reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

A propos obrączki, to mój m znalazł obrączkę na plaży nad Bałtykiem. W środku była wygrawerowana data ślubu i pamiętam, że obrączka miała około miesiąca... Mozna się wkurzyć:wściekła/y:

reklama
Pabla, taniej chyba będzie zrobić na zamówienie u jubilera... myśmy tak do ślubu robili, bo gotowe były dużo droższe. Cen w tej chwili nie pamietam, ale to i tak dane sprzed 2 lat.
I w wolnej chwili napisz mi proszę dokładnie, jak Ty ten mocz do kubeczka łapiesz, żeby mała nie obsikała siebie, mamy i całego mieszkania? U nas w sumie poprzednim razem wyszła tylko bakteria coli, prawdopodobnie od kupy, no ale powtórzę to badanie dla świętego spokoju...

Kamu, no szanse, że ktoś wykorzysta dowód w niecny sposób tak naprawdę nie są duże... mój M 2 lata temu, akurat przed ślubem gubił dowód seryjnie, raz się znalazł drugi raz nie.... po czym jak go obwrzeszczałam za niefrasobliwość, to sama swój zgubiłam:-D:-D no ale ponieważ nadal spłacamy tylko te kredyty, które sami wzięliśmy, to widać nikt z okazji nie skorzystał:tak:

Młoda po porannych atrakcjach padła w łóżeczku z buzią wciśniętą w szczebelki, ale akurat zaczyna się przejaśniać, więc jest nadzieja, że nie pójdziemy do mamy w strugach deszczu:tak:

Kasia, zdrówka dla dzieciaków!

Surv - no właśnie teraz jest odwrotnie ale i tak ceny powalające bo myślałam że nie więcej niż 500 zł wydam....
obrączka gotowa w salonie kosztowałaby mnie około 650 zł, a na zamówienie około 850 zł:szok:
a my kupowaliśmy nasz komplet za 832 zł dokładnie - 2 obrączki:baffled:
muszę zobaczyć u mamy czy nie mam jakiejś złotej biżuterii takiej, ktorej nigdy nie założę ( jak pierścionek z komunii Świętej ala Janka z duzym niebieskim oczkiem:sorry2: ), to sprzedam i jakoś kupimy tą obrączkę....może jeszcze nie teraz , ale w tym roku na pewno.
Co do moczu - ja biorę małą, tak żeby pleckami opierała się na mnie i jedną ręką podtrzymuję ją pod kolankami, tak że pupa wisi między moim brzuchem a ręką która podtrzymuje małej nóżki. A drugą ręką trzymam pojemniczek przy cewce moczowej małej. Oczywiście zdarzyło się że część siusiu lądowała na mojej koszulce ale też część łapałam prosto do pojemniczka. Czasami siadam z nią na kanapie i trzymam ją tak jakbym ją wysadzała jedną ręką a druga wciąż z pojemniczkiem...mam nadziję że zrozumiałaś chociaż trochę mój wywód:zawstydzona/y::tak:

Kaja oj ja wspolczuje takiego zabiegania choc jak czlowiek ma duzo zajec to daje ze wszytskim rade :tak:Niedlugo wakacje odpoczniesz:tak:
Haszi super ze zadowoleni z weekendu zdrowka dla Was:tak:
Pabla obraczki sa bardzo drogie my zaplacilismy ponad 2 tys az w szoku bylam ze koszt taki wysoki chyba napawde taniej u jubilera zrobic.Ja rok temu tez znalazlam obraczke ale po miesiacu M ja zgubil:tak:
Izabelka zdrowka dla rodzinki .
U nas nocka duzo lepsza jedna pobudla chial wstac o 6:30 ale nie zwracalam na niego uwagi i usnal do 8 :-):-)Pogoda super wiec spacerek do siejki zaliczymy.Milego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Witam się i ja:tak::tak::tak:
A my spałyśmy dzisiaj do 9:30:szok::szok::szok::szok:...ale mogłabym jeszcze troszkę pospać. Wczoraj przyszła ogromna burza do nas i stąd to moje spanie wczorajsze. Dzisiaj ciut lepiej ale jeszcze bym spała.. Chyba Ika odziedziczyła po mnie reakcję na załamania pogody...i śpimy razem:-D:-D:-D:-D

Pabla....no małż obrączkę musi mieć, nie ma to tamto....a ja obecnie nie noszę:-D:-D:-D:-D:-D:-D zdjęłam przed porodem Iki i tak już zostało. Paluszki pulchniutkie a do tego teraz opuchnięcia letnio -ciązowe...:tak: ale małż nosi:tak:

Witam!
Pabla ja też zgubiłam swoją obrączkę i dokupywałam,a ze złości ze dwa dni przepłakałam.
Kasia,Izabelka zdrówka dla dzieciaków.
Post też bym pospała ale te moje bestyjki z tych nie śpiących w dzień.
Tosika głowa do góry,powodzenia na badaniach,mój doktorek też mnie parę razy nastraszył i jak się potem okazało niepotrzebnie.Emilce krew pobierali po dorosłemu.
A co do domu to ma ponad 300 użytkowej +piwnica bo poddasze wykorzystane na maksa.
Miłego dnia !

Tosika – duzo dużo zdrówka dla Tosi.
Ja troche zaczynam się martwić jak was czytam odnośnie małej wagi dzieci. Zuzia też jest drobniutka ale u nas to ważą dzieci tylko jak jest szczepienie(przy ostatnim to sama musiałam poprosić o zważenie) a ja wagi w domu nie mam i nawet nie wiem ile przybiera na miesiąc:no:
Jakis miesiąc temu miała 8200 a wczoraj spotkałam się z koleżanka która ma chłopca z listopada i on ma już ponad 10kg:szok:
Staram się nie nakręcać i nie szukac dziury w całym ale wątpliwości zawsze są :-(

Liwus ,kicrym – ja tez na wychowawczym do października i czasem chciałabym już trochę odmiany bo ile można w domu siedzieć ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie zostawic Małej bo ja z nia to 100% czasu spędzam no i tak jak u pabli cała moja ekipa się w miedzy czasie wykruszyła :-(
Pabla – mój T nie nosił obrączki przez ostatnie 3 lata bo mu niby za mała była :sorry2:wiec ja jako dobra żona dałam ja do powiekszenia i dostał w prezencie ale był w szoku :-D

Witam,
U nas dzis nawet,nawet wiec zrobie obiadek i ruszamy na spacer.
Liwus,kircym,pabla, agnik ja wam zazdroszcze ze mozecie siedziec w domu z maluchami:tak:
Pabla moj m mowil ze on chce najzwyklejsza obraczke bo i tak nie bedzie jej nosil. teraz sie tak do niej przyzwyczail ze jej nie zdejmuje.Raz zdja w pracy do umycia rak i ja zapomial zabrac ale sie cofna i byla.
Izabelka ,Kasia zdrowka dla dzieciaczkow.

reklama
Dziecko mi zaząbkowało!!!:szok:.......tylko,że starsze właśnie zobaczyłam,że za mleczakami,które się nawet nie poruszą ma dwie śliczne dolne jedynki.umówiłam się do naszej zębowej doktorki ,ot i nowy myślunek;:sorry2:

Do góry