reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

A co tu tak cichutko???:-)
Ja juz po pracy, wygłupiam się z Kubą- to mu najbardziej pasuje:-Dale uwielbiam ten jego smiech więc tak spędzamy wolny czas, a co tam uczyc to sie bedzie w przedszkolu:-p
Tosika u nas już tylko 1 drzemka obowiązuje więc może i Tosia na jedno spanko sie przestawia:tak:
Izabelka mmmmm... kręgle.... się rozmarzyłam:-Dno musze taki wypad zorganizowac bo nikt się nie ruszy:confused2:

No nic zmykam do mojego hihrającego łobuza:-p:-D:-D

reklama
Izabelka, u mnie co prawda do @@@@ daleko, ale dziś też mnie nosi....przez Potwora, co wstał o 7 i nieprzerwanie wisiał mi u nogi z przerwą na godzinną drzemkę:-( Z tej rozpaczy poczytałam o zasadach przyjmowania do żlobków...i d*** blada. Żeby mała miała choć cień szansy się dostać, musielibyśmy oboje pracować na pełny etat, być rozwiedzeni, mieszkać w baraku oraz mieć niepełnosprawne dziecko a najlepiej kilkoro:wściekła/y: I to nie żarty...takie są wymogi, tzn. ten etat, za resztę dostaje się dodatkowe punkty...pomijając już fakt, że zapisy trwają 2 tygodnie od maja do czerwca, a potem nie ma szans... przerzuciłam się na żłobki prywatne i tam wszystko ślicznie, z tym, że 5 godzin dziennie kosztuje 6 stów miesięcznie, wpisowego i wyżywienia nie licząc - ręce opadają, ale pogadam z R i dam mu do wyboru, albo moją rezygnację z pracy i zostanie przy samym sklepie, albo płatny żłobek -innej opcji nie ma, bo i tak pracę stracę, zawalając zlecenia lub je robiąc źle:-(

Dobra, dość marudzenia, ale strasznie wyjechana jestem tym buntem 1,5-roczniaka:no: Tak, że wybacz Tosika, ale raczej byś mnie do usypiania nie chciała widząc, jaki mam mord w oczach widząc marudnego dzidziusia:-p No i obyście w końcu nianię jak należy znalazły...albo też rozejrzyj się za prywatnymi żłobkami, w sumie cenowo wychodzi u nas nieco taniej niż niania na pełny etat.

Dorka, oby to jednak były tylko plotki z tymi zmianami - fakt, że nocki muszą być ciężkie, no ale w zamian masz te dni wolne;-)
Madzia, pisz, pisz o postępach, bo to jednak daje nadzieję:tak:

Dobra, mykam do roboty szybko, R zabrał mi małą z oczu na spacer, oby nie wrócili przed 21:-p

przeczytalam:-)
Dorka tak chodze na 12h od 19 -7 a w weekendy do 8 :tak:dzisiaj nocka nie lekka "ciezki " dzidzius sie urodzil i troszke nerwow bylo oczywiscie rodzina prawie z kamera na mnie wlazla i chciala wszytsko nagrywac normalnie wkurzylam sie cholernie :wściekła/y::wściekła/y:Nienawidze jak robie cos przy dziecku a rodzice zaczynaja to filmowac wiec jak mnie zobaczycie nma youtube wcale sie nie zdiwie;-)

