reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

witam się w przelocie:-)
Zapomniałam napisać..madzia...toż to sukces..super:tak::tak::tak::tak: takie zasypianie u dziecka...bezcenne:tak::tak::tak:
My dzisiaj na szczepienie ale z młodym...ciekawe czy znowu szczepień w ośrodku nie odwołali bo coś dodzwonić się nie mogę

Młoda wczoraj chyba z godzinę marudziła przed snem...jęczała mruczała a to do niej niepodobne.wkońcu zasnęła bez interwencji rodziców i co?? nie dalej jak 3 dni temu wyszły wszystkie 4 a dzisiaj zobaczyłam prawą dolną 3:szok::szok::szok::szok::szok: nie wiem czy jest ich więcej bo do dzioba ciężko zajrzeć...jedyny sposób jest na ziewanie Cinkowe...pytam jak cinek ziewa a ona dzioba rozdziawia i wtedy szybciutko lukam

konczę śniadanko na szybcika jak zwykle ale obowiązkowo przy kompie...dwa w jednym:-)
to miłego dnia

no i wlasnie sie dodzwoniłasm..szczepien nie ma bo duzo chorych
ciekawe kiedy sie zaszczepimy

reklama
Witam i ja:happy:
Ja juz po pracy, zaraz cos zjem i jedziemy z M po małego i jedziemy do "szóstego zmysłu" po staniczek dla mnie:tak:juz się nastawiłam że nic więcej nie kupię bo ceny tam maja z kosmosu a w obecenj sytuacji to cięzko jest:-:)-(
Surv no ja też chyle czoła jak można cały dzień z dzieckiem byc i jeszcze przed kompem pracowac czyli sie skupic.R cie powienien po nogach całować:tak:mój M dopiero teraz widzi jaka to praca przy dziecku jak Kube odbiera ze żłobka i jest z nim dopóki ja nie wroce z pracy:-p
Kasia super że Olga ma się lepiej:tak:no to teraz będziesz szalec w H&M u mnie są super spodnie przecenione na takiech przedszkolaków za 30zł, nawet się zastanawiałam czy Kubie nie kupic ale M mnie pokierował na dobra drogę:-p:-D:-D
Post no nieźle Ika Cinka nasladuje:-D:-D
Pabla super że Lenka tak ładnie wcina:tak:Kuba je fajnie ale tylko obiady no i jak jest na śniadaniu, ale podwieczorków nie chce, jak jest galaretka albo kisiel to nawet nie chwyci:szok:
Kaja i co, posprawdzałaś?:-p

U nas w przedszkolu chorują na całego, szkoda że nie w mojej grupie:-pw starszakach 6 dzieci:szok:u mnie 14:-p
No to miłego dnia!

witajcie babeczki:-)
wreszcie chwila dla siebie;-) mała poszła spać, załatwiłam wszysstkie niezbędne sprawy "na wczoraj" i mogę się delektować drugą w dniu dzisiejszym kawusią:tak: to nic, ze ogólny syf w domu jest, prasowanie już nóżek dostalo i wychodzi z szafy:-p perspektyw na nianie i panią do sprzątania brak:-( ale cóż tam damy rady..chyba:sorry:
Surv ja też chylę czoła do Ciebie:tak: osobiście nie podołałabym takiemy wyzwaniu:szok: co innego wykonać przy dzieciorku pare telefonów, a co innego siedzieć nad dokumentem ze świerzym umysłem i dzieciorkiem u nogi:szok: jesteś wielka:tak:
co do żłobka to ja chyba raczej nie wchodzi mi w opcję:no:ponieważ ja potrzebuje mieć czas na swoje sprawy gdzieś pare godzin dziennie i to nie codziennie i chyba bym psychicznie źle sie czuła, że wysyłam codziennie dziecko do przedszkola, a sama się obijam:-p aczkolwiek niewiem czy takie żłobki nie mają opcji, pare godzin na dwa-trzy dni????
Kic właśnie mi przypomniałaś, ze właśnie stanik muszę kupić;-) bo ogólnie coś mnie cyce powiększyły od porodu i pomimo zaprzestania karmienia spaść (na cale szczęście:-p) nie chcą:shocked2: (yes yes yes):-D:-D:-D:-D nie jest może to zawrotny wymiar ale przy przed ciążowym AA to normalnie balony:-p:-p:-p:-p
Post Ty to masz pomysła:-D:-D:-D:-D
Kasia a ile macie mieszkańców?? i to jedyne centrum jest? ;-):cool2: już mi coś łazi po głowie:rofl2: no to pewnie dzisiaj będzie pełne prezentacja twooich zdobyczy :-p czekamy na fotki:-)
Iza ja mam fajny przepis na muffinki, które zawsze wyjda;-)
Pabla no i super, jak Lenka ma apetyt to znaczy, że wszystko już się unormowało:tak: no i napewno Lenka swój limit przeziębień na ten rok wyczerpala:tak:
a ja dzisiaj idę ze swoim synkiem na Księżyc w nowiu:-) miałam iść z koleżanką, ale moje dzieccie baaardzo chcialo (podobno dużo jego kolegów na to poszlo/pojdzie) - nie sądzilam, że takie małe szkraby też się tym filmem fascynują:eek:
acha dziewczyny czy Wy juz dawałyscie swoim dzieciorkom owoce morza?? bo my ogolnie w domu to uwielbiamy owoce morza, suhi ale niewiem czy Tosi juz mogę dawać???

