reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

dzień dobry moje panie:-)
zapewne już nie śpicie (boż to już środek dnia:-p) ja wpadam tylko się przywitać, bo lecę zaraz do przychodni onkologicznej.
Jesiuuuu jaka u nas wichura jest:szok::szok::szok::szok: i do tego jeszcze deszcz brrrrrr.... normalnie tylko w domu siedzieć:no:

reklama
U nas też wichura i tak jakoś dziwnie, jak na przedwiośniu... nienawidzę takiej pogody, bo chodzę poddenerwowana, słabo mi od serca i czuję się generalnie jak na 10 minut przed końcem świata:-p

Tosika, a Ty czemu do onkologicznej? Coś się dzieje??

U nas ze spaniem ciut lepiej, o tyle, że wczoraj Mała zasnęła po 22, ale przynajmniej bez ryków, uciekania z łóżka etc....zaraz w związku z tym jako wstrętny obozowy kapo idę ją budzić, żeby znowu nie spała do 10:-p Dziś do Florki koleżanka przychodzi, ale się trochę boję jak to będzie, jak ona ostatnio taka na inne dzieci cięta...

Madzia, pamiętam o mailu do Ciebie, ale to jeszcze chwilkę, bo mnie przywaliło robotą:-( Ale super, że Maciusiowi tak gładko nauka spania poszła....to daje nadzieję, ze jest to wykonalne;-)

Liwus, widzę, że biznes ruszył od razu z kopyta - super, oby tak dalej...tylko jeszcze więcej:tak::tak:

Andula, jak mały - przeszło mu?

Nic, idę budzić potwora.... miłego dnia!:tak:

Heja!
Nigdy nie rozumiałam jednej z kobiet u nas pracujących, która przed operacją strasznie się bała, że się nie obudzi. Ja wtedy na myśl o operacji bałam się bólu i całej tej szpitalnej otoczki.
Ale po tym, co się działo na tej nieszczęsnej cesarce, to chyba bałabym się tylko tego czy anestozjolodzy dadzą sobie radę. Pewnie żeby to pojąć trzeba przez to przejść. Nie potrafię zapomnieć, że nie mogłam złapać powietrza, dusiłam się na żywca, a kobieta zmieniała ciśnieniomierz z jednej ręki na drugą, licząc na to, że to jakaś pomyłka. I ja tam w sumie mogłabym umrzeć, ale tak małe dzieci bez matki :-(

Zobaczę co powie doktorek. Ale to dopiero za miesiąc. Na chwilę obecną dupka mi trochę odżyła i chętnie bym z domku wyszła... Ale bez dzieci, bo z nimi póki co sobie nie dam rady... ;-) (no przecież Julii nie podniosę, nie?)

Liwus, brawo! Będą ludzie kupować. Sama się zastanawiałam nad takim materacem kiedyś.

Madzia, ależ miło się czyta takie zasypianiowe relacje. Super.

Andula, jak tam?

Magdzik, do wakacji coraz bliżej... Buziaki dla pytającej córy.

Tosika, po co taka poradnia? Co jest?

A mój Tymi dzisiaj oznajmił, że jak będę taka udarta, to on sobie pójdzie. Uwielbiam neologizmy dziecięce.

Czesc,my dzis pobudka o 7.30:wściekła/y: Mala chyba wiatr obudzil, przez chwile tak wialo ze myslalam ze to jakas traba powietrzna;-)
Madzia brawo dla Maciusia:tak: Dzieci potrafia zaskakiwac:tak:A co do opiekunki jak jest zaradna to sobie pradzi z Mackiem:tak:
Liwus trzymam kciuki oby ludzie tak dalej kupowali materace:tak:
Tosika a po co idziesz do poradni onkologicznej?
Mondzi MŻ to dieta miej zrej;-)Ja musze dalej zaczac ja stosowac bo daje efekty:tak: I jedzenie do 18-tej, czyli bez kolacji:tak: Tez nie lubie odmawiac sobie slodyzy i innych pysznosci:tak: Ale mialas przezycia pod czas porodu:szok: Tymi niezle sobie wymyslil:-D
Magdzik jestesmy z Toba, buziaki dla Julki:tak:Jakbym pracowala codziennie tez bym nie miala czasu zeby usiasc do kompa:tak:
Andula jak tam Misiek, lepiej?
Survi milej zabawy dla Florki. Moze bedzie sie dobrze bawic z kolezanka:tak:
Dzis ide na noc do pracy, nic mi sie nie chce. Ciekawe kiedy mala padnie. Rano zaczelam jej dawac mleko z niekapka, ale miala karpika na buzi:laugh2:Na poczatku nie wiedziala o co chodzi z samego rana mama daje jej herbatke?:-D
Milego dnia zycze dziewczyny!

Dzien dobry:-)
Przeczytalam:-)
Dorka bony kurcze super i sumka calkiem spora u mnie nic nie bedzie jedynie paczki dla dzieci ale powyzej 2lat:wściekła/y:
Mondzi ja to bym sie najbardziej bala ze znieczulenie nie zadziala i "pokroja"mnie na zywac {raz juz cos takiego widzialam:wściekła/y::szok::szok:)
Madziu ale super sie Maciej spisal:tak:
Tosika dobrze ze laska zrezygnowala teraz niz po czasie jak Tosienka juz by ja polubila ,tylko niestety wszystko znowu na Twojej glowie:tak:
Pabla witaj po przerwie :tak:
Surv dobrze ze spanko sie poprawilo:tak:
Miska ostatni raz przebieralam o 24 do tej pory pieluszki czyste i nie wymiotuje zaprowadzilam go do przedszkola z nadzieje ze to juz konec brzuszkowych"rewelacji".Dzis ide do pracy na noc nie chce mi sie cholernie.Milego dzionak !:-)

jestem i ja
normalnie zawierucha za oknem i w domu i jeszcze robie ją na BB
remonty trwają mimo białej flagi jaką wywiesiłam :-p
przeczytałam was ale nie poodpisuję bo już znikam
Kamu dzięki za info;-)
miłego dnia
zrówka dla wszystkich chorowitków

