reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

dobry wieczier moje drogije:-)
a więc mam NIANIE!!:-):-):-):-) ależ jestem szczęśliwa:-D:-D:-D:-D co prawda będzie na razie tylko w poniedzialki i piątki, ale dobre to i to na początek:-) ponieważ ta pani opiekuje się też dwójką dzieci i wcisnęla mnie na te dwa dni, aczkolwiek po nowym roku moze więcej będzie mogła:tak: i fajna jest, miła, ma swoich troje dzieci (12, 10 , 7) czyli doświadczona:tak: cieszę się bardzo:-)
MamoBiN mam przeczucie, ze już wszystko będzie już ok:tak: no i czekamy na fotkę:tak:
Liwcia niestety ta Aneta mogła się opiekować, ale ze swoim synkiem (bo nie miala co z nim zrobić) a obiektywnie podchodząc do tego to niewiem czy byłby dobry pomysł na takową opiekę:tak: no i kiedy na kawusię wpadniesz, a?;-)
Surv zdróweczka dla Florci, no i biedny ten Twój mężuś:no: ja też chciałam robić wigilię u nas, ale moje teściowa zaprosila, no to co będę przed szereg wybiegać i się wysilać:rofl2:
Kamu no to chyba muszę jutro jakąś miksturę przygotować i czary-mary odprawić:-p
Renia no właśnie Tymi nam rośnie, a matka nam tu dokumentacji nie przedstawia:wściekła/y: proszę namm tu się zreperować i zdjątka zademonstrować;-)
Haszi oj dumna chodź masz pełne prawo!!! Super!!! no ale szkoda mi Tymusia, bo teraz zaczniesz malego nękać:-D:-D:-D:-D i tak w wieku dwóch lat będzie czytal, pisal i liczył:-p:cool2: no i zazdroszczę takiego relaksu:tak: no i opcji full wypas sponsor=opiekun:-p
Dorka zdrowka kochana, no nieciekawie mialaś:no: te wirusówki naprawdę okropne są:-(
Andula oj to sie wybyczysz:-)
zaraz ide Wam obrobić zdjatka i przedstwić Wam moją malą strojnisię, normalnie prawdziwa baba mi rośnie, co lubi przymierzać, oglądać, zakladać i ukladać:cool2::-D:-D:-D

reklama
O pierwsza!
Tosika odstawiaj, odstawiaj te czary. W tobie nadzieja;-) Fajnie , że niania wreszcie jest, przynajmniej jesteś spokojniejsza.
Liwus musisz wpaść w ten rytm to będziesz miała więcej czasu.
Surv czyli wy w tym roku u siebie wigilię> My do teściów jedziemy standardowo. Chciała początkowo u nas, ale teściowa mnie przekonała u nich więcej miejsca i nie będę przy garach musiała siedzieć, moi rodzice mają do nich przyjechać w drugi dzień świąt.
U nas mgła jak mleko, jednak zaczyna znikać i dobrze bo inaczej bała bym się jechać.
A wczoraj wybrałyśmy się z mamą do galerii ( oczywiście ja kierowałam;-)) wyszłyśmy innym wyjściem niż wchodziłyśmy i przez ponad 5 minut szukałyśmy auta, a ono stało zaraz obok nas, no ofiary z nas straszne , ubaw miałyśmy

Druga:-)
Kamu, świetne zdjęcie na NK ;-) Twoje:tak:U nas też mgła i szruga - paskudnie strasznie
Tosika, super, że jest niania!
Liwus, ale masz zakręt. Wpadniesz w rytm i będzie dobrze.
Coś nam Pabla zaginęła w akcji:sorry:

Madzia, kciuki zaciśnięte!!!

Przelatuję z łopotem skrzydeł, bo z okazji tatusiowego zwolnienia bawimy się w modelową rodzinę i zaraz mykamy o kina dla dzidziuchów:-D Nie ukrywam, ze wszystkie te działania integracyjne również po to, żeby do naszego tatusia w pełni dotarło jaki sajgon ma od 17 miesięcy mamusia:-p:-D

Liwus, dziewczyny dobrze piszą - musisz wpaść w rytm i wtedy wszystko będzie szło automatycznie:tak: Grunt, że coś się dzieje - ja i tak wolę sajgon roboczy niż doła z braku roboty:-)

Tosika, no to gratulacje! W końcu będziesz mogła chwilę od małej odetchnąć;-)

Lecę, bo jeszcze w piżamie siedzę:sorry: Miłego dnia!