Spalam dzis tylko 2,5h wiec troszke zmeczona jestem,dobrze ze Fisielek juz spi wiec mam troche luzu .Jutro juz idzie do przedszkola gdyz dzis caly dzien nic mu nie bylo:tak:Jutro odbieram klucze do mieszkania dla r:tak:
W piatek najpawdopodobniej ide z kumpela do kina i na picie:tak:Wiecie mam juz ochot sie upic tak najnormalniej w swiecie upic:tak:Ja z tych malo pijacych wiec az dziwnie ze tak mnie na drinkowanie wzielo.
Surv wspolczuje walki z mala oby to chwilowy kryzyz i podzielam Twoje zdanie na temat zlobka .Kilka h dziennie nalezy Ci sie jak nic wkoncu nie siedzisz i sie nie obijasz lecz prowadzisz sklep:tak:
Tosika ciesze sie ze pieprzyk to tylko pieprzyk i zgadzam sie z dziewczynami cene masakra:tak:
Olga zdrowka!
Kicrym jtez uwielbiam smiech chichoczcego Misiaka:tak:Udanego przedstawienia!
chyba wszytsko
Milego dzionka dziewczyny tzn wieczorka :-)

witam
bezczelnie zacznę od tego co u mnie
humor dalej do bani i jeszcze wkur.... maksymalne bo jak tak kilka rzeczy się nałoży to przy mojej formie psychicznej totalna masakra
dziś dla relaksu jakaś miła lektura, ale zanim to nastąpi kąpiel i usypianie

kurcze Dorka, Andula jak tak czytam o waszej pracy to szczerze podziwiam, bo te dziwne godziny pracy jakieś nieludzkie
aaa i Andula taki wypad na drinusia (nie jednego) dobrze robi:-)
sama po remoncie urżnę się coby tak do końca odreagować;-)

Surv kurcze szkoda że nie mieszkasz w katowicach:-pu nas do złobka możesz się zapisac w każdym momencie, składasz wniosek i czekasz aż przyjdzie Twoje miejsce.Pewnie, są brane pod uwagę samotne matki i rodzice oboje pracujący ale ty przecież pracujesz.nie kumam masz sobie sama świstek wystawić????śmieszne jest to dla mnie:crazy:no i jescze bardziej irytujące jest to że z Kuba do grupy chodzi dzidziuś, którego mamusia szuka pracy ale tak szuka że znaleźć nie umie a poporsostu nie chce jej sie szukać:crazy:na rozmowie z dyrekcja powiedziała że 3 miesiące (na tyle miała mieć umowe podpisaną)nie starczy jej na znalezienie pracy:szok:taki ludzie maja tupet, także przejdz sie do najbliżesz siedziby żłobkó i zapytaj osobiście:tak:
Andula ja osobiscie nie kumam takich ludzi co na porodówkę wchodza jak na plan filmowy a tym bardziej tej rodzącej bo ja bym chyba zabiła jakby mi kto z kamerą wszędzie "patrzał" no ale cóż....super że Misio juz dobrzeje:tak:

Moje dziecie juz spi, ja włanczam tv i musze nadrobic zaległości z seriali:-ptakże musze przejżec co ponagrywałam za pierdoły:-D

Spokojnej nocki!

Madzia, Surv- ślicznie maluchy zasypiają:tak: I oby tak zostało...:tak:
Surv - może jak nie żłobek to niania? Chociaż kilka godzin w tygodniu? Powinnaś troszkę odetchnąć:tak:
U nas zasypianie też trochę trwa, ale na spokojnie - Zosia przewraca się z boku na bok z 15-20 min., ale ktos z nas musi być w pokoju:tak: A jak się ja lula, to zasypia po kilku minutkach...I ja czasem lulam:eek:, ale bardzo rzadko, jak za długo zasypia i nie mam cierpliwości... u nas Zosia jak się przebudzi rano sama do nas przychodzi do wyrka i jeszcze troszkę drzemie, potem nas dręczy;-)
Izabelka - wszawica:szok: U dzieci to szybko...
Andula - drinkuj, drinkuj, trzeba się trochę wybawić...
Tosika - ale kandydatki:no:
Idę sprawdzać sprawdziany, bleee:-p

