reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Madzia no cościk tam mamrotałam pod nosem:-p ale w tym przypadku to był Twój intelekt, aparycja i sposób bycia:tak: WIELKAŚNE GRATULACJEEEE!!!! rewelacja:-):-):-) a złobek fajowy:tak:niedoczytałam tylko ile sobie życzą??
MamoBiN będzie dobrze:tak: może jeszcze z pare dawek Natusia musi dostać a co by wyzbyć się zapalenia. Zdróweczka i całuski od Tosi przesylamy:tak:
Kamu to trzymam kciuki a co by to byla ta bolerioza neu-ro coś tam (to chyba nie jest takie groźne, co?)
Beaa no super wieści!!! Nasza slicznotka pogoniła chorobska w diabły:tak:
Surv wow ale super wypas prezent dostałaś:tak::tak::tak: a wiesz, że ja też zastanawiam się nad zakupem maszyny;-) szyć to ja tak sobie umiem, ale podlozyć to i owszem albo nawet pokrowiec na poduszkę uszyć:-p ale ja bym taką mniej udziwnioną kupiła, bo z moimi zdolnościami zaraz cościk popsuje;-)
Mondzi przesyłam Tobie garstkę optymizmu;-) niedługo Nowy rok a z nim zapewne zmiany na lepsze:tak:
kurcze a jutro do nas przychodzą oglądać mieszkanie, a my zdecydowaliśmy już, że nie sprzedajemy a jak kupimy dom, to je wynajmiemy:tak: ale jutrpo będziemy zniechęcać potencjalnych kupców:-p:-p:-p będzie coś w stylu, nie no z ceny nie zejdziemy, mało tego panstwo doplacicie jeszcze jak zechcecie mieć te drzwi, panele, schody:rofl2: w ogóle po co ja się zgadzałam a co by przychodzili, jak nie mamy zamiaru sprzedać?:sorry: jak zwykle brak u mnie tej asertywności:zawstydzona/y:

reklama
Madzia....super wieści
Beaa no takie wiadoości są najlepsze
Kurcacku zdrowiej szybko
Tosika....a te kafelki to niedługo odpadną bo na gumie do żucia przyklejone:-D:-D:-D:-D wariatka jedna
surv ma fajnego męża nie???:-):-):-):-):-)
Mondzi...uszy do góry:tak:

ja szybciutko bo trzeba spanie nadrobić skoro jaśnie Pan Łucjan zdecydował sie zasnąć:-):-):-):-)
U nas bez więszkych zmian
Ika dzisiaj jak to pisze surv w trybie wyjca bo nie chciała spać i wieczorem była już taka zmęczona i śince pod oczami i świeżo nabity guz...normalnie dziecko wojny:-D
Melduję że popełniłam pierwszą dzierganą zabawkę w życiu i dumna i blada jestem..oszywiście się pochwaliłam na zamkniętym:-)
w planach kolejne, kiedy nie wiem /....bo to tylko od Jaśnie Pana zależy..no ale może uda mi się zrobić coś potajemnie przed iką i dolączyć do aniolkowego prezentu.
Bo z głową kota chodziła od kilku dni i tuliła :-D:-D:-D:-D i oddać nie chciała
dobra idę spać
dobranoc

acha przypomniało mi się.....Kamu...wow...ale dzielna jesteś:-):-):-):-):-)

Witam !
a złobek fajowy:tak:niedoczytałam tylko ile sobie życzą??

600zł czesne plus 12zł za dzień wyżywienie:tak:jak dla mnie to dużo:confused2:
Post się rozkręcasz z tym szyciem:tak::-)
Mondzi na bank będzie lepiej.No i przecież robi to dla Was!pewnie sam by chciał odpocząć a nie siedzieć przed kompem i pracować!

Ok lece bo już dzieciorki przychodzą!
miłęgo dnia!

Witam!
Madzia, nowa praca brzmi interesująco:tak:Super, że Maciuś tak pozytywnie zareagował na dzieci:tak:
Kamu, optymizm koleżanki do pozazdroszczenia. Borelioza wyleczalna, więc trzymam kciuki, żeby to było to!
Post, zaraz pędzę na zamknięty podziwiać dzieło:tak:
Surv, no piękny prezent mężyk wsprawił. Życzę szybkiego dojścia do perfekcji:tak:
Tosika, Ty szalona jesteś!:-D
Mondzi, głowa do góry!!!

dziewczynki ja na moment,
nie mam kiedy nadrabiać, net mi się spieprzył i ledwo co działa:wściekła/y:
Młoda coś się rozkłada, oby do piątku wytrzymała to w weekand ją podkuruję.
Ja też kiepsko, katar i dziś pół nocy nad kiblem spędziłam:shocked2: nie wiem co się dzieje.
z dobrych info to chyba znalazłam opiekunkę awaryjną od stycznia dla Lenki - taką co będzie przychodzic jak młoda się rozchoruje. Spotkamy się w przyszłym tyg, oby to wypaliło.
zmykam do roboty, ale czuję się fatalnie.
Madziu - wielkie gratki!!!!

