reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Ika, Misia, Adasiu i Maksiu wszystkiego najlepszego z okazji ukonczenia kolejnego miesiaca!!!!

Widzę, że ja też jestem jedna z pierwszych. M. śpi, sama musiałam wstać Karolkę nakarmić, a ta zamiast spać dalej to rajcuje na całego. Szuka czegoś w buzi, może znowu coś wykiełkuje.

Kate, będzie dobrze. Też trzymamy kciuki, ale co tam. Będzie git.

Kaja, Karolka kiedyś też miała bardzo mocne odparzenie, aż rany. To przez kupki jakie kiedyś robiła, bo miała bakterie jelitową i wystarczył moment już już ranki na pupce. Polecam oprócz wietrzenia oczywiści, które jest nieodzowne, wodny roztwór fioletu gencjalnowego (potocznie piochtanina na wodzie). Dostępna w aptece bez recepty i nawet niedrogo. Poza tym myj na razie pupkę szrym mydłęm i wodą by jak najmniej podrażniać. No i oczywiście sprawdź czy to nie uczulenie na pieluchy lub chusteczki do pupki.

reklama
To i ja się witam...
Renia - fajnie że Tymi towarzystki, co do wiercenia w nocy u nas podobnie - dziś od 02:00 do chyba przeszło 03:00 się walała po łóżku, w końcu padła twarzą w materac i sie uspokoiła:-)
Kate - Housik obejrzany:-D i myślę o Tobie dziś, na pewno będzie dobrze!!
Liwka - super że Tobie udało się załatwic staż!!
Kaja - u nas tylko raz było tak mocno, więc kąpałam w krochmalu, dużo wietrzyłam i smarowałam sudocremem - mam nadzieję że przejdzie.
Surv - udanych zakupów!! Florka na pewno będzie grzeczna!
Tosika - ogromnie ciekawa jestem jak wyglądasz!!!

u nas ok, po sniadanku jesteśmy, ja dużym, Lenka malutkim:-) Ona teraz oczywiście próbuje rozbroić kino domowe, ja na BB. Zaraz muszę na jakieś zakupki lecieć.

IKA, ADAŚ, MAKSIU, MISIA - MOC CAŁUSÓW !!!!!

I ja się witam,
Wczoraj nie zabalowałam, bo wypiłam tylko małe piwko, ale smaczne było:tak:
Hmmm, gdzie są moje dzieci? A są - Miki podstawia Luce nogi do lizania:shocked2: a Olga grzebie w mojej torebce;-):-D

surv....choćbym chciała to chyba się wcześniej od Ciebie nie wpiszę:-D:-D:-D:-D
My z Łuckiem już po śniadaniu, chcieliśmy do siostrzyczki pójść a siostrzyczka sobie śpi:-):-):-):-):-) (ale już teraz ją słyszę:-D)

Dziękujemy za życzonka....musze zobaczyć kiedy wypada pełnia to Wam pomachamy z chmurki:-D:-D:-D:-D

Adaśku, Maksiu, Misiu sto lat łobuzy....yyyy to znaczy chciałam napisać......aniołeczki kochane:-):-):-):-):-):-):-):-)

Kaja... na odparzenia mocne to gencjana, pupa na wierzchu i maść Tormentiolowa najmocniejsza i to w dużych ilościach:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
a będzie dobrze
Z doświadczenia wiem że jak przyjdzie takie mega odparzenie jak Ika miała w szpitalu gdzie jej się nawet strupki robiły to żadne sudocremy i inne bajery nic nie pomogą
ale pogoda ładna więc radzę na podkładkę i z gołą pupą:tak::tak::tak::tak:

Wczoraj z Łucikiem mieliśmy dzień żarłoka...normalnie poczułam sie jak w ciąży z Iką...a to ciasteczko a to kanapeczka, lody, sałatka, fryteczki w makusiu:-):-):-):-):-):-)...normalnie szooook..
Przy okazji znaleźliśmy tańsze panele do pokoju młodej...i gdyby nie ja zbieracz okrutny co to chciał do drogiego Obi zajrzeć na huśtawkę dla młodej to nigdy byśmy nie odkryli....

