reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

KATE - najgorsze sa pierwsze dni:tak: A co Antka, to nawet może nie zauważyć, że Ciebie nie ma:-D Tak jest z Zosią :confused: Powodzenia!
My mamy wielki kłopot - mała miała troszkę czerwone psitkę i na zgięciach nóżek, smarowałam jej, a dziś ma krwisto czerwone:szok: I to chyba już nie odparzenia, a pieluszkowe zapalenie skóry:baffled: To przez M., bo rano chce się wysypiać i mała po obudzeniu długo bawi sie w łóżeczku w nocnej pieluszce:no: No i jak jej ulżyć? Mama dzis wietrzyła ją,a ja wykąpałam w krochmalu! Ale pierwszy raz coś takiego widziałam:baffled: Strasznie wygląda...

reklama
hej wieczorkiem
nareszcie nie padam na twarz :-) wszyscy spia ;-) glowa nie boli, ucho dalej zatkane- u nas sie nawet prywatnie na wizyte czeka dluuugo :confused: zobaczymy jak pojdzie; obejrzalam tez Hausa-lubie go :-p i teraz jednym uchem slucham Eurowizji- drugie zatkane hehe :-):-):-) i objadam sie salatka; juz pekam ale nie moge przestac, jak zrobie to masakra chodze i podjadam :sorry2: z fetą mmmmmmmmmmmmm
zycze spokojnej nocy
jak tam,maluchy spia??

Dzieki Kate za wskazówki . W takim razie wybiorę sie do UP i się dopytam :happy2:
Ja się w sumei ciesze z tego stażu ale czy pacjenci ..Jak zobaczycie któregos razu nagłówki w gazetach że sta zystka dobiła(połamała) pacjenta to znaczy że to ja ..hehe... No zobaczymy jak to będzie. Póki co mam czas żeby się nastawić odpowiednio :-D

Zuzu, Florciu - wszystkiego najsłodszego z okazji kolejnego miesiąca
my dziś zaliczyliśmy spacerek po śniadanku i moje dziecię spało 1,5h więc chyba muszę praktykować te nowości:-)
byliśmy też u kuzyna Tymcia na 5 urodzinach
Tymi jak zwykle świetnie się bawił - normalnie imprezowicz rośnie :tak:
teraz mam nadzieję będzie ładnie spał bo tyle wrażeń jakieś nowe ciocie, wujki;-)
stażystki powodzenia!!!!
beaa oby z maleńką było już tylko lepiej :blink:
Pearl u nas sprzątanie w szafkach też jest hitem i puszeczki po piwku są jak najbardziej cool;-)

Witam. Uff przeczytalam wszystko:-)
Zu,Florka wszystkiego najlepszego z okazji kolejnej miesiecznicy
Post super zyczonka dla dziewczynek.
Kachna wspolczuje przezyc,oby z mala choroby poszly jak najdalej od Was:tak:
Kate powodzenia jutro na stazu. Pewnie nie zauwazysz a juz bedziesz z powrotem z Antoniem:tak:Michalina tez nie placze jak wychodze, ale jak wracam to widac ze sie cieszy:tak:
Liwka powodzenia w zalatwianiu formalnosci:tak:
Beaa dobrze ze z mala juz lepiej.Oj Ci faceci taka ich natura:blink:
Tosika ja tez dostalam zelazo w syropie nazywa sie Ferrum Lek na recepte, malej bardzo smakowalo. Prosimy o zdjecia makijazu:tak:
Pearl u nas tez mala "sprzata" w szufladach i na polkach:-)
Izabelka, Andula kolezanka byla ostatnio u neurologa z bolami migrenowymi i on mowil ze po ciazy mozna mieci mocniejsze migreny i zestrze. Przepisal jej jakies tabletki(nie pamietam nazwy) ma je brac przez miesiac i ma niby jej calkowice przejsc migrena:shocked2: Mam zamiar tez sie wybrac do neurologa i jeszcze zabrac Sebe bo on tez ma migrny:baffled:
Survi wspolczuje z tym pobieraniem moczu. A co na rechobilitacji? Napisz co i jak.
Kasia nie upij sie tymi %. Ja tez po dlugim czesie jak wypilam piwko to sie delektowalam:-D Moja tesciowa Zoska i jutro tez idziemy na imprezke:tak:
Sorry ze sie tak rozpisalam.Dzis bylismy w Gdansku u alergologa z mala i okazalo sie ze juz mamy jej wprowadzac nabial.Pani alergolog powiedziala ze nic jej nie bedzie i mamy po trochu jej dawac.:tak:

no i szlag mnie trafil bo napisłam mega długiego posta i mi go wcięło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
to napiszę tylko najważniejsze
Florcia, Zu wszyskiego najcudniejszego i najpiękniejszego:-):-):-):-):-)
Liwus wielkie gratulacjeeeeeeeee!!! Mogę być twoją pierwszą pacjentką-królikiem doświadczalnym:-p
Kate kciuki trzymam :tak: a malym sie nie przejmuj - babcia mu tak dogodzi, ze nawet nie zauważy, że mamy nie ma:tak:
Beaa dobrze, że z malutką lepiej:tak:
a ja donoszę, że mam makijaż wykonany ( na brwiach na razie) poźniiej pójdą usta;-) na razie zdjęc nie wkleję, bo czarownica przy mnie jest ładniejsza:szok: a to za sprawą jebut twoja mać mocnego pigmentu, ktory podobno z dnia na dzien ma być jaśnieszy:tak: (mam nadzieję:-p) dlatego też moich charaktrystycznym atrybutem są teraz przeciwsloneczne okulary (noszone nawet o godz.22giieej:-p;-))