Witam i ja:happy:
Ja już po pracy:happy:

u mnie nic nie bedzie jedynie paczki dla dzieci ale powyzej 2lat:wściekła/y:
Andula to jest nie prawne, bo kwalifikuje się do dyskryminacji:tak:ja jak jeszcze nie miałam dziecka a byłam w komisji to walczyłam o to żeby wszystkie dzieci dostały paczki.Argumenty były takie że niby te dzieci i tak nie wiedzą co dostają ale paczka to paczka i należy się dla wszystkich:tak:
Liwus gratulacje, oby tak dalej:tak:
Magdzik buziak dla małej pytalskiej:tak::-)
Mondzi:-D:-D:-Dniezły Tymi:-D
Madzix wypełniłam:tak:

u nas pogoda okropna, wieje i leje:crazy:nocka też okropna była mały non stop się budził i ryczał:-(najchętniej bym sie położyła spać:-p

miłęgo dnia!

boze jak ja Was kocham;-) chociaż Wy sie o mnie martwicie;-) a ja d**** wolowa, ze nie wytlumaczyłam po co idę:no: otóż moja koleżanka superowa (zresztą też na bb poznana, tylko z sierpniowek) zapisała mnie na wizytę jakiś czas temu, bo jej smęcilam, ze musze sobie brodawkę?pieprzyk?narośl? - niewiem gdzie to zaklasyfikować;-) z noska usunąć:-p chcialam to pare lat temu już zrobić, ale pani dermatolog na wizycie powiedziala, ze przecież po co, to takie urokliwe:szok::sorry: no ale to "coś" urokliwego od jakiegoś czasu jakby mnie podroslo?:confused2: i za pare lat bym wygladala jak Kunegunda 1:-p no i dzisiaj onkolog obejrzał i powiedział, że to jest typowa kosmetyka, nie ma broń boże jakiś komórek nowotworowych i ogólnie pod nfz to nie podlega:cool: (a wyobraźcie sobie, ze płacę podwójne składki zdrowotne:confused2::crazy:) no i tym sposobem polecil mi "cudownego" chirurga plastyka, który do nicg wpada raz w m-cu i zajmuje się takimi sprawami, i w ogole, ze jest to super-hiper gość ale też super-hiper kosi:sorry: i tak wg tego co gadal przeliczyłam, ze za wycięcie tego a"ala pieprzyka weźmie uwaga ok 2tys:szok::szok::szok::szok::szok: chyba by mnie pogieło tyle płacić za coś takiego:no: znajdę tu naszego olsztyńskiego specjaliste, który może 300 weźmie i tyż ładnie bedzie:-p ale oczywiście poczułam pewien niedosyt i zaczęłam po kolei pokazyważ wszystkie pieprzyki :rofl2: na zasadzie: a zobaczy pan tu na szyi- groźny? albo tu na ramienieu :-p i tym sposobem znalazł dr jednego pieprzyka na plecach, też kosmetyka ale "podlegającego" NFZ towi;-)
za raz przychodzi nowa kandydatka, trzymajcie kciuki;-) aczkolwiek przez telkefon miała głos typu; CZEGO:wściekła/y:...aż sie boje:szok:
Surv będzie dobrze:tak: Florcia musi najpierw obadać, sprawdzić ;-) teraz na przyjaźń trzeba zasłużyć:-p
Dorka kurcze ale niezłe bony dostaniecie:szok::szok::szok: u nas to zawsze maks było z 200 zł:-( no ale to urząd tp czego wyymagać:-p
Kic ja pamietam, że jak Korni byl mallutki (miał z 3 m-c) to u mojego M w pracy też była dluga batalia na komisji socjalnej czy przyznać mu paczkę, czy nie:wściekła/y: w koncu maly dostał, po tak zwanej znajomosci:sorry::no: to wszystko zależy od regulaminu zakladowego, który ustalają pracownicy (a w rzeczywistości szef:no:)
Andula rzeczywiście gruszki są ciężko strawne, a szczegolnie skórka:no: no ale dobrze, ze już oki:tak:
Renia działaj, ddziałaj bo my tu ciekawe efektu:-)
Mondzi a o co biega z Twoim porodem???:shocked2: czemu miałaś takie problemy z oddychaniem????
oo ktos dzwoni, to pewnie potencjalna niani;-)

Andula ja tez ide na noc do pracy i tez mi sie nie chce:-(tez chodzisz na 12godizn? Dobrze ze z Misiem juz lepiej. U nas jest zabawa choinkowa z paczkami (okolo lutego pewnie bedzie:tak:), u nas sa paczki dla dzieci od 0-14lat:tak:
Tosika dobrze ze brodawka niegrozna:tak:Trzymam kciuki zeby nowa niania byla lepsza:tak:
Kic u nas pogoda podobna:crazy:
Renia to juz niedlugo bedziesz miala ladny domek po remoncie:tak:
Mala wlasnie udala sie na drzemke a ja ide zaraz w jej slady:tak:

reklama
Hej! a co tu tak cicho????

DOrka, Andula współczuje tych nocek, a ja narzekam na zmienę od 6:zawstydzona/y:
Tsoika super że to niegroźne brodawki, ale ta cena:szok::szok:ciekawe czym się charakteryzuje ta na nfz;-):-D

Spokojnej nocki!

Do góry