ha i mój małż musiał:-):-):-):-):-) mi przyznać rację he he
Troszkę mu to zajęło i kluczył i kluczył..
a ja mu na to ...kochanie...śmiało...powiedz te dwa magiczne słowa...one nie bolą...... a on owija i owija że ble ble ble...a potem no dobra kochanie, miałaś rację:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Normalnie zawsze mnie do śmiechu doprowadza.. (bo robi to specjalnie....)
Więc dzisiaj jedzie sfinalizować zakup a przy okazji husiu husiu dla młodej :-):-):-):-):-):-)

aaa...tosika....Żeby sasiadki nie gadały potem że może chłop Cię pobił i ty w tych okularach pomykasz:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
bo nie wiem jak u was ale u nas na Wsi ...to wszystko wiedzą...no a ja mam pod nosem samą prezes związku plotkarek która niepocieszona jest że tej mojej ciązy nie wyczaiła:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D och taka plama na honorze...ajajaj

Ach i najważniejsze
Kate, kciukasy trzymam mocno
A o Twoim mężu to posałam ze będzie zazdrosny...he he i dobrze mu tak, doceni bardziej jakie to ciasteczko ma w domu:tak::tak::tak::tak::tak::tak: a o młodego sie nie martw..
Moja młoda czasem jak wracam to patrzy na mnie...eeeee no co ty?? już wróciłaś????? no trudno:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ika ,Misia,Adas,Maksiu wszytskoego dobrego dzieciaczki samych rozowych dni:tak::-)
Renia
super ze Tymus lubi ludzi u nas tez problemu z wychodzeniem nie ma ale po kilku godzinach juz zaczyna sie meczyc i chce do domku:tak:

Dorka dzieki za info moze i ja sie przejde do neurologa ,zobaczymy czy okolo 20 mnie znowu chwyci bo najczesciej takie bole mam przed @:baffled:

Post widzisz masz juz super preteks to wyskokow zakupowych zawsze mozesz M powiedziec ze idziesz jakis tanszych rzeczy poszukac do wyposazenia domku;-):tak:
U nas nocka bo zlym prorokowaniu nadzwyczaj dobra Mis chcial wstac o 5:30 ale go zlekcewalylam i pospalismy do 8:45 :szok::szok::szok::szok:Normalnie juz od niepamietncyh czasow obudzilam sie o takiej godzinie jak dla mnie to prawie poludnie;-):-)

Tosika ale zazdroszcze tych brwi caly czas za mna chodza ale narazie nasz budzet mi na taki wydatek nie pozwala..:baffled:
Dzis na 16 ide do zebolucha wrrr nie lubie bardzo, ale juz zab zaczynal bolec wiec lada dzien pewnie by sie rozkrecilo na maksa:tak:

Milego dnia!

Aha Kate powodzenia trzymaj sie dasz rade choc pewnie pierwsze dni nie beda lekkie:tak: a maz hehe niech sie gryzie patrzac jak jego pikna zona mu sie samowystarczajaca zrobila ;-):-)

Ika, Adas, Maksiu wszystkiego najlepszego, duzo usmiechu na codzien.
Misia slicznie dziekuje za zyczonka:tak:
Kate trzymam kciuki za Ciebie:tak:
Tosika bolalo? Co ile trzeba poprawiac? Tak jak henne?
Renia ale masz towarzyskiego synka. Misia tez lubi chodzic w gosci:-)
Andula trzymam kciuki zeby Mis codziennie tak ladnie spal:tak:
Post jaka satysfakcja jak m przyznal sie ze mialas racje no nie:-D
Kaja ja tez stosowala to co dziewczyny pisaly wietrzenie, krem ochronny.Gencjany na wodzie nie stosowalam.Stosowalam tez kapiele w krochmalu:tak:
Survi zakupy dzis napewno beda udane:tak:

Witam i ja
Wszystkiego najlepszego dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantów
Wczoraj nie miałam czasu nawet zajrzeć a Wy to takie tempo macie z tym pisaniem ze szok :szok:
Z tego co zapamiętałam

Izabelka – co do ucha to ja tak mam raz na pare lat i wtedy tylko laryngolog. Podobno mam takie skłonności do zatykania i nic sama z tym nie zrobie a ona to przepłukuję. Zabieg bezbolesny wiec jak nie przejdzie to może wybierz się do lekarza:tak:

Beaa – ale wam się choróbsko przyplątało duuuużżżżo zdrówka dla Zainab

Liwus kate – powodzenia w nowej pracy i po stażu oczywiście przedłużenia umowy :tak:

Tosika – zazdroszczę z tym makijażem. Super sprawa :-)

Surv – udanych zakupów

Mój T miał wczoraj wolne wiec załatwialiśmy jakieś zaległe sprawy i caly dzień w drodze :wściekła/y:
Ale na poprawienie humoru otrzymałam kartę kredytowa i pognałam na zakupy:tak::-)Za wiele nie kupiłam bo czas gonił ale zawsze cos no i w końcu dla siebie:-) :-)

reklama
Do góry