Hej
Ja tylko wiatr zrobię.
Dzięki za gratulacje:tak::-)

No tak ,złobek 600zł +12 zł dzienne wyzywienie,więc za pełny miesiąc wychodzi ok 852zł.Wpisowego nie ma i od przyszłego tygodnia możemy przychodzić na ile chcemy -5 zł na godzinę wtedy liczą.
Jest jeszcze jeden taki żłobek Papatkowe Zacisze - Witaj w Papatkowym Zaciszu z tym ,że tam 700zł + 9,50 za dzienne wyżywienie,ale wpisowe aż 400zł:szok: Tylko,że 4 dzieci jest ,a to akurat lepiej ,bo w tym pierwszym narazie 17. I ten bedzie bliżej mojej pracy,zaś ten pierwszy bliżej domu.
A finansuje teściowa:tak::-):-):-),więc luz ,bo na początek chyba niewiele zarobię,stawka w ofercie jest 1600,ale mam przed świętami przyjść jeszcze dokładnie ustalić warunki finansowe,więc może będzie ciut więcej,a po okresie próbnym może też coś podskoczy.No nic trzeba od czegoś zacząć.

No i to tyle narazie,bo zbieramy się na szczepienie,a my tego niecierpieć:no::-(

Witam, z rana:-)Mala cos sie przestawila i wstaje o 8, jak dla mnie za wczesnie:tak:
Madzia wielkie gratulacje teraz juz nie bedziesz sie martwila o pieniadze:tak: A lobuzy przewaznie sa grzeczne w zlobkach lub w przedszkolach:tak:Widze ze Macek dobrze sie czuje w zlobku.
Mondzi zycze poprawy nastroju:tak:
Beaa super ze z mala juz dobrze:tak:
MamaBiN jak tam po kontroli? Biedny Kurcacek z tymi zastrzykami(ja nienawidze zastrzykow i pobierania krwi)
Pabla super ze znalazlas awaryjna opiekunke:tak: Trzymam kciuki zeby Lenka sie przez weekend wykurowala:tak:
Post zaraz lece na zamkniety zobaczyc to cudo:tak:
Kircym milego dnia w pracy:tak:
Tosika no niezle:-D
Survi super prezent

Zapomialam Wam wczesniej napisac ze tesciowa sie zaoferowala ze bedzie doplacac nam do opiekunki(super nie?)Ciesze sie bo z kasa kiepsko jeszcze opiekunka to byloby krucho:eek: Wczoraj pokupowalam czesc prezentow, jeszcze cztery i bedzie git:tak: Dzis ide do siostry G na kawusie. Musze dokonczyc obiad i spadam:tak: Jutro ide juz do pracy na noc, dobrze ze tylko na jedna:tak:

Ostatnia edycja:
Madziu WIELKIE gratulacje ,super napawde bardzo sie ciesze.Trzymam kciuki za zlobek Maciulka :tak:
Surv oby M ucho szybko sie naprwilo ale mimo wszytsko fajnie ze spedzicie troszke czasu we trojke:tak:
Tosika super ze macie nianie :tak:Z tym hehe niezly numer ale pomysl Post o kafelkach rewelka:tak::-)
Pabla.MamaBiN zdrowka dla dziewuszek:tak:
Beaa ale fajnie ze plucka Ok:tak:
Mondzi przesylam duzo optymizmu .Niedlugo swieta fajny czas napewno humor wroci.
Kamu super ze juz tak sama jezdzsz ja to bym sie bala:tak:

Ja nadal chora wczoraj w pracy myslalam ze padne dzis znowu ide na noc,masakra:wściekła/y:Wrocil R Misiek chodzil za nim krok w krok na mnie wogole nie reagowal.R zadowolony z pracy nawet milo mi sie z nim rozmawialo,ciesze sie ze stosunki miedzy nami sa w miare poprawne.:tak:Zaraz biore leki i klade sie do lozka troszke wygrzac bo dzis na nocy padne..Aha bylam dzis w Ny i kupilam sobie spodnie ,bluzke i kamizelke wszytsko za zawrotna sume 9.95 :-)
Milego dnia!

Ja już po pracy:happy:
Andula może kilka dni zwolnienia żeby dojść do siebie?zdrówka!:tak:super że z R wszystko się układa:tak:no i kwota za ciuchy super!kurcze muszę się tam też wybrać:cool2:
Madzia mało płaczu na szczepieniu:tak:
Dorka no to świetnie się teściowa zaoferowała:tak:
Pabla zdrówka dla Lenki, oby jednak nic jej nie było:tak:no i oby opiekunka była ok:tak:

Spać mi się chce okropnie, chociaż dzisiaj mały przespał całą noc:tak::tak::tak:kurcze mogłoby już tak zostać:happy:muszę lecieć po jakieś spożywcze zakupy bo pustki w domu:sorry:

Miłęgo popołudnia!

reklama
Ja w pracy , nudy okropne, niby niedługo święta a mało ludzi chodzi.
Andula ale przecena u nas nie ma takich przecen w ny , albo ja na nie nie trafiam.
Madzia , żłobek faktycznie ma nie złą cenę, ale teściowa ma fajny gest.
Dorka no twoja teściowa też ma gest, miło z jej strony że się będzie dokładać do niani.
PAbla zdróweczka, a co ciebie tak często łapią takie sensacje żołądkowe , może warto było by zrobić badania.
Mam nadzieję, że z tą awaryjną nianią się uda.
Post gdzie ty znajdujesz czas jeszcze na robótki ręczne
Mondzi ja też mam ogólny dół i też czasem nie chce mi się pisać, ale pocieszam się , że będzie lepiej, musi być.

Do góry