Witam szybko. Mala zasnela a ja zaraz do niej sie przylaczam. Spalam 2,5 godzi, musze troszke dospac:tak:
Tosika ja bym nie dawala owocow morza, nawet nie wiem od ilu lat dzieci moga? U nas nie jemy owocow morze(chyba ze moja siostra cos przywiezie z Wloch:tak:),ja ogolnie nie lubie. Powodzenia w szykaniu niani i pani do sprzatania:tak:
Survi ja tez Cie podziwiam. Teraz jeszcze doszedl Ci sklep to juz wogole brak czasu:tak:A jak spodkanie z kolezanka,jak sie Flo zachowywala?
Post fajny pomysl na zagladanie do buzi:-DJa biore Misie na kolana i ja laskocze(dzis wlasnie zrobilam przeglad paszczy i wychodz 2 gorne 3:tak:)
Kic owocnych zakupow:tak:Faceci nie wiedza jak ciezko jest sie opiekowac dziecmi dopuki sami tego nie zrobia:tak:
Pabla i jak tam Lenka w zlobku? Super ze juz z nia lepiej:tak:
Iza milego gotowania z synkiem.Zdrowka dla Werci:tak:
Kasia dobrze ze z Olga juz lepiej:tak:Milych zakupow zycze:tak:
Andula fajnie ze Mis wraca do przedszkola:tak:
Ale sie rozpisalam:eek:Mialam tylko wiatr zrobic a tu:eek:Zmiany maja na m pozmieniac bo za duzo kombinuja ze zwolnieniami lekarskimi. Wezma dwa dni zwolnienia i nie ma ich tydzien w pracy:tak:
Dzis przyszlam rano z pracy a mala w najlepsze nie spala:szok: G mowil ze od 3 nie spala. Wiec czekalam az zasnie. Mam nadzieje ze to przez zeby a nie nic innego:tak: Dobra spadam

Witajcie dopiero wrocilam:tak:
Rano przyjechal po mnie R (jest dwa dni w szczecinie) w pieknym bukietem roz z okazji 11 lat zdziwilam sie bardzo i tak jakos serce zabolalo ale ja juz decyzje podjelam i zadne kwiatki,sratki jej nie zmienia:tak:Mieszkanie bardzo fajne i troche mimo wszytsko zal ze razem nie bedziemy go urzadzac ja ciagle u mamy i meczyc mnei to troche zaczyna...trudno sama sobie takie zycie sprezentowalam...
Bylam na zakupach kupilam malemu dwa komplety poscieli i zabawke pod poduszke.
Kiedys kupilam mu takiego ziemniaka i bardzo mu sie podobal wiec dokupilam 3 inne wzory tylko mniejsze
PLAYSKOOL PAN BULWA ZIEMNIAK MARYNARZ DO KĄPIELI (825915809) - Aukcje internetowe Allegro

Bylam u kumpeli pogadalysmy troszke i wrocilam do domu ,zaraz jednak ide po Michala ,wiec niby dzien wolny a zalatwiania masa:tak:
Wieczorem postaram sie poodpisywac a teraz ide cos zjesc bo nic dzis nie jadlam :tak:

czesc
ja tylko wpadlam bo zrobilismy te babki i stygna; mala wisi na nodze a ja zajzalam czy nadgodziny wyplacili i SZOK zarobilam 1000 zł :szok: i maz sie dziwi,ze ja na nic sily nie mam :shocked2::cool2:
poczytam jak tylko mala mnie odczepi,a raczej moja noge
Tosika napisz przepis :tak:
Surv kurcze,moze zostaw meza na 1 dzien samego? moze troszke zrozumie...
Post no widzisz, matko tyle zebow naraz? jak Zuzka Julii; biedne dzieci
wlasnie wysypalam worek zabawek malej-schowalam 3 tyg temu i mala sie bawi ihhihihiihhiihi chwilka na kawe chociaz
Kicrym moje dzieci juz wrocily do szkoly-dzisiaj tylko 1 nie bylo; mielismy Andrzejki klasowe-ALE SAJGON; najwazniejsze,ze sie podobalo :)
Kasiu mojej niedawno ostatni slad zniknal z cialka- po 11 miesiacach-dlugo trzymalo,bo miala duze bidna; oby Oldze szybko zeszlo

Ostatnia edycja:
Witajcie!