Kaja wspolczucie -ja przedwczoraj bylam testami zasypana; narazie mam z glowy-tylko chyba 1 klasa zostala :tak:
Andula kofana nalezy ci sie chwilka zapomnienia
Surv rece opadaja...ale cos bedziecie musieli postanowic,bo rzeczywiscie nie masz jak pracowac :sorry::eek:
Renia gleboki wdech i odpoczywaj
mi zostalo ugotowac pomidorowke i siadam do Hausa :tak::-D
od jutra sama z maluszkami przez 3 dni-maz na szkoleniu
jutro pieke babeczki z synkiem-ciekawe czy wyjda
chce zrobic te gotowe Oetkera -jak to sie pisze :rofl2::confused2::cool2: podobno zawsze wychodza :-p w to mi graj, bo nie umiem piec hehe
spokojnej nocky

siemka!
Surv - ja podziwiam że Ty cokolwiek robisz w domu w sensie pracy przy małej:sorry: ja obecnie nie mam szans podejsć do kompa jak młoda jest w domu i na chodzie, bo od razu jęk, krzyk i do mnie na kolana i koniec spokojnego siedzienia.
Pomyślcie o tym prywatnym żłobku....
Post - super że chrzciny się udały!!! zdjecia widziałam - Cinek jest taki przystojniak:szok::-) a Ika jaka duża panna:-)
Kicrym - Ja z Leną też sie wydurniamy tylko po powrocie ze żłobka:-) a ona teraz tak się śmiesznie śmieje:-D
Kasia, Kate - wszystkiego najlepszego z okazji Imienin!!!!
u nas ok, teściowa w koncu wyjechała, przyjedzie wprawdzie jeszcze w poniedziałek, ale tylko przenocuje i we wtorek do szpitala.
Młoda ok, dziś w żłobku pierwszy dzień od 4 tyg:szok::sorry: więc przy rozstaniu był płacz, ale potem podobno ok. Panie sie zachwycają jak ona pięknie wszystko je.
mnie głowa pęka, wzięłam prochy, poczytam jakąś gazetkę i do spanka.

Hej, jestem!
Dzięki dziewczyny za troskę - z Olgą o wiele lepiej. Teraz niech te strupy poodpadają i będzie jak tralala:tak:
Dziś otworzyli u nas pierwszą galerie. Podobno był szał pał i chyba straszna absencja w szkołach ;-) Pójdę jak tłumy sie przewalą. No i wreszcie będzie H&M:tak:Tosika, jeszcze jedną mają otwierać - może otworzyłabyś u nas swój sklep?;-)

siemka!
Surv - ja podziwiam że Ty cokolwiek robisz w domu w sensie pracy przy małej:sorry: ja obecnie nie mam szans podejsć do kompa jak młoda jest w domu i na chodzie, bo od razu jęk, krzyk i do mnie na kolana i koniec spokojnego siedzienia.

Ja też chylę czoła, bo u nas tak jak u Pabli, przy czym młoda "zwala" mnie z krzesła, bo chce siedzieć i oglądać "ciuch, ciuch":sorry:Nie ma to jak starszy brat:sorry:

Tosika, powodzenia w znalezieniu odpowiedniej niani. Ale elementy:szok:
Renia, dużo siły!!!
Andula, ludzie to faktycznie mają pomysły - od razy przypomniała mi się komedia amerykańska z Hugh Grant "Dziewięć miesięcy":-D
Izabelka, miłego Housowania;-)
Pabla, dziękuję za życzenia :-*

reklama
Witam się błyskiem, bo już sunie ku mnie ryczący potwór z jednoznacznym zamiarem wiszenia u nogi:-( Z R wczoraj nie pogadałam, bo raczył się obrazić, że warczę...jakby sobie choć dobę posiedział z małą, to myślę, że by nie tyle warczał, co siedział skulony w kącie i kiwając się powtarzał 'nienawidzę dzieci":-p

Dziś mamy szczepienie, mogliby Flo coś dosypać do strzykawki na grzeczność....:-)
I już więcej nie popiszę, bo sąsiedzi policję wezwą, że dziecko tak rozpaczliwie ryczy... - miłego dnia;-)

Do góry