Witam, jeszcze sie trzymam.
Andula ale fajnie Ci z urlopem:tak:
Tosika super ze masz oiekunke:tak:
Survi przybij piatke ja tez jeszcze w pizamie:-D
Kamu ja tez czasami tak mam:tak:
Liwus no wlasnie ja na poczatku tez tak mialam teraz jest troche lepiej:tak:

Wczoraj cos G krecilo ale dzis poszedl do pracy, chyba mu przeszlo:tak:Seba i Misia tez sie trzymaja:tak:Mi sie nic nie chce, prezenty na gwiazdke trzeba dokupic, kasy za bardzo nie ma,ale damy rade. Za bony to kupujemy jedzenie i chemie ewentualnie niektorych rzeczy nie kupimy:-(

Witam:happy:
Ja zaraz do pracy mykam, mały już w żłobku zaprowadziłam go na sniadanko z lekkim poslizgiem:-pale jakos sie nie umiem wyrobic na 8.30:sorry:
Wczoraj na szczepieniu był bardzo dzielny troszke zapłakał ale pani pielegniarka kulki mu dała to juz był spokój:-Dgorzej ze mną jak mi rachunek przedstawiła:szok::confused2::confused2::confused2::confused2:normlanie super że już szczepienia mamy z głowy, no jeszcze ewentualne menigogkoki ale to jak sie troszku odbijemy:sorry::eek:

Surv super takie rodzinne kino, oh ja u nas tego brakuje:-(
Kamu autko na bank pójdzie, teraz taki gorszy okres bo wszędzie kryzys przedswiątecny:confused2:
Dorka zdrówka, oby wirus szybko poszedł precz:tak:
Tosika super że niania znaleziona, teraz życzyć tylko udanej współpracy:tak:
Liwus ja pracuje od września i jeszcze jakoś na wszystko brak czasu:confused2:zazwyczaj na sprzątanie:-p:-D

U nas kiermasz w przedszkolu, zrobiłam kartki i aniołki (już nie pisze jakie wyszły bo samej mi sie śmiać chce;-):-D:-D) ale co tam. Dzisiaj znowu na warsztaty mykam, mama do małego przyjdzie bo M w pracy:confused2:

Miłego dnia!

Hej!
Ja juz po rozmowie.Dzięki za kciuki! Zobaczymy co z tego wyjdzie aczkolwiek się zbytnio nie nastawiam:sorry:

Tosika fajnie,że niania jest:tak:
Kamu nie martw się kiedyś sprzedacie to auto,chociaz widomo,że im szybciej tym lepiej.
Surv fajnie wam z tym kinem.A na co idziecie?

Młody zasnął i ja chyba też polegnę,bo coś mnie nuży,a i pogoda sprzyjająca.

witajcie kochane:-)

a ja po wizycie rodziców (wpadli na chwilunię, na buziaka zresztą bo jadą do Ciechocinka, do senatorium i będą tam aż do 30 grudnia, nieźle co? normalnie jak mama zobaczyła datę jak im wysłali to się załamala:no:) ale z drugiej strony dla mojego taty jest to nawet dobry termin, bo zimą ma cisze i spokoj, dopiero na wiosnę ruch w interesach się nakręca, a my jedziemy do teściowej, czyli samotni też nie będziemy:-p dołączy do nas moja siostra i będzie gites;-) tylko zobaczcie jak NFZ dziala, jak widzi, że małżenstwa razem chcą jechać, to dawaj wysyłają ich na święta:no: dobrze, że w tych okolicach mamy sporo rodziny, to dziadkowie się nie będą nudzić;-) a co ciekawe dwa lata temu rodzice też byli w senatorium jak były święta, tylko że wielkanocne:sorry:
Madzia to trzymam dalej kciuki a co by teraz zadzwonili:tak:
Surv jak ja Ci zazdroszczę takich seansow!!!!
Kamu oj tam parkingi w centrach handlowych są taaaakie wielkie i każdemu się to zdarzyc może ;-)

dziewczynki kochane dostałam tą pracę!!!!:-) zaczynam 4.01
Tosika były jakieś czary mary?

Póki co musimy zwiedzić żłobki i z Maćkiem troche pochodzić.
Właśnie dzwoniłam do jedengo i mówię,że chciałabym przyjechać obczaić co i jak ,bo od poniedziałk jesu przydałoby sie z młodym zacząć chodzic jeśli chcemy od stycznia na pełny etat,a babka do mnie,ze to zdwcydowanie za wcześnie,bo taki dziecko potrzebuje 3 dni do zaaklimatyzowania się:szok::szok::szok::szok:.
Dobra ide zadzwonić do tego drugiego,może uda mi sie jeszcze dzisiaj z Maćkiem tam skoczyć na wizytację.

reklama
madzia ekstra, zarąbiscie wam się to wszystko układa. chyba nie żałujesz powrotu.
oby tak dalej. i oby nam wszystkim tak szło.

u mnie starszy w przedszkolu, głupio tak. przedtem chciałam, żeby już poszedł a teraz wolała bym żeby był:-p
mały broi w łóżeczku. drugi raz już prześcieradło ściągnął- takie hobby.
ja zabieram się za mycie podłóg, puki mało luda w domu i nie musze jeszcze jechać po pysia.

Do góry