My znów u rodziców,bo atmosfera przedegzaminowa w domu.K sie uczy,ale jęczy,że nic nie umie:crazy: Z Maćkiem sobie nie radzę,bo ciągle do K łazi i mu przeszkadza,więc koczujemy u dziadków.Zobaczymy jak mu jutro pójdzie.

Przedwczoraj tak sie cieszyłam,że mały zasnął w aucie i juz śpi na dobre,po czym syrena sie włączyła i przez ponad godzine wyła (szok ,że teściówka nie przyleciała:-p,ale pewnie pod drzwiami nasłuchiwała:ninja2:) i ani w łóżeczku,ani na rękach jedynie sie w łózku u nas uspokoił,chciałam wynieśc do łóżeczka to znów krzyk i nie było wyjścia musiał spać ze mną,a K w drugim pokoju:sorry: I przechytrzyła nas mała menda,bo jak juz mu odpuściłam i leżał ze mną,to zaczął sie tak chichrac niby przez sen,ale jak ja sie zaczynałam śmiać to on też ,jakby rozumiał:szok: Ale jak się zapytałam jak robi konik:sorry: to nie zakumał,więc chyba spał.

Dzisiaj znów mnie młody zadziwił,bo kładłam spać po obiedzie u rodziców i na żywca wyszłam z pokoju ,zwykle tez wychodzę,ale jest ciemno i młody nie widzi,a dzisiaj widział i nic sobie z tego nie zrobił,postał chwile ,a jak po 5 min weszłam to juz leżał i usypiał:tak::-)

Renia łączę sie z Toba w bólu.Powiem ci ,że ja juz od dłuższego czasu mam taki podły nastrój,az mnie to w kurza,bo w ogóle jakos nie mam w sobie radości,tylko mnie wszystko dołuje i denerwuje,mam wszystkiego dość i siebie przez to równiez:sorry: Jakas taka zmęczona i nie do życia jestem,i wkurza mnie to niemiłosiernie:crazy:

Tosika może młoda zmienia swój tryb i potrzebuje juz tylko jedenj drzemki? Podobno ok 15 m-ca dzieci przechodzą taka zmiane i u nas tak by sie zgadzało. A z tym spaniem nocnym to tez macie szopki:sorry: Życzę coby sie niania porządna znalazła,bo ta śmierdząca petami -bleee:no:

Survivor ja tez jestem pełna podziwu,że dajesz z tym wszystkim rade:tak: Ja sobie w sumie nie wyobrażam pracować z młodym u nogi,bo cwaniak podchodzi i mi komputer wyłącza i tyle:-p Jedyne co ,to moge wieczorem coś porobic i jak on spi.

Kasia super,że Oldze przechodzi.Ale sie bidula umęczyła:-( Jeszcze troche i bedzie git.

Kicrym pochwal sie zakupami,bo cos mi sie wydaje,że na staniczku się nie skończyło:laugh2:

Iza babeczki powiadasz:-p Niezła sumka za nadgodziny:tak:

Andula silna babka jesteś,jestem pełna podziwu,że nie pękasz i trzymasz się swojego postanowienia,choc R sie stara,tylko czy aby nie jest to mydlenie oczu?.Ja tez bym sie chętnie na drinka urwała i to niejednego,ale nie mam z kim:sorry:,wszystkie kumpele dzieciate i smyków póki co nie zostawia,Maciek z nich najstarszy.

Kicrym pochwal sie zakupami,bo cos mi sie wydaje,że na staniczku się nie skończyło:laugh2:

Madzia No jakbys zgadła:zawstydzona/y::zawstydzona/y:kupiłam dwa staniczki i dwie pary spodni w BS:tak::tak:już nie pisze ile wydałam:cool2::cool2::cool2::cool2:no nic urodziny za niedługo to juz prezenty mam:-p
Izabelka no super kwota za nadgodziny:tak::tak:
Andula ale fajna zabawka:tak:może Kubcio by tez taką dostał od Mikołaja:-p
Tosika ale przeciez nie musisz małej dziennie do żłobka posyłać, dasz wtedy kiedy będziesz potrezbiowac i tyle:tak:

Musze leciec bo wyjec wyje, przespał się w aucie i jest rozbudzony:confused2:

reklama
Post przeczytałam co za potworność, aż mi ciśnienie rosło jak to czytałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U nas cholewcia Maks znowu dziś gorączka, wieczorem już nie miał i szalał na całego , ale jutro znowu do lekarza.
Madzia życz powodzenia K, na pewno zda:)
Andula twarda jesteś, tylko cie podziwiać nie jedna by zmiękła na widok kwiatów, jesteś wielka:)
Tosika powodzenia w szukaniu opiekunki.
Kicrym fajnie że zakupy udane

Do góry