, bo cukier znowu jej strasznie skacze, tak że przedświątecznie 50% rodziny się rozłożyło:-p Dziś nieco już chaos opanowany, bo przynajmniej R do żywych wrócił...;-)

Wczoraj trochę miesa na święta popiekłam, a młoda, jak jej brzuch trochę przeszedł machnęła pierogi do zamrażarki, ale generalnie w tym całym chaosie, zamieszaniu i bałaganie trochę świąt mi się odechciewa...najchętniej bym przespała tak z tydzień czy dwa:-p No ale dziś R choinkę przywiezie, to może i nastrój się zrobi stosowny...

Madzia, wiem co czujesz, bo choć Florka generalnie w żłobku grzeczna, to też jak słyszę z drugiej sali, że płacze to bym zaraz poleciała uratować swoje dziecko, ale Flo poryczy minutę i się uspokaja, więc nie jest źle. A Maciuś na pewno przywyknie, tylko jest nieśmiały z natury, więc pewnie potrzebuje trochę więcej czasu na aklimatyzację.

Kicrym, no to nieźle Cię z tą wigilią urządzili, ale w sumie chyba rzeczywiście lepiej na rano, niż byś miała wigilijne popołudnie w pracy siedzieć:tak:

Dobra, mykam doglądnąć chorego inwentarza i jakiś plan dnia ułożyć, bo się wwszystko w szwach rozłazi, a nawet na spacer wyjść nie można z zasmarkaną małą:-( Miłego dnia!

Witam i ja z ławki szkolnej:-p:-)
dzisiaj cały dzień wykładów...ale nuuuudyyyy:-p:-D:-D:-D:-D:-D

I widziałam, że są promocje w H&M (Kic wiesz coś o tym?;-))

oj taaaaak:-)zapomniałam Wam napisac a to wszystko przez to że wleciałam na szybko i nic nie kupiłam:-pale fajne dresiki widziałam ze snoopim a dla mnie spódnicę, ale z kasą cięzko więc kto wie czy cos zakupie:-(
Kasia, Post a jaka u Was w Rekids jest najmniejsza rozmiarówka?bo u mnie Pani powiedziała że 92:sorry:a Kubuś ma ciuszki na 80 więc to duzo za duże:cool2:
Surv mniam mniam pierogi.....może wystaw w Srebrnym Gaju to ja bym z chęcią zakupiła:tak::-pno i cóż takie uroki ciązy że wszystkie choroby się ujawniają:-(zdrówka dla małej!
Tosika no bardzo rozreklamowany aparat kupiłaś:tak:nie wiem tylko czy on ma wymienne obiektywy,ale wiesz Marytna Wojciechowska nim pstryka;-)no to widać niania sie spisała:tak::-)
Post ty znowu o pierniczkach....jak ma się utrzymac ta moja dieta?????;-):-D:-D:-D:-D:-D

U nas bardzo zimno:confused2:mama mnie odwiozła bo masakra na dworze:-p
miłego dnia!

Witajcie ,a ja siedzę w pracy i na razie spokój mam nadzieję, że za chwilę coś się ruszy.
Surv to sporo narobiłaś, ja nic nie robię, jadę na gotowe. Tzn zrobię ciasto, żeby nie było i ulubioną sałatkę z tuńczyka moją i mojego D. Teściowa tyle naszykuje że i tak będzie za dużo.
Tosika moja kumpele ma ten aparat i jest bardzo zadowolona.
Kicrym to Kubuś drobniutki jest na swój wiek ok, moja siostra Maksowi w C&A kupiła taki super komplet na 86 i za mały ( mete wycięła i nie można wymienić), tzn jest na styk ale za tydzień dwa już będzie za mały bo Maks w takim tempie rośnie, że nie nadążam z kpowaniem ubrań. Dobrze że kurtkę i kombinezon luźny kupiliśmy to na całą zimę powinno wystaczyć.

A co tu taka cisza?????
Ja wróciłam z uczelni, jutro na 2 godzinki jade więc luzik:-)
Kamu no mały jest z tych drobniutkich:tak::-)w 74 tez sie jescze mieści:happy:a Maksiu duży chłopczyk:tak:

My na Wigilię jestesmy w domu a na święta może pojedziemy:tak::happy:no i M pewnie będzie łososia w sosie robił a ja barszczyk i to nam wystarczy:-p:-)

uffff
już po
młoda w kąpieli a młody czeka na swoją kolej
się działo
ale super było
Kic u nas rekids od 56 ma rozmiarówkę:tak::tak::tak::tak::tak:
oki lecę bo się obudził
napiszę tylko że zrobiliśmy ponad 1000 ciasteczek:szok: i po podziale mamy pełną torbę na święta już:tak::tak::tak::tak:

Gdzie wszyscy się podziali?
A my sobie siedzimy z D , on ma dziś imieniny, więc dostał prezencik ode mnie zjedliśmy kolację i na nic siły nie mamy.
Jakoś spać mi się chce,a jutro do pracy bo mamy niedzielę handlową. D jedzie do Gliwic na giełdę, dziewczynki trzymacie kciuki aby sprzedał o auto, Tosika odstaw czary, proszę.
Dobrej nocki

reklama
witajcie moje drogie:-)
cały dzień niby w domu a do kompa nie miałam kiedy wejść:eek: mała się dzisiaj zbiesiła i spać po południu nie chciała:no: więc mając dzieciorka przeklejonego do nogi gotowałam obiadek, później zrobiła wielki pokłon w stronę matki i o 16tej poszła spać (ale zaliczyła tylko godz:cool:) to ja szybkim tempem posprzątałam po obiadku:sorry: i ogólnie teraz padam na pyszczek ale przynajmniej część prezentów popakowałam, M przywiózł małą żywą choineczkę i tak juz świątecznie jest (strzelę Wam fotkę przyozdobionych schodów- fajniusio wyglądają;-) aż napatrzyć się nie mogę:-p)
Kic oj masz zacięcie, mi to by się nie chciało już na zajęcia lecieć;-) aczkolwiek ostatnio rozważałam, że warto by wreszcie dokończyć ten doktorat:zawstydzona/y: (bo w sumie szkoda tego co napisałam:-() ale to chyba na wiosnę (bo ja to z tych niedźwiadkowatych, które zimą leniu****ą do góry brzuszkiem:-p) no i powiadasz Wojciechowska taki ma:cool2::-p
Kamu a więc - CZARY MARY HOKUS POKUS SPRZEDAJ W CZORTY KAMY SAMOCHÓD:-D:-D:-D:-D:-D i wszystkiego najjjjjjjj dla męzusia:tak::tak::tak::tak::tak:
Post 1000 wow:szok::szok::szok::szok: podzieliłabyś się kochana takimi przysmakami:tak::tak::tak::tak::tak: aż mi glupio bo ja jeszcze nic nie zrobiłam, chyba jutro za śliże się wezmę, bo mnie tu Post na ambicje najechała:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
a u nas jest od czwartku na starówce jarmark warmiński i trwa do jutra, i chyba się wybierzemy, bo aż szkoda nie pochodzić i poobglądać, aczkolwiek jak jutro też ma byc -18 to ja pazdrawlaju wszelaki wypady spacerowe:confused2:

Do góry