No i znowu pierwsza:-p Młoda śpi, M nie obudził, a mnei i tak poderwało o 6 rano:wściekła/y: Powoli zaczynam tracic nadzieję, n awyspanie się przed 2020r. no chyba, że znowu wyrwiemy się z siostrą na weekend na odsypianie:-)

Kasia i jak skutki spożycia? Mnie obecnie już te laboratoryjne ilości alkoholu, na które sobie pozwalam wprawiają w szampański nastrój, więc po całym piwie pewnie bym pod stół spadła:-D

Kaja, a nie zmienialiście rodzaju pieluch czasem? Florka tak miała, jak zaczęłam jej stosować pampersy z aloesem... nie bardzo wiem, co jeszcze oprócz standardowych środków może pomóc, może rzeczywiście wietrzenie plus pieluchy tetrowe?

Izabelka, no grunt że nie boli -moze organizm ma dość wrzasku szkolnych dzieciaków i tym mało subtelnym sposobem dopomina się wakacji?:-)

Liwus, super, że załatwiłaś sobie staż! Dziewczyny dobrze piszą, Adasia pewnie nie ruszy, że mama do pracy chodzi, to Tobie będzie trudniej pępowinę odciąć;-) Ale i tak warto, i odetchniesz trochę od nocników i kaszek, no i zawsze jakieś pieniądze to są:tak:

Kate, no to dzisiaj kciuki mocno zaciśnięte! M naturalnie, że wściekły - żona mu się spod buta finansowego uwalnia:-p No i skoro taki zazdrośnik, to na pewno już wizualizuje te tabuny przystojnych facetów adorujących Cię w drodze do pracy:-)

Renia, zazdroszczę towarzyskiego dziecka:tak: Moje towarzystwo lubi głównie z daleka, najbardziej preferowana przez nią opcja przyjęcia, to wszyscy kotłujący się gdzieś w oddali, a mała Florka na kupie zabawek wyłudzonych na melancholijne spojrzenie siedzi sobie w kaciku i spokojnie je ogląda:-p

Misia, no to teraz mozesz się jogurcikami i serkami objadać:-)

Tosika, a Tosia się kruczoczarnych brwi nie przestraszyła?:-D Ale to chyba tak jak i z henną, pigment musi się trochę wytrzeć, żeby kolor naturalny osiągnąć, a oszczędność czasu przy codziennym malowaniu - bezcenna:tak:

My dziś planujemy iść po kolejne zakupy na urodziny licznych dzieciaków, o ile mała zachowa wczorajszy szampański humor. Wydaje mi się, że ostatnie marudy to jednak przez zęby, bo trójki już się prawie przebiły, a ona strasznie w nich paluszkami grzebie:baffled: Pobieranie moczu odkładamy na poniedziałek, dość było stresów w tym tygodniu:tak:

Ikusiu, nasz ksieżycu w pełni:-) Zyczymy pociechy z rodziców, żeby pozwalali robić samodzielnie zakupy, nie kazali na brzuchu leżeć (sami niech sobie leżą, to zobaczą jak to jest:-p) no i urodzili Ci fajnego Łucjanka do zabawy:tak::tak:

Misiu, życzymy, żeby uśmiech nigdy nie znikał z Twojej radosnej buźki no i żeby mama pozwoliła czasem w szufladach pogrzebać i na półkę wejść:-)

Adasiu, Tobie życzymy żeby się rodzicom ta straszna pralka zepsuła i Cię nie straszyła i żebyś za mamą w pracy nie tęsknił:tak:

Maksiu, Ciebie nam mama mało pokazuje, ale pamietamy, że jesteś niezwykle przystojnym chłopakiem i mieszkasz blisko nas, więc życzymy Ci zachowania olśniewającej urody, a w przyszłości może jakiejś fajnej narzeczonej z Wrocka:-)

Ostatnia edycja:
Witam druga:-)
Kaja ja dużo Kubusiowi wietrzyłam, zresztą teraz rano biega sobie bez pampersa bo lubi:tak:no i sudcrem u nsa bardzo pomaga:tak:ale jak strasznie wygląda to może do lekarza się przejdź
Renia super że urodzinki udane:tak:
Kasia na zdrówko!:-D
KATE trzymam kciuki za ten pierwszy dzień:tak:
Liwus dasz rade!:tak:
Ika, Misia, Adasiu i Maksiu wszystkiego najlepszego z okazji ukonczenia kolejnego miesiaca!!!!

reklama
Ika, Misia, Adasiu i Maksiu wszystkiego dobrego na kolejną miesięcznicę
ledwo zipię nocka taka sobie - Tymi z tym swoim wierceniem mnie wybudza bo co chwilę słyszę jak wali ręką, nogą, głową w szczebelki
a nad ranem to tak mnie wygniecie jak juz razem śpimy, że normalnie piersi jak posiniaczone
miłego słonecznego dnia:-